
Cemacon a finalizat achiziţia companiei Euro Cărămida
19 Iunie 2023
AgerpresDupă încheierea tranzacţiei, conducerea executivă a unităţii din Biharia este asigurată de către Ciprian Muşet, în rolul de director general.
Cemacon a finalizat, la începutul lunii iunie a acestui an, operaţiunile aferente achiziţiei companiei Euro Cărămida SA, după aprobarea tranzacţiei de către Consiliul Concurenţei, potrivit unui comunicat remis luni spre difuzare.
Conform sursei citate, prin această achiziţie, producătorul român de materiale de construcţii îşi consolidează poziţia în zona de vest a ţării şi îşi deschide noi oportunităţi pe piaţa de export.
Cemacon şi-a asumat o investiţie de peste 30 de milioane de euro, reprezentând valoarea tranzacţiei şi valoarea proiectelor de modernizare pentru următorii doi ani, cuprinzând retehnologizarea liniilor de producţie şi upgrade-ul portofoliului de produse.
Conform sursei citate, prin această achiziţie, producătorul român de materiale de construcţii îşi consolidează poziţia în zona de vest a ţării şi îşi deschide noi oportunităţi pe piaţa de export.
Cemacon şi-a asumat o investiţie de peste 30 de milioane de euro, reprezentând valoarea tranzacţiei şi valoarea proiectelor de modernizare pentru următorii doi ani, cuprinzând retehnologizarea liniilor de producţie şi upgrade-ul portofoliului de produse.
"Ne-am asumat o provocare importantă, parte a strategiei de dezvoltare a unui grup producător de materiale de construcţii în jurul expertizei Cemacon şi sunt convins că vom beneficia de implicarea şi sprijinul tuturor stakeholder-ilor pentru ca acest proiect să fie un succes.
Integrarea Euro Cărămida presupune un proces amplu de modernizare tehnologică, de calibrare a proceselor şi procedurilor, de asigurare a condiţiilor pentru respectarea normelor de mediu şi securitate în muncă. În următorii doi ani vom investi importante resurse de know-how şi financiare, astfel încât unitatea din Biharia şi toată echipa de acolo să funcţioneze în sinergie cu viziunea şi cultura Cemacon", a declarat Daniel Şologon, CEO Cemacon.
Implementarea managementului integrat, optimizarea costurilor de producţie şi reducerea impactului asupra mediului sunt principalele priorităţi ale Cemacon pentru unitatea din Biharia. Simultan, se vor aduce îmbunătăţiri la reţeta pentru masă ceramică şi se vor reproiecta unele produse, pentru a creşte performanţa energetică, a ridica standardele de calitate şi pentru uşurinţa în utilizare.
După încheierea tranzacţiei, conducerea executivă a unităţii din Biharia este asigurată de către Ciprian Muşet, în rolul de director general.
"Odată cu această achiziţie, Cemacon creează un nou model al dezvoltării performante în industria românească. Un producător român achiziţionează o altă companie din România, cu capital străin, şi îşi creează culoar direct spre export. Suntem încrezători că prin această nouă direcţie strategică transmitem un semnal pozitiv celorlalţi antreprenori români: faptul că împreună ne putem consolida poziţia în faza competiţiei externe, că împreună putem susţine acea economie circulară care accelerează dezvoltarea sustenabilă a societăţii în care trăim şi că putem pune în valoare capitalul românesc", a adăugat Daniel Şologon.
Cemacon este liderul pieţei de blocuri ceramice din Transilvania şi operează trei mari capacităţi de producţie situate în judeţul Sălaj, două de cărămidă şi una de buiandrugi. De asemenea, compania pregăteşte lansarea unei noi fabrici de cărămidă aparentă, o investiţie de peste 13 milioane de euro. Cemacon este listată la Bursa de Valori Bucureşti, iar acţionarul principalul este Pavăl Holding - cea mai mare companie antreprenorială românească după cifra de afaceri.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 1505 / 8818 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...