ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministerul Economiei lansează în 2023 noi ediţii pilot ale programelor Comerţ-Servicii şi Microindustrializare

11 Octombrie 2023   |   Agerpres

Lucian-Ioan Rus a afimat că se vor realiza tutoriale video cu exemple de bună practică, poveşti de succes ale antreprenorilor care au reuşit şi multe multe alte exemple de bune practici. Totodată, se vor pune la dispoziţia utilizatorilor materiale informaţionale şi educaţionale care reprezintă puncte de plecare în cariera de antreprenor, cu conţinut atât pe antreprenoriat, cât şi pe educaţia financiară, fiscală şi de natură juridică.

 
 
Ministerul Economiei lansează în 2023 noi ediţii pilot ale programelor Comerţ-Servicii şi Microindustrializare, a anunţat, miercuri, Lucian-Ioan Rus, secretar de stat în cadrul instituţiei, la conferinţa de prezentare a proiectului privind creşterea educaţiei financiare a antreprenorilor din România.
 
"Educaţia financiară s-a conturat în ultimul deceniu ca o necesitate din ce în ce mai acută, mai ales la nivelul societăţilor aflate în curs de dezvoltare. Fie că discutăm la nivel de individual sau la nivel antreprenorial toate demersurile de îmbunătăţire a nivelului de înţelegere a produselor financiare, conceptelor şi riscurilor, cu scopul de instruire şi formare, trebuie susţinute şi încurajate. De aceea, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului salută dezvoltarea acestui proiect prin creşterea educaţiei financiare antreprenorilor din România şi îi felicităm pe toţi cei care, pe lângă activităţile didactice şi de formare de zi cu zi, au alocat un timp suplimentar pentru a veni în sprijinul antreprenorilor români. La nivelul ministerului, în cadrul procesului de optimizare a accesării Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a fondurilor europene şi a fondurilor guvernamentale dedicate sprijinirii înfiinţării şi dezvoltării IMM-urilor, pe lângă susţinerea tuturor procedurilor şi reformelor necesare îndeplinirii jaloanelor asumate, avem în 2023 noi ediţii pilot ale programelor Comerţ-Servicii şi Microindustrializare, care au drept obiectiv susţinerea investiţiilor, creşterea competivităţii IMM-urilor în aceste sectoare, precum şi încurajarea digitalizării, transformării verzi a acestora, respectiv promovarea producţiei interne a conceptului "Fabricat în România", a spus Lucian-Ioan Rus.
 
El a menţionat că prin intermediul proiectului SIPOCA 716 se dezvoltă platforma digitală a IMM-urilor, platforma IMM Mentor, iar primul pilon al acesteia are componenta de educaţie şi de formare antreprenorial. În cadrul acestui pilon, prestatorul va fi responsabil de realizarea de conţinut educaţional în domeniu economic pentru platformă şi anume va realiza materiale necesare instruiri în domeniul antreprenorial, respectiv ceea ce înseamnă să fie antreprenor, care sunt avantajele antreprenoriatului, dar şi dificultăţile cu care se confruntă un antreprenor, împreună cu măsuri de soluţionare a aspectelor întâlnite în derularea unui business.
 
Lucian-Ioan Rus a afimat că se vor realiza tutoriale video cu exemple de bună practică, poveşti de succes ale antreprenorilor care au reuşit şi multe multe alte exemple de bune practici. Totodată, se vor pune la dispoziţia utilizatorilor materiale informaţionale şi educaţionale care reprezintă puncte de plecare în cariera de antreprenor, cu conţinut atât pe antreprenoriat, cât şi pe educaţia financiară, fiscală şi de natură juridică.
 
"După cum bine ştiţi, România se află în plin proces de aderare la OCDE - Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, aceasta reprezentând, aşa cum menţiona şi ministrul Ştefan Radu Oprea (ministrul Economiei, n.r.), un adevărat proiect de ţară aflat în centru atenţiei tuturor decidenţilor din ţara noastră, fiecare etapă stabilită reprezentând un puternic catalizator pentru reformele din ţara noastră, în special în ceea ce înseamnă mediul de afaceri din România. În acest context, Minister Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului a devenit punctul focal naţional pentru şase comitete ale OCDE-ului, asumându-şi în mod clar misiunea de a sprijini tot ceea ce implică procesul de cercetare pe antreprenoriat, IMM-uri, precum şi de a disemina şi a discuta implicarea politicilor publice de dezvoltare", a spus Lucian-Ioan Rus. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3958 / 18936
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
NNDKP a asistat MedLife cu privire la majorarea limitei unui credit sindicalizat cu 50 milioane EUR. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Schoenherr a asistat Verbund cu privire la achiziția unui proiect eolian de 272 MW de la Monsson. Echipa a fost coordonată de Monica Cojocaru (partner)
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari (București)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...