ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Proprietatea intelectuală sărbătorită de echipa BACIU PARTNERS prin Concursul de Procese Simulate de Dreptul Proprietății Intelectuale, ajuns la cea de-a III-a ediție

25 Aprilie 2025   |   Agerpres

Echipa câștigătoare a celei de-a treia ediții a Concursului de Procese Simulate de Dreptul Proprietății Intelectuale organizat de BACIU PARTNERS a fost formată din Ioana Gheorghe și Raluca Miulescu. Echipele de pe locurile II și III au fost formate din Loredana Filip și David Ene, respectiv Maria-Elena Paraschiv și Andreea-Iulia Lungu.

 
 

Curiozitatea de a explora spectaculosul domeniu al dreptului proprietății intelectuale a fost elementul principal care a definit vibe-ul celei de-a treia ediții a Concursului de Procese Simulate de Dreptul Proprietății Intelectuale organizat de echipa BACIU PARTNERS. Derulată cu sprijinul partenerilor noștri ELSA Bucharest, competiția s-a adresat studenților din anii III și IV ai facultăților de drept și a adus la start 28 de echipe.

Echipa BACIU PARTNERS implicată în structurarea pe fond si organizarea formală a evenimentului a fost una extinsă, punctând importanța acordată de firmă interacțiunilor cu mai tinerii viitori colegi, studenți la drept, dar și pasiunea comună pentru a face lucrurile cu scop, cu pasiune, care ne caracterizează. Ana-Maria Baciu, Andreea Bende, Ileana Nicolescu, Zsófia Judit Halmágyi, George Irimescu, Narcis Codori, Oana Ionescu și Iunia Radu, împreună cu Anca-Ștefănescu Toma și Raluca Comănescu, au fost interlocutorii participanților la concurs, de-a lungul etapelor proiectului.

La finalul etapei pledoariilor, Ana-Maria Baciu a menționat: ”În anul în care Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale celebrează muzica, sub tema IP & Music: feel the beat of IP, ne bucurăm că am oferit studenților la drept o scenă pe care să-și facă vocea auzită. Prin acest proiect devenit deja o tradiție, contribuim la răspândirea sunetului cunoașterii – un ecou al curiozității juridice, al creativității și al dorinței noastre, ca echipă, de a privi dincolo de litera legii. Fie că vorbim despre oportunitatea de a ne identifica și valorifica potențialul profesional într-un cadru dinamic, fie că vorbim despre provocarea de a asculta și înțelege nevoile în schimbare ale comunității de business, fiecare pas în această direcție contează pentru toți cei implicați în acest proiect. Îi felicităm pe toți cei 56 de studenți care și-au manifestat interesul pentru acest concurs – sperăm ca această experiență să joace un rol important în apropierea lor de domeniul proprietății intelectuale. Felicitări și întregii echipe BACIU PARTNERS implicate în organizarea acestui proiect – pentru dedicarea și entuziasmul cu care reușim, împreună, să ducem mai departe această inițiativă valoroasă.


Ileana Nicolescu, MC al Concursului a completat: ”De la o ediție la alta a Concursului de Procese Simulate de Dreptul Proprietății Intelectuale, entuziasmul nostru crește constant – o creștere alimentată atât de interesul tot mai mare al studenților pentru această competiție, cât și de experiențele valoroase pe care le construim împreună, an de an. Suntem atenți la feedbackul primit și răspundem activ prin ajustări menite să rafineze fiecare etapă, cu scopul de a aduce edițiile mai aproape de realitatea actuală a practicii în domeniul proprietății intelectuale. Credem cu tărie că educația juridică aplicată, inclusiv prin astfel de competiții, are puterea de a forma profesioniști care înțeleg profunzimea dreptului – ca instrument de protecție, dar și ca sursă de inspirație. Ne bucurăm să le oferim studenților șansa de a descoperi, prin exercițiu și dialog, cât de mult poate dreptul să sprijine și să cultive creativitatea. Pentru noi, acest concurs este parte din modul nostru de a contribui activ la modelarea viitorului profesiei.”

Etapa pledoariilor a generat o încărcătură emoțională puternică, datorită derulării acesteia în una din sălile de judecată ale Înaltei Curți de Casație și Justiție, amplificând sentimentul de ”real”, și cu aceasta, și emoțiile participanților.

Echipa câștigătoare a celei de-a treia ediții a Concursului de Procese Simulate de Dreptul Proprietății Intelectuale organizat de BACIU PARTNERS a fost formată din Ioana Gheorghe și Raluca Miulescu. Echipele de pe locurile II și III au fost formate din Loredana Filip și David Ene, respectiv Maria-Elena Paraschiv și Andreea-Iulia Lungu.
 

Prin organizarea Concursului de Procese Simulate de Dreptul Proprietății Intelectuale, ne propunem crearea unei mediu colaborativ de elită în care combinarea cunoștințelor de drept cu elemente de creativitate și de comunicare este fundamentală și în care fiecare participant își face vocea auzită în lumea fascinantă a dreptului proprietății intelectuale. Este, de asemenea, una dintre modalitățile noastre tipice de a anticipa sărbătorirea Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale în 26 aprilie, un eveniment curatoriat de Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (WIPO) cu scopul de a crește gradul de conștientizare cu privire la rolul pe care îl joacă dreptul proprieții intelectuale în încurajarea inovației și creativității. La mulți ani tuturor de Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale!
 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2 / 282
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Țuca Zbârcea & Asociații, alături de veteranii din Al Doilea Război Mondial
Proprietatea intelectuală sărbătorită de echipa BACIU PARTNERS prin Concursul de Procese Simulate de Dreptul Proprietății Intelectuale, ajuns la cea de-a III-a ediție
KPMG Legal – Toncescu și Asociații și KPMG Tax au asistat Pavăl Holding în achiziția proiectului Ethos House, o clădire de birouri premium situată în nordul Capitalei
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...