ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Steven Greenway va prelua şefia operatorului low-cost Blue Air, începând cu 1 martie 2022

22 Februarie 2022   |   Agerpres

Greenway preia mandatul de CEO al Blue Air de la Oana Petrescu, care îşi va continua misiunea la Blue Air în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie.

 
 
Steven Greenway va prelua şefia operatorului aerian Blue Air, începând cu data de 1 martie 2022, pentru a coordona relansarea operaţiunilor după pandemie, a anunţat, marţi, compania aeriană.
 
Greenway preia mandatul de CEO al Blue Air de la Oana Petrescu, care îşi va continua misiunea la Blue Air în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie.
 
Noul CEO are peste 25 ani de experienţă în industria aviatică low-cost - atât în Europa, cât şi în Statele Unite, Australia şi Canada, în companii precum Swoop, WestJet, Scoot, SkyEurope, Virgin Blue, Virgin Atlantic sau Qantas.
 
"Mă bucur să anunţ preluarea mandatului de CEO al Blue Air de către Steven Greenway începând cu data de 1 martie 2022. Steven are peste 25 ani de experienţă în industria aviatică low-cost - atât în Europa, cât şi în Statele Unite, Australia şi Canada şi este un profesionist recunoscut pentru atenţia deosebita pe care o acordă experienţei pasagerilor - atât în zbor, cât şi online şi pe aeroport, şi pentru viziunea sa integrată privind viitorul aviaţiei low-cost. În ultimele 6 luni Steven a fost deja parte integrantă a echipei noastre de specialişti cu ajutorul cărora am revizuit şi definitivat atât reperele ambiţiei noastre de a deveni un jucător important pe piaţa low-cost europeană, cât şi planul de relansare post-pandemie al companiei şi strategia de finanţare a acestui plan", a spus Oana Petrescu.
 
Deşi în această perioadă cererea de transport low-cost între ţările europene este încă redusă din cauza restricţiilor de călătorie impuse de diferite state, Blue Air se pregăteşte ca începând cu luna iunie să revină la niveluri operaţionale similare cu cele de dinainte de pandemie, se arată în comunicatul companiei remis AGERPRES.
 
Blue Air consideră că lunile care vor urma vor fi critice pentru modul în care se va reconfigura piaţa aviatică europeană după pandemie, şi că viitorul companiei în următorii ani depinde de disciplina mobilizării resurselor în perioada următoare, astfel încât să opereze un sezon de vara profitabil şi să se poziţioneze ca prima opţiune a pasagerilor pentru destinaţiile pe care le deserveşte.
 
"În ultimele 6 luni am avut privilegiul de a lucra alături de echipa Blue Air, de a înţelege povestea şi parcursul companiei, şi sunt încântat de această oportunitate. Aştept cu nerăbdare să mă alătur echipei Blue Air începând cu 1 martie şi să continui planul de redresare care va consacra Blue Air ca lider în transportul aerian low cost din Europa(...)", a spus Steven Greenway.
 
El a precizat că în prezent, Blue Air are toate ingredientele necesare succesului: o echipă profesionistă, o nouă flotă de aeronave Boeing 737 MAX8, eficientă din punct de vedere al combustibilului, investiţii solide în IT şi o reţea performantă de aeroporturi convenabile şi de destinaţii foarte solicitate.
 
După doi ani în care Blue Air şi-a ajustat continuu nivelul de operare, dimensiunea flotei, sistemele informatice, reţeaua deservită, şi a investit în îmbunătăţirea experienţei de călătorie a pasagerilor săi, compania este pregătită să înceapă o nouă etapă de dezvoltare, se arată în comunicatul operatorului.
 
Odată cu noile aeronave Boeing 737-8 MAX care vor fi recepţionate anul acesta, Blue Air va deveni una dintre companiile cu cele mai noi flote din Europa.
 
Blue Air este cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportaţi, cu un model de business Ultra - Low - Cost (ULC) şi cu abordare centrată pe nevoile pasagerilor. Cu o echipă formată din aproximativ 800 de profesionişti, compania operează avioane tip Boeing 737. În cei 17 ani de activitate, Blue Air a transportat peste 32 de milioane de pasageri şi a zburat peste 340 milioane de kilometri. Compania este certificată IATA Operaţional Safety Audit (IOSA) de către Internaţional Air Transport Association (IATA) pentru standarde excepţionale de operare şi este membră cu drepturi depline IATA.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2772 / 8494
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Trei firme de avocați din România, evidențiate pentru activitatea în domeniul Competition ̸ Antitrust | NNDKP, CMS și D&B David și Baias au intrat în topul global al firmelor cu cea mai bună practică de concurență. Cine sunt avocații evidențiați de GCR 100 – 2025 și care au fost proiectele care au adus recunoaștere echipelor locale
Cum a evoluat anul trecut Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement, butic de litigii evidențiat de ghidurile juridice internaționale, și care au fost proiectele care au antrenat un număr considerabil de analize juridice | Ioana Gelepu, fondator: ”Sunt mulțumită că am reușit să mă implic în toate detaliile proiectelor pe care le gestionăm, suficient de variate cât să satisfacă setea mea neobosita de nou”
Cum poți dezvolta o carieră internațională cu programul Erasmus+ | Povestea lui Constantin Roșca, absolvent de Drept plecat din Fălticeni, care a ales să studieze la Universitatea din Istanbul. El este azi masterand în Drept Internațional Public în cadrul Universității Koç, cea mai prestigioasă din Turcia și stagiar în cadrul biroului Esenyel ̸ Partners, unul din cele mai cunoscute birouri internaționale de avocatură și consultanță juridică din țara desfășurată pe două continente
Bulboacă & Asociații a sprijinit obținerea unei finanțări de capital de lucru în valoare de 20 de milioane EUR pentru Frigoglass, asumând din nou un rol de reprezentare dublă. Colaborare cu două firme internaționale de avocați, în acest proiect
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Abuzul de Drept în arbitraj (Powered by ZRVP)
CMS Emerging Europe M&A 2024 ̸ 25 | Piața de M&A din Europa emergentă se redresează, ajungând la cele mai ridicate niveluri din 2018 până în prezent. Horea Popescu, Partener CMS România: „Optimismul pare să devină marca anului 2025”
Țuca Zbârcea & Asociații promovează un nou Partener Equity în structura de conducere a firmei. Șerban Pâslaru se alătură celor 8 fondatori ai firmei de avocatură | Florentin Țuca, Managing Partner: ”Este un semnal pe care vrem să-l transmitem generațiilor viitoare de avocați, un semn de deschidere către partenerii care doresc să aibă un rol mai pronunțat în treburile firmei”
Promovare la RTPR: Bogdan Cordoș, expertul în energie care s-a alăturat firmei imediat după absolvirea facultății, face un pas înainte în carieră și devine partener | Costin Tărăcilă, Managing Partner: ”Suntem mândri de echipa noastră care numără unii dintre cei mai talentați și experimentați avocați din România”
Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Noi promovări în structura de conducere a firmei POPESCU & ASOCIAȚII. Adina VLAICU, Andreea MIHALACHE și Mirel RĂDESCU devin parte a echipei de management | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Sunt profesioniști de elită, cu notorietate și impact remarcabil în domeniile lor de expertiză, iar prezența lor în structura noastră de coordonare consolidează poziția firmei ca partener juridic de încredere în mediul de business”
Mitel & Asociatii recrutează avocat cu experienta (Real Estate)
Băiculescu și Asociații asistă una dintre cele mai mari companii de brokeraj din România într-o tranzacție de 2.000.000 RON | Antonia Prisacaru, Head of Litigation: ”Un exemplu de cooperare eficientă între echipă și client, dar și o provocare în gestionarea unor etape juridice complexe, de la litigii până la finalizarea negocierilor”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...