ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Dressingz, startup-ul din domeniul modei circulare, a atras peste 300.000 € finanțare, ȋn două săptămâni, pe platforma de crowdfunding Rōnin

19 Iunie 2023   |   BizLawyer

Startup-ul românesc de tehnologie care vrea să extindă ciclul de viață al articolelor fashion de lux și să le facă accesibile pieței mass-market, Dressingz, derulează în această perioadă o campanie de finanțare pe platforma de crowdfunding Rōnin.

 
 
Echipele Rōnin și Dressingz au reușit să atragă 300.000 de euro finanțare, adică peste 60% din ținta vizată, ȋn valoare de 500.000 euro, ȋn primele 2 săptămâni de la lansarea campaniei. Ȋn cea de-a doua săptămână a campaniei, membrilor comunității care sprijină misiunea Dressingz li s-au alăturat mai mulți investitori strategici, care, pe lângă contribuția financiară, ȋși propun să contribuie și cu expertiza lor la dezvoltarea afacerii Dressingz.

,,Am fondat Dressingz cu gândul de a aduce un plus de calitate ȋn garderobele iubitorilor de fashion, dar și un plus de bine pentru planetă. Dacă iubim moda, nu se poate să ignorăm impactul devastator pe care industria fashion ȋl are asupra planetei. Soluția noastră este un ecosistem circular, care are ca nucleu o platformă de tip marketplace, unde consumatorii pot vinde și cumpăra articole vestimentare premium de la branduri de renume și chiar piese de colecție, extinzând astfel ciclul de viață al hainelor de calitate”, declară Romina Tăzlăoanu, fondator și CEO Dressingz.


Misiunea Dressingz este să facă din moda sustenabilă circulară o normalitate, cu avantaje pentru planetă, consumatori, companii și ONG-uri. Ȋn același timp, să contribuie la democratizarea luxului pentru un segment de consumatori inspirați de high-fashion, cărora le lipsesc resursele financiare, însă urmăresc trendurile și prețuiesc produsele de lux.

Toate procesele derulate pe Dressingz sunt automatizate, permițând listarea, vânzarea și livrarea produselor ȋn doar câteva click-uri, de pe web sau din aplicația mobilă.

Prețurile articolelor de lux sunt reduse cu până la 90% față de prețurile de retail, astfel ca oricine să poată accesa piese premium de la designerii favoriți, într-o stare extrem de bună, verificate de experți autentificatori de la Luxury Appraisal & Authentication cu sediul în S.U.A.

Dressingz a integrat, până în prezent, 10 branduri fashion care susțin revânzarea prin intermediul voucherelor de reduceri și a derulat cu succes un proiect pilot pentru donații, după modelul „Tu vinzi, noi donăm” realizat în parteneriat cu Crucea Roșie.

Piața de pre-owned fashion se află ȋntr-o continuă creștere

Piața globală de pre-owned fashion a înregistrat creșteri constante în ultimii ani, fie că vorbim despre magazinele dedicate, de târguri vintage, boutique-uri de fashion pre-owned sau vânzări prin intermediul social media. Evaluată la peste $119 miliarde la sfârșitul anului trecut, se estimează că aceasta va crește la peste $218 miliarde, până în 2026.

Startup-ul românesc de tehnologie care vrea să extindă ciclul de viață al articolelor fashion de lux și să le facă accesibile pieței mass-market, Dressingz, derulează în această perioadă o campanie de finanțare pe platforma de crowdfunding Rōnin. Compania țintește obținerea unei finanțări totale de maximum 500.000 de euro, care să susțină accelerarea dezvoltării produselor, îmbunătățiri tehnologice, acțiuni de marketing și completarea echipei. Mai multe informații sunt disponibile în video pitch-ul Dressingz. Până în prezent, Dressingz a atras investiţii de 300.000 euro, evaluarea curentă a afacerii fiind de 3,5 milioane de euro.

,,Investiția în Dressingz este de fapt o investiție în Romina, pe care o știu de aproape 20 de ani. Este o investiție în pasiunea ei, în devotamentul și ambiția ei de a duce acest proiect, care este inovator pe piața din România, la un alt nivel”, spune Orlando Nicoară, investitor în Dressingz.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1355 / 8667
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Leroy și Asociații a asistat ENGIE Romania în achiziția unui proiect eolian în județul Constanța. Ce avocați au fost în prima linie
Filip & Company a asistat Amstar Management în vânzarea hotelurilor Duke Romană și Duke Armenească din București. Ioana Roman (partener) a coordonat echipa
Cum lucrează avocații firmei Țuca Zbârcea & Asociații în proiectele de obținere și implementare a ajutoarelor de stat și cum îi pot ajuta pe clienții care solicită asistență | Șansele unui proiect depind de caracteristicile sale intrinseci, de îndeplinirea criteriilor de eligibilitate și de corectitudinea cu care sunt colectate documentele necesare depunerii dosarului. De vorbă cu Raluca Vasilache (Partener) și Andreea Oprișan (Partener) despre pașii care trebuie urmați și aspectele sensibile de care companiile trebuie să țină cont
RTPR, avocații băncilor în finanțarea sindicalizată de 3,1 miliarde lei acordată Electrica. Cosmin Tilea (Partner) și Andreea Nedeloiu (Counsel) au coordonat echipa
Women Lawyers | De vorbă cu Angela Porumb (Partener Mușat & Asociații), avocat o carieră de peste 20 de ani în avocatura de business, care a ales această firmă din dorința clară de a evolua: ”Pasul spre Mușat & Asociații a fost definitoriu pentru maturizarea și împlinirea mea ca avocat. Am avut în acest fel avantajul de a intra în dosare complexe, cu rezonanță juridică, cauze ce, dincolo de pregătirea teoretică, au implicat creativitate maximă și obligatoriu efort de echipă”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
Filip & Company a asistat BT Pensii în preluarea fondului BRD Medio, care devine Pensia Mea Plus. Vânzătorii au lucrat cu avocații PNSA
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...