ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

UNSAR: Peste 1,18 milioane lei, cea mai mare despăgubire plătită pe o poliţă de asigurare de viaţă

22 Noiembrie 2021   |   Agerpres

Potrivit sursei citate, pe fiecare tip de acoperire în parte, topul celor mai mari plăţi efectuate este completat de o despăgubire de 839.000 lei, acordată pentru o îmbolnăvire gravă, şi una în valoare de 150.000 lei, plătită pentru o invaliditate permanentă.

 
 
Cea mai mare indemnizaţie plătită în baza unei poliţe de asigurare de viaţă în 2020 a depăşit 1,18 milioane lei pentru un deces, informează luni Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).
 
Potrivit sursei citate, pe fiecare tip de acoperire în parte, topul celor mai mari plăţi efectuate este completat de o despăgubire de 839.000 lei, acordată pentru o îmbolnăvire gravă, şi una în valoare de 150.000 lei, plătită pentru o invaliditate permanentă.
 
Rolul asigurărilor de viaţă este acela de a oferi, în primul rând, protecţie în faţa unor evenimente precum accidentele, îmbolnăvirile sau decesul, atenuând consecinţele financiare şi completând astfel mecanismele de sprijin existente în sistemul public, precizează UNSAR.
 
"Asigurările sunt o plasă de siguranţă în faţa riscurilor zilnice. Având în vedere rolul lor esenţial, ne bazăm pe sprijinul partenerilor instituţionali pentru ca acest sector să continue să se dezvolte în beneficiul populaţiei. Astfel, acordarea de deductibilităţi fiscale pentru produsele de asigurări de viaţă cu componentă exclusivă de protecţie are ca efect direct reducerea deficitului de protecţie a populaţiei", a declarat Adrian Marin, preşedintele UNSAR.
 
În primul semestru din 2021, volumul primelor brute subscrise pe segmentul asigurărilor de viaţă a înregistrat cele mai mari valori din perioada 2017 şi până în prezent, în creştere semnificativă cu peste 24% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior, depăşind nivelul de 1,34 miliarde lei. Astfel, tendinţele remarcate la nivelul anului trecut continuă, arată datele publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară.
 
"Prin funcţia lor principală, cea de protecţie, asigurările de viaţă pot contribui la reducerea vulnerabilităţii familiilor şi a dezechilibrelor sociale. Interesul în creştere al românilor pentru aceste produse ne arată că aceştia îşi doresc să fie mai bine protejaţi în calea riscurilor la care sunt expuşi", a declarat Alexandru Ciuncan, director general UNSAR.
 
Înfiinţată în 1994, UNSAR - Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 19 de companii de profil. Acestea deţin o pondere de aproximativ 80% din piaţa locală de asigurări. Activitatea UNSAR are drept obiectiv apărarea şi reprezentarea intereselor asigurătorilor şi reasigurătorilor din România, participarea la îmbunătăţirea cadrului legislativ în domeniul asigurărilor, promovarea activităţii de asigurări în România şi promovarea dezvoltării cât mai durabile a industriei de profil pe plan intern şi internaţional.
 
Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni - Insurance Europe. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 12225 / 19573
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Grupul Rodbun a accesat un credit sindicalizat de 17,3 mil. €, cu garanţie de stat. NNDKP și Legal Ground, consultanți juridici în această finanțare
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...