- 1. Gabriel Albu iese din asocierea cu Ovidiu Budușan după 12 ani de colaborare. Albu Legal, un nou jucător puternic în practica de ”business crime” (86475)
- 2. Cu ce firme internaționale s-au aliat casele locale de avocați și ce onorarii au cerut pentru IPO-ul Hidroelectrica. Stratulat Albulescu a câștigat selecția și gestionează juridic proiectul achiziției activelor CEZ (83598)
- 3. Ce firme de avocați a selectat Ministerul Finanțelor pentru participarea la proiectul ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de 2.200 lei (80335)
- 4. 2021 Tax Controversy Leaders | Cei mai buni avocați români specializați în controverse fiscale, evidențiați de ITR (World Tax) (75733)
- 5. Cine sunt campionii pieței locale, evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2020 | Cei mai buni profesioniști în copyright, brevete și mărci industriale: ZRVP și Simion & Baciu au cele mai multe recomandări, Mușat & Asociații și NNDKP, pe podium (61054)
- 6. 11 români intră în liga celor mai apreciați specialiști, la nivel global, în domeniul mărcilor. Cine apare în WTR Global Leaders 2020 (59247)
- 7. Duncea, Ștefănescu & Asociații câștigă definitiv un litigiu de referință în materia obligațiilor fiscale privind gestionarea ambalajelor și a deșeurilor din ambalaje (54744)
- 8. 15 firme și 28 de persoane fizice din 7 țări cheamă România la ICSID, în al nouălea arbitraj al țării noastre la Washington. Reclamanții au investit în parcuri fotovoltaice (51454)
- 9. Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2021. Țuca Zbârcea & Asociații, lider pe segmentele analizate, o buna expunere pentru Mușat, Simion & Baciu sau ZRVP (51048)
- 10. Situație “excepțională” în arbitrajul ICSID legat de Roșia Montană. Tribunalul admite o „nouă cerere” introdusă de reclamanți, cu mai multe variante de obținere a unor compensații (49748)

Libertatea comerțului vs. proiecte legislative? Legislația privind practicile ...Un nou proiect de lege, înregistrat la Senat pe 17 septembrie 2024 de un grup de 50 de senatori reprezentând ... Mărul otrăvit al cauzei de nepedepsire - contribuabilul suspectat de evaziune ...Legea nr. 126/2024 oferă contribuabilului suspectat de evaziune de către autoritățile fiscale ... Numărul de tranzacții cu o valoare de peste 40 mil. € a crescut în S1- 2024 ...În lipsa unui megadeal precum tranzacția cu Enel din prima jumătate a anului trecut care a propulsat piața ... Concedierea pentru necorespundere profesională – un instrument intangibil?![]() Deși se întâmplă de multe ori ca angajatorul să nu mai beneficieze de aceeași calitate a muncii din partea unui angajat, acesta din urmă dovedind carențe profesionale pe parcursul derulării raporturilor de muncă, concedierea din motive de necorespundere profesională, ca modalitate de încetare a contractului de muncă, este destul de puțin îmbrățișată. Mult mai la îndemâna angajatorilor este recurgerea la concediere pe motive disciplinare, însă diferența esențială dintre cele două o reprezintă factorul subiectiv, respectiv vinovăția – dacă în cazul concedierii din motive de necorespundere profesională, angajatul nu are o conduită culpabilă care stă la baza neperformanței sale, în situația concedierii pe motive disciplinare, există o abatere vinovată de la sarcinile de serviciu. Rațiunea pentru care concedierii din motive de necorespundere profesională îi lipsește popularitatea poate consta atât existența unei proceduri de evaluare insuficient de solide existente la nivelul angajatorilor (nedeterminarea clară a obiectivelor de performanță, faptul că acestea nu sunt măsurabile, nedetalierea concluziilor la care s-a ajuns urmare a procesului de evaluare etc.), precum și insuficienta reglementare în materie – se știe că, pe teritoriul dreptului muncii și în fața instanțelor de judecată competente, toate elementele care stau la baza concedierilor trebuie să asigure un fundament solid, atât din perspectivă procedurală, cât și argumentativă. Textele relevante din Codul Muncii sunt (i) art. Andrada Bulgaru, Partener la Bulboacă & Asociații Deficitele gemene ale României: iluzia stabilității și riscurile ascunse pentru viitorul economic![]() În termeni economici, termenul „deficite gemene” (“twin deficits”) se referă la existența simultană a unui deficit bugetar - atunci când cheltuielile statului depășesc veniturile - și a unui deficit al balanței comerciale, care apare atunci când o țară importă mai mult decât exportă. Acest dezechilibru dual a fost, istoric, un semnal de alarmă pentru economiști, indicând vulnerabilități structurale cu implicații critice pentru mediul de afaceri, pentru investitori și pentru populație în general. Este situația alarmantă în care se află România de ceva vreme. Victor Iancu, Partener, lider al departamentului de Strategie, EY România |
CELE MAI CITITE
PIATA AVOCATURII
TRANZACTII
JAI
|
Şeful ANRE: Luăm în considerare eliminarea Avizului Tehnic de Racordare pentru o reducere a birocraţiei
Autorităţile analizează o nouă modificare a Regulamentului de racordare la reţea, pentru eliminarea Avizului Tehnic de Racordare, potrivit preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), George Niculescu.
Von der Leyen spune că Bruxellesul are un ‘plan solid’ împotriva tarifelor lui Trump
Președinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, a declarat marți că Bruxellesul a pregătit 'un plan solid' ce conține 'contramăsuri ferme' pentru a contraataca tarifele globale pe care președintele american Donald Trump le va impune miercuri, informează EFE.
Ministrul Energiei: Nu putem să discutăm despre o economie competitivă fără reţele modernizate şi reziliente
Nu putem să discutăm despre o economie competitivă fără reţele modernizate, reziliente şi care ne asigură acomodarea mai multor puncte de consum, a declarat, marţi, la o dezbatere despre rolul sectorului energetic în dezvoltarea economică a României, ministrul Energiei, Sebastian Burduja.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Burduja: Lucrăm la o definiţie clară pentru consumatorul vulnerabil şi direcţionarea sprijinului către acei consumatori după 1 iulie
România îşi păstrează obiectivul de a-i proteja pe românii aflaţi în sărăcie energetică şi tocmai de aceea Ministerul Muncii şi-a asumat să avem o definiţie clară a acestui tip de consumator, a declarat, marţi, ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Războiul fiscal-tarifar între SUA și restul lumii – unde e România?
În contextul actual al relațiilor comerciale internaționale, măsurile și contra-măsurile adoptate de Statele Unite au devenit subiecte de intensă dezbatere și negociere, atât în raport cu economiile mari, precum UE și China, dar și cu vecinii săi direcți, Canada și Mexic.
Niculescu (ANRE): O să ieşim din piaţă reglementată pentru o perioadă de timp. La 1 iulie nu vom mai avea schemă de sprijin care să plafoneze preţul la energie electrică
Prin scăderea birocraţiei şi măsuri de eficientizare un anumit sector din domeniul energiei poate să se dezvolte sănătos, iar în perioada următoare Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) doreşte simplificarea modalităţii prin care operatorii economici obţin autorizaţii de înfiinţare şi licenţe, a afirmat, luni, preşedintele instituţiei, George Niculescu, la un eveniment de specialitate.
Apostol (FPE): Proiectul privind impozitul pe construcţii speciale, aşa cum e lansat în transparenţă, presupune ca această taxă să devină permanentă
Proiectul privind impozitul pe construcţii speciale, aşa cum este lansat în transparenţă decizională, presupune ca această taxă să devină una permanentă, ceea ce ar însemna o penalizare permanentă a proiectelor de investiţii, a declarat, pentru AGERPRES, directorul general al Federaţiei Patronale a Energiei (FPE), Daniel Apostol.
Oprea: România are oportunitatea de a fi cel mai bun hub logistic pentru reconstrucţia Ucrainei
România se pregăteşte pentru momentul reconstrucţiei Ucrainei, având oportunitatea de a fi cel mai bun hub din punct de vedere logistic pentru aceasta, a declarat, luni, şeful Cancelariei prim-ministrului, Ştefan Radu Oprea, la "Conferinţa Tendinţe Economice 2025", aflată la a treia ediţie, sub egida BNR.
Oprea: Industria de apărare poate să fie unul dintre motoarele de dezvoltare în 2025
Industria naţională de apărare poate să fie unul dintre motoarele de dezvoltare în tendinţele economice pentru anul 2025, a declarat, luni, şeful Cancelariei prim-ministrului, Ştefan Radu Oprea, la "Conferinţa 'Tendinţe Economice 2025", aflată la a treia ediţie, sub egida BNR.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |

Intensificarea numărului și a metodelor de fraude cibernetice în perioade de incertitudine. Care sunt pașii de urmat în cazul în care ați fost victima noilor atacuri de tip smishing

Departamentul de White Collar Crime al casei de avocatură Mușat & Asociații, cu o vastă expertiză în domeniul cybersecurity, respectiv în oferirea de asistență și reprezentare juridică în cauze complexe privind fraudele cibernetice, informează clienții săi și publicul interesat despre o nouă modalitate de smishing (phishing prin intermediul mesageriei telefoanelor mobile) apărută recent în spațiul virtual, prin care făptuitorii vizează compromiterea unor conturi pe platforme de mesagerie și telefonie (de ex
Cum stă România la capitolul economie subterană? Mai bine decât credem!
Cum se aplică în practică modificarea legislativă ce permite ajustarea TVA în legătură cu contribuțiile achitate în domeniul farmaceutic?

S-a împlinit un an de când Codul Fiscal a fost modificat prin Legea nr
Val de modificări din perspectiva TVA. Care sunt principalele schimbări și când intră în vigoare?
Analiza încadrării unei companii la întocmirea situațiilor financiare trebuie să țină cont de noile criterii prevăzute în Directiva UE 2775
La întocmirea situațiilor financiare, companiile trebuie să schimbe categoria în care se încadrează doar dacă în două exerciţii financiare consecutive depăşesc/încetează să depăşească două dintre cele trei criterii de mărime: total active, cifra de afaceri și număr mediu de salariați, regulă ce rămâne în continuare în vigoare
Trei tipuri de litigii de muncă câștigate recent pentru angajatori de echipa Kinstellar din RomâniaREGINA MARIA 3.0: The healthcare network signs the largest transaction in the medical market of Central and Eastern Europe
ZRVP’s Senior Team Grows with Seven New Lawyers
CMS announces promotions in Romania
Bondoc și Asociații SCA has obtained the cancellation of a Penalty Notice issued in the matter of RO e-Transport
Clifford Chance Badea’s Dispute Resolution practice obtains a favorable resolution in a transnational case aimed at protecting bona fide third parties affected by a criminal seizure measure
New Managers and Senior Associates at Popovici Nițu Stoica & Asociații
EY assisted Solida Capital in acquiring Victoria Center office building
Corporate Governance Update Romania: what‘s new, what’s old and what’s “borrowed” under the revised BSE Corporate Governance Code?
Țuca Zbârcea & Asociații obtains a landmark ruling from the Court of Justice of the European Union, which renders ineffective the entire Emergency Ordinance No. 25 ̸ 2021 on the exclusion of non-EU economic operators from public procurement procedures
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...