ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ANAT: Industria turistică aşteaptă de la noul Guvern o comunicare mai bună în privinţa restricţiilor

26 Noiembrie 2021   |   Agerpres

Totodată, industria turismului speră că ajutorul de stat promis de Guvern pentru HoReCa să fie acordat până la capăt, se precizează în comunicat.

 
 
Industria turistică aşteaptă de la noul Guvern o comunicare mai bună cu mediul de afaceri în privinţa restricţiilor, anunţă Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) într-un comunicat remis vineri.
 
"Industria turistică aşteaptă din partea noului Guvern, chiar dacă înţelege limitele la care este supus, din cauza pandemiei covid-19, o mai bună comunicare în privinţa zonei de restricţii, cu mediul de afaceri", se menţionează în comunicat.
 
Totodată, industria turismului speră că ajutorul de stat promis de Guvern pentru HoReCa să fie acordat până la capăt, se precizează în comunicat.
 
"ANAT şi reprezentaţii industriei turismului speră ca ajutorul promis de către Guvern din măsura HORECA să fie dus până la capăt, să nu fie schimbat codul fiscal iar industria turismului, care poate avea un aport considerabil la Produsul Intern Brut, să fie sprijinită. ANAT salută reintroducerea voucherelor de vacanţă, care constituie un mare beneficiu atât pentru angajaţii din sectoarele public şi privat, cât şi pentru industria turistică şi pentru economia naţională", potrivit comunicatului.
 
Pe de altă parte, ANAT notează că aproximativ jumătate din capacitatea totală de cazare disponibilă a României este rezervată pentru Revelion, iar gradul de ocupare este posibil să urce o dată în prima săptămână a lunii decembrie.
 
"La ora actuală, circa 50% din capacitatea totală de cazare disponibilă a României este rezervată pentru Revelion iar gradul de ocupare este posibil să urce o dată cu prima săptămână a lunii decembrie", se precizează în document.
 
Pe partea de turism intern, românii optează pentru staţiuni montane, în special Poiana Braşov, urmată de Sinaia, Buşteni şi Predeal, arată ANAT.
 
Ca staţiuni balneoclimaterice, cele mai solicitate sunt Băile Felix, Băile Herculane şi Sovata. De asemenea, agenţiile de turism înregistrează vânzări şi pentru destinaţiile de turism rural şi agroturism, preponderent pentru zona Bran - Moieciu - Fundata dar şi pentru Bucovina şi Maramureş. În general, pe partea de turism intern nu există o diferenţiere foarte mare între preferinţele de Revelion şi de Crăciun, însă de Crăciun se observă o solicitare mai mare pe partea de turism rural şi agroturism, românii dorind obiceiuri, colinde, tradiţii şi atmosferă, potrivit comunicatului.
 
Dintr-un studiu realizat de ANAT cu privire la preferinţele de călătorie ale turiştilor români pentru perioada sărbătorilor de iarnă reiese că în această perioadă cea mai vândută destinaţie externă este Egiptul, urmată de Turcia, Grecia, Emiratele Arabe Unite, Maldive, Republica Dominicană, Republica Capului Verde, Tanzania, Kenya.
 
Totodată, ANAT informează turiştii că certificatul verde digital este acum operaţional în toate ţările UE şi în 18 ţări (şi teritorii) non-UE.
 
Statele non-UE care acceptă certificatul verde sunt în prezent Albania, Andorra, Armenia, Elveţia, Insulele Feroe, Islanda, Israel, Liechstenstein, Marea Britanie, Maroc, Macedonia de Nord, Monaco, Norvegia, Panama, San Marino, Turcia şi Ucraina, notează ANAT.
 
Preşedintele ANAT, Dumitru Luca, a atras atenţia că unele state solicită şi persoanelor vaccinate test PCR înainte de sosire.
 
"În contextul deteriorării situaţiei epidemiologice din România, unele state solicită şi persoanelor imunizate un test PCR înainte de sosire. Chiar dacă acum în România scade din zi în zi indicele epidemiologic, recomandăm informarea din surse sigure (agenţia de turism, site-ul MAE.ro) cu câteva zile înainte de începerea călătoriei, precum şi încheierea unei poliţe de asigurare care să acopere inclusiv riscul de a nu mai putea călători din motive obiective", a afirmat preşedintele ANAT, citat în comunicat.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5521 / 9763
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...