SDA intenționează să transforme 1.000 de profesioniști activi din România, fără cunoștințe informatice anterioare, în programatori, până la sfârșitul anului 2019
28 August 2019
BizLawyerÎnființată în 2014 în Polonia, SDA organizează cursuri de programare în România din ianuarie 2018.
Software Development Academy (SDA), cea mai mare academie de programare pentru adulți din Europa Centrală și de Est, intenționează să instruiască până la sfârșitul anului 2019, 1.000 de adulți din România pentru a le oferi o carieră nouă în domeniul IT. Potrivit studiului comandat de SDA, în prezent, există aproximativ 55.000 de dezvoltatori IT care lucrează în România, însă datorită cererii din ce în ce mai mari, accelerată și de prezența jucătorilor IT locali și globali, acest număr va crește semnificativ în următorii ani pentru a putea satisface nevoia de personal. SDA intenționează să contribuie la satisfacerea acestei nevoi, oferind cursuri de programare persoanelor care nu au neapărat cunoștințe în domeniul IT, dar care doresc să își schimbe cariera și să înceapă să lucreze în acest domeniu.
Înființată în 2014 în Polonia, SDA organizează cursuri de programare în România din ianuarie 2018. Până în prezent, 500 de studenți au participat la cursurile organizate de academie în România. Deși România a fost prima piață pe care SDA s-a extins, astăzi compania este prezentă și în Lituania, Letonia, Estonia, Marea Britanie, Irlanda și Finlanda. De la lansarea în 2014, 3.000 de studenți au absolvit cursurile organizate de SDA, iar în prezent, alți 1.500 urmează cursuri de programare în toate cele opt piețe în care SDA activează.
Profilul de bază al studenților academiei îl reprezintă atât bărbați cât și femei între 25 și 50 de ani, care sunt activi din punct de vedere profesional și lucrează în paralel ce urmează cursurile SDA, dar care, în același timp, sunt hotărâți să își rescrie parcursul profesional. Majoritatea studenților SDA decid să urmeze cursuri de programare pentru a câștiga un salariu mai bun, să aibă perspective mai bune de carieră, precum și un program de lucru mai flexibil. Compania oferă un portofoliu bogat de cursuri de programare, care pot fi finalizate în termen de 3 până la 7 luni. Cursurile se desfășoară în weekend și în timpul săptămânii seara, pentru a se adapta nevoilor studenților activi profesional.
Cele mai populare cursuri în rândul studenților din România sunt Java (necesită 344 ore de studiu), Python (311 ore) și Software Tester (112 ore). Ca o comparație, potrivit studiului comandat de SDA, cele mai solicitate limbaje de programare, bazate pe numărul de oferte de muncă publicate în trimestrul doi al anului 2019 pe site-urile românești de recrutare sunt: Java (815 oferte de muncă), Javascript (515 oferte de muncă ), C ++ (340), .NET (335) și PHP (230).
SDA organizează cursuri în București, Cluj, Timișoara, Iași, Craiova, Oradea, Constanța, Galați și Baia Mare. Până la sfârșitul anului 2019, SDA intenționează să se extindă și în Chișinău, Republica Moldova. La începutul acestei luni, cursul JAVA oferit de SDA a fost aprobat pentru a face parte în cadrul programului „Investeste în Tine” al CEC Bank și finanțat de guvernul român, care oferă un credit pentru dezvoltare profesională fără dobândă.
„Nimeni nu poate nega că există o cerere masivă pentru profesioniști IT în România și că această cerere va continua să crească în următorii ani. Studiul pe care l-am realizat despre piața IT românească arată clar că, în fața unei lipse serioase de profesioniști IT, angajatorii sunt dispuși să angajeze persoane chiar și fără experiență IT anterioară și să le instruiască pentru a completa toate posturile vacante disponibile”, a declarat Piotr Mazur, CEO Software Development Academy Romania.
Conform studiului realizat in mai 2019 de TalentUP pentru SDA, aproximativ 4% din populația României erau profesioniști IT, similar cu Danemarca (4%), și Belarus (4%), un procent mai mare decât în Ucraina (3%) sau țările baltice (2,5%). Numărul dezvoltatorilor de software din România este estimat la 55.000, dintre care cei mai mulți locuiesc în București (aproximativ 20.000 de dezvoltatori), urmat de Cluj (11.000), Iași (5.000), Brașov (aproximativ 2.500) și Sibiu (1.500). Între lunile martie si mai 2019, au fost publicate în total 7.612 oferte de locuri de muncă pentru specialiști IT pe site-urile de recrutare de specialitate; 47% din oferte erau pentru programatori IT juniori. Salariul mediu în România pentru un specialist IT indiferent de experiență este de aproximativ 2.600 euro brut pe lună (31.000 euro brut pe an). În comparație, în Olanda, salariul mediu pentru profesioniștii IT a fost de 50.000 de euro pe an în aceeași perioadă, iar pe site-urile specializate de recrutare au fost publicate 25.000 de locuri de muncă pentru domeniul IT.
„Software Development Academy răspunde nevoilor tuturor profesioniștilor activi care, din orice motive, doresc să părăsească actualul loc de muncă și să facă o schimbare de 180 grade în carieră pentru a câștiga mai bine, pentru un program de lucru mai flexibil, oportunități de creștere mai interesante sau chiar un job în străinătate. Zilele în care ceea ce am studiat ne poate defini cariera pentru tot restul vieții s-au terminat. 81% dintre absolvenții noștri găsesc un loc de muncă în IT în termen de 3 luni de la absolvirea cursurilor noastre, dovedind astfel că este cu adevărat posibil să începi o carieră complet nouă în orice moment al vieții”, a declarat Costin Alexandru, Country Manager la Software Development Academy România.
În România, SDA are în prezent o echipă de 10 angajați și colaborează cu peste 60 de traineri IT. Ținând cont de cererea din ce în ce mai mare, până la sfârșitul lui 2019, SDA intenționează să angajeze cel puțin 6 angajați noi și să își extindă echipa de traineri la 100. În Europa, SDA colaborează cu peste 200 de companii IT globale, oferindu-le absolvenți pregătiți în funcție de nevoile individuale ale acestora, precum și colaborează în programe educaționale, care au ca scop creșterea forței de muncă în sectorul IT. Toate cursurile oferite de SDA pregătesc studenții pentru lucrul în echipe de IT, 80% din timpul de studiu fiind reprezentat de clase practice. În afară de oferirea cursurilor către studenți, SDA colaborează direct cu giganți tehnologici la nivel mondial care angajează SDA pentru a recruta și instrui persoane fără background anterior în IT pentru poziții de entry-level în domeniu.
Conform estimărilor, deficitul specialiștilor IT în Europa va ajunge până la 900.000 de persoane până la sfârșitul anului 2020. Universitățile nu au capacitatea să formeze suficient de mulți absolvenți calificați până atunci, mai ales că cererea continuă să crească de la an la an. În România, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj oferă cel mai mare număr de absolvenți IT în fiecare an (aproximativ 1.850 de absolvenți pe an), urmată de Universitatea Politehnică București (1.740), Universitatea Tehnică din Cluj (1.665), Academia de Studii Economice (1.450), Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași (1.200) și Universitatea București (900).
La nivel global, fenomenul de IT bootcamps este în creștere, iar piața globală a cursurilor de programare valorează în prezent peste 450 de milioane de dolari. Regiunea Europei Centrale și de Est, caracterizată de o creștere economică peste medie, de prezența liderilor IT mondiali, precum și de predispozițiile generale ale populației pentru științe și limbi străine, se estimează că va înregistra un număr crescut de absolvenți al unor astfel de academii.
Software Development Academy (SDA) este cea mai mare academie de programare din Europa Centrală și de Est care le permite studenților să dobândească competențe rapide (în termen de 3-7 luni) în programare și testare software. Înființată în 2014 în Polonia, SDA a început să ofere cursuri în România în ianuarie 2018. De la înființare, SDA a ajutat până acum la schimbarea traiectoriei în carieră a peste 3.000 de profesioniști din CEE, țările baltice și nordice, conectându-i cu peste 200 de companii din sectorul tehnologic din toată Europa.
SDA organizează cursuri de programare pentru clienți individuali, companii și instituții. Clienții săi de bază sunt profesioniști activi între 25 și 50 de ani care doresc să-și schimbe cariera și să înceapă să lucreze în domeniul IT. Pentru clienții B2B, care includ corporații multinaționale și instituții, SDA se ocupă de recrutare, training și crearea de profesioniști IT, precum și dezvoltarea sau recalificarea angajaților.
SDA este prezentă în Polonia (15 orașe), Marea Britanie, Irlanda, România, Lituania, Letonia, Estonia, precum și în Finlanda. În România, compania livrează traininguri în București, Cluj, Timișoara, Iași, Craiova, Oradea, Constanța, Galați și Baia Mare. www.sdacademy.ro
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 7500 / 8493 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bulboacă & Asociații a sprijinit obținerea unei finanțări de capital de lucru în valoare de 20 de milioane EUR pentru Frigoglass, asumând din nou un rol de reprezentare dublă. Colaborare cu două firme internaționale de avocați, în acest proiect
Trei firme de avocați din România, evidențiate pentru activitatea în domeniul Competition ̸ Antitrust | NNDKP, CMS și D&B David și Baias au intrat în topul global al firmelor cu cea mai bună practică de concurență. Cine sunt avocații evidențiați de GCR 100 – 2025 și care au fost proiectele care au adus recunoaștere echipelor locale
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Abuzul de Drept în arbitraj (Powered by ZRVP)
Cum a evoluat anul trecut Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement, butic de litigii evidențiat de ghidurile juridice internaționale, și care au fost proiectele care au antrenat un număr considerabil de analize juridice | Ioana Gelepu, fondator: ”Sunt mulțumită că am reușit să mă implic în toate detaliile proiectelor pe care le gestionăm, suficient de variate cât să satisfacă setea mea neobosita de nou”
Meet the Professionals | Monica Constantin, Legal & Corporate Affairs Director - Bergenbier SA, avocat ”antrenat” în multinaționale și cu o bogată experiență dobândită în gestionarea unor tranzacții de referință pe piața locală: ”Oamenii pe care i-am întâlnit au făcut diferența și au contribuit la dezvoltarea și la evoluția mea, atât colegi din business, din interiorul echipelor din care am făcut parte, cât și liderii care mi-au servit drept model”
Cum poți dezvolta o carieră internațională cu programul Erasmus+ | Povestea lui Constantin Roșca, absolvent de Drept plecat din Fălticeni, care a ales să studieze la Universitatea din Istanbul. El este azi masterand în Drept Internațional Public în cadrul Universității Koç, cea mai prestigioasă din Turcia și stagiar în cadrul biroului Esenyel ̸ Partners, unul din cele mai cunoscute birouri internaționale de avocatură și consultanță juridică din țara desfășurată pe două continente
CMS Emerging Europe M&A 2024 ̸ 25 | Piața de M&A din Europa emergentă se redresează, ajungând la cele mai ridicate niveluri din 2018 până în prezent. Horea Popescu, Partener CMS România: „Optimismul pare să devină marca anului 2025”
Filip & Company devine prima firmă de avocatură independentă din CEE care adoptă Harvey, platformă de IA generativă de ultimă generație care s-a remarcat prin precizie, securitate și versatilitate | Cristina Filip (managing partner): ”Este un pas transformator care îmbunătățește, mai degrabă decât înlocuiește, experiența și contribuția umană”
Țuca Zbârcea & Asociații promovează un nou Partener Equity în structura de conducere a firmei. Șerban Pâslaru se alătură celor 8 fondatori ai firmei de avocatură | Florentin Țuca, Managing Partner: ”Este un semnal pe care vrem să-l transmitem generațiilor viitoare de avocați, un semn de deschidere către partenerii care doresc să aibă un rol mai pronunțat în treburile firmei”
Promovare la RTPR: Bogdan Cordoș, expertul în energie care s-a alăturat firmei imediat după absolvirea facultății, face un pas înainte în carieră și devine partener | Costin Tărăcilă, Managing Partner: ”Suntem mândri de echipa noastră care numără unii dintre cei mai talentați și experimentați avocați din România”
Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
România căștigă arbitrajul ICSID cerut de 15 grupuri de investitori și 28 de persoane fizice din 7 țări, care cereau compensații de 256 mil. € pentru tratamentul aplicat de autorități | Tribunalul arbitral a decis că țara noastră nu a încălcat niciuna din garanțiile acordate investitorilor, iar reclamanții îi vor plăti jumătate din costurile de arbitraj suportate în acest dosar
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...