- 1. Gabriel Albu iese din asocierea cu Ovidiu Budușan după 12 ani de colaborare. Albu Legal, un nou jucător puternic în practica de ”business crime” (88343)
- 2. Cu ce firme internaționale s-au aliat casele locale de avocați și ce onorarii au cerut pentru IPO-ul Hidroelectrica. Stratulat Albulescu a câștigat selecția și gestionează juridic proiectul achiziției activelor CEZ (85430)
- 3. Ce firme de avocați a selectat Ministerul Finanțelor pentru participarea la proiectul ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de 2.200 lei (81039)
- 4. 2021 Tax Controversy Leaders | Cei mai buni avocați români specializați în controverse fiscale, evidențiați de ITR (World Tax) (76537)
- 5. Cine sunt campionii pieței locale, evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2020 | Cei mai buni profesioniști în copyright, brevete și mărci industriale: ZRVP și Simion & Baciu au cele mai multe recomandări, Mușat & Asociații și NNDKP, pe podium (61799)
- 6. 11 români intră în liga celor mai apreciați specialiști, la nivel global, în domeniul mărcilor. Cine apare în WTR Global Leaders 2020 (60033)
- 7. Duncea, Ștefănescu & Asociații câștigă definitiv un litigiu de referință în materia obligațiilor fiscale privind gestionarea ambalajelor și a deșeurilor din ambalaje (55676)
- 8. 15 firme și 28 de persoane fizice din 7 țări cheamă România la ICSID, în al nouălea arbitraj al țării noastre la Washington. Reclamanții au investit în parcuri fotovoltaice (52208)
- 9. Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2021. Țuca Zbârcea & Asociații, lider pe segmentele analizate, o buna expunere pentru Mușat, Simion & Baciu sau ZRVP (51820)
- 10. Cum acționează avocații Schoenherr în mandatele de Concurență. Georgiana Bădescu, Partener: Avem beneficiul unui know-how extraordinar la nivel european și regional, pe care îl fructificăm deplin în interesul clienților. Echipa e orientată în permanență spre învățare și perfecționare (51082)

Dinamică nouă, caracterizată printr-un apetit crescut al investitorilor pentru ...Dintr-o perspectivă cross-border, tranzacțiile de tip inbound au crescut cu 39,2% în primele nouă luni din ... Cushman & Wakefield Echinox: Volumul tranzacțiilor imobiliare din România a crescut ...În România, în primul semestru al anului au fost consemnate 38 de tranzacții, comparativ cu 17 în S1 ... EY România: Evoluția pieței românești de fuziuni și achiziții în primul ...Valoarea estimată a activității locale de fuziuni și achiziții a fost 1,1 miliarde USD2 în T1 2024, în ... EY | Piaţa de fuziuni şi achiziţii din România a urcat la 4,1 miliarde de dolari în S1. Performanța solidă la nivel local contrastează cu tendința generală în Europa![]() Piața românească de fuziuni și achiziții (M&A) a atins o valoare totală estimată la 4,1 miliarde USD1 în prima jumătate a anului 2025, marcând o creștere de 45% față de cele 2,8 miliarde USD din S1 2024. Reziliența pieței este evidentă, valoarea totală a tranzacțiilor publicate fiind de 2,8 miliarde USD în S1 2025 — o creștere de 185% față de 962 milioane USD din S1 2024. Totuși, piața românească de M&A continuă să fie puțin transparentă, valoarea nefiind divulgată pentru 73% dintre tranzacțiile anunțate în S1 2025, depășind media istorică de 66% înregistrată începând cu 2018. EY Evoluția pieței de fuziuni și achiziții (M&A) din România în 2024: Numărul tranzacțiilor a crescut cu 10%, dar valoarea estimată a acestora a scăzut. Nu a fost dezvăluită valoarea pentru aproape trei sferturi din tranzacțiile anunțate, unul dintre cele mai scăzute niveluri de transparență văzute pe piețele din CEE![]() Piața de fuziuni și achiziții (M&A) din România a înregistrat o activitate robustă în 2024, înregistrând 265 de tranzacții1 cu o valoare estimată de 6,6 miliarde USD2. Aceasta indică o creștere de 10% a numărului de tranzacții față de valoarea estimată în 2023 (241 tranzacții) și o scădere de 5,9% a valorii estimate (7,1 miliarde USD în 2023). Valoarea tranzacțiilor dezvăluite a crescut cu 40,7% (2,9 miliarde USD în 2024, față de 2,1 miliarde USD în 2023), excluzând mega-tranzacțiile de anul trecut, și anume achizițiile Enel România (1,3 miliarde USD) și Profi Rom Food (1,4 miliarde USD). BizLawyer |
CELE MAI CITITE
PIATA AVOCATURII
TRANZACTII
JAI
|
Nepal, Sri Lanka şi India, top 3 ţări care furnizează forţă de muncă străină României în 2025
Top trei ţări care furnizează anul acesta forţă de muncă străină pe teritoriul României este format din Nepal, cu 18.
Supervizorii BCE analizează riscurile legate de taxele vamale, atacurile cibernetice şi posibilul deficit de dolari (Reuters)
Supervizorii de la Banca Centrală Europeană se concentrează pe probleme variind de la taxele vamale la atacurile cibernetice şi posibilul deficit de dolari, în condiţiile în care evaluează potenţialele riscuri la adresa industriei bancare din regiune, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
BNS: Piaţa de energie este la fel de puţin pregătită pentru liberalizare, după aproape 4 ani de subvenţii (studiu)
Piaţa de energie electrică este la fel de puţin pregătită pentru liberalizare, după aproape 4 ani de subvenţii, contextul internaţional este la fel de impredictibil, iar situaţia economică este chiar mai rea decât în 2021, arată concluziile unui studiu realizat Blocul Naţional Sindical (BNS), care a evaluat modul în care a fost aplicată şi efectele generate de schema de subvenţionare din perioada 2021 - 2025.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
ARIR: Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatură Clifford Chance, devine Membru Afiliat
ARIR (Asociația Română pentru Relația cu Investitorii), promotorul conceptului de Investor Relations (IR), anunță asocierea cu Clifford Chance Badea, biroul local al firmei globale de avocatură Clifford Chance LLP, în calitate de Membru Afiliat.

Noua arhitectură fiscală - piața de Real Estate între ajustare, oportunitate și repoziționare
Măsurile fiscale asumate de Guvern în această vară marchează o schimbare majoră de paradigmă economică, fie că vorbim de creșterea cotei standard de TVA la 21%, eliminarea facilităților fiscale pentru locuințe sau majorarea accizelor.

Cushman & Wakefield Echinox: Volumul tranzacțiilor în prima jumătate a anului s-a menținut la un nivel ridicat, cu 30% peste media ultimilor 12 ani
Piața tranzacțiilor cu proprietăți generatoare de venituri din România – birouri, spații de retail, industriale și hoteluri - a înregistrat un volum total de aproximativ 391 milioane euro în prima jumătate a anului 2025, marcând o ușoară scădere de 6,5% față de aceeași perioadă a anului precedent (418 milioane euro în S1 2024).
ANRE: Cumpărătorii de energie vor fi obligaţi să plătească un avans sau să constituie o garanţie la contractele încheiate pe pieţele la termen
Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) introduce un mecanism de protecţie împotriva unuia dintre cele mai riscante comportamente de pe piaţa energiei: contractarea de energie electrică fără intenţie reală de achiziţie, a anunţat, miercuri, instituţia.
Renault înrăutăţeşte previziunile financiare anuale şi accelerează reducerea costurilor
Producătorul auto francez Renault a anunţat marţi că va accelera măsurile de reducere a costurilor, după ce a înrăutăţit previziunile anuale privind marja operaţională, transmite Reuters.
Sănătatea globală intră într-o ‘eră de austeritate’ financiară (studiu)
Ajutorul internațional destinat sănătății va scădea probabil în 2025 la cel mai redus nivel din ultimii circa 15 ani, arată un studiu publicat miercuri în The Lancet, care vede în această tendință începutul unei ere durabile de 'austeritate', notează AFP.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |

Volumul investițiilor în România a atins 8,5% din totalul pieței est-europene, aproape dublu față de cota de 4,7% din 2019
.jpg)
Investițiile în piața imobiliară din România au crescut în 2020 în ciuda contextului pandemic, iar piața a închis anul cu o valoare totală a tranzacțiilor de aproape 900 de milioane de euro, ceea ce reprezintă aproximativ 8,5% din volumul total de investiții de 10,4 miliarde de euro înregistrat de cele mai mari 6 țări din Europa de Est, arată Colliers în raportul “CEE Investment Scene Q1-Q4 2020”
Afacerile industriei dezvoltatoare de jocuri video din România au crescut cu aproape 15% în 2019 (asociaţie)
Piaţa de bunuri de larg consum din România a crescut cu circa 9%, în T1 (raport)

Valoarea pieţei de bunuri de larg consum (FMCG) din România s-a majorat cu circa 9%, în primul trimestru al acestui an, comparativ cu perioada similară din 2024, pe fondul unei inflaţii de 6% în acest sector, relevă datele cuprinse într-o cercetare de specialitate, publicată joi
ANCOM: Sectorul de telecomunicaţii din România a raportat venituri în scădere cu 5%, în 2024
Coface publică top 500 cele mai mari companii din Europa Centrală și de Est | Cum și-au revenit cele mai mari companii după pandemie?

Anul 2021 a fost marcat un mediu favorabil atât pentru economii, cât și pentru cele mai mari afaceri din Europa Centrală și de Est (CEE)

RTPR advises ROCA on the sale of its participation in Artesana
Clifford Chance advised Electrica on its historic EUR 500 million green bonds issue on external markets
Kinstellar advises Altenova on legal aspects of the partnership between the Pyronova Group and Altebra Group across six jurisdictions
Dentons advises Alpha Bank on multiple financing transactions for M Core companies
Exim Banca Romaneasca joins the InvestEU Ukraine Export Credit Guarantee Facility
Clifford Chance Badea advised the banks in connection with Banca Transilvania’s record RON 1.5 billion issue, its first sustainable bonds issue denominated in RON
Kinstellar, with Noerr as lead counsel, advises STRABAG on the Romanian, Croatian, Czech, and Montenegrin law aspects of its acquisition of WTE Wassertechnik
Romania fine tunes procedure on treating allegedly privileged communication during dawn raids
Dentons advises two Turkish renewables investors on the acquisition of solar parks in Romania
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...