ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Sondaj Travelminit: 21% dintre respondenţi nu au mers în vacanţă în România înainte de a primi vouchere de vacanţă

23 Decembrie 2021   |   Agerpres

De asemenea, 84% dintre cei care au răspuns la chestionar susţin că au crescut numărul sejururilor pe care le rezervă în decursul unui an.

 
 
Voucherele de vacanţă au contribuit semnificativ la dezvoltarea industriei, potrivit unui sondaj de opinie realizat de platforma hotelieră online Travelminit.ro, 21% dintre respondenţi declarând că nu au mers în vacanţă în România înainte de a primi aceste tichete, în timp 42% dintre respondenţi au precizat că au călătorit atât în România, cât şi în afara ţării înainte de acordarea acestor stimulente din partea statului.
 
De asemenea, 84% dintre cei care au răspuns la chestionar susţin că au crescut numărul sejururilor pe care le rezervă în decursul unui an.
 
"Ca urmare a pandemiei şi a restricţiilor de circulaţie internaţională, turismul din România a crescut semnificativ, ţara noastră a devenit principala destinaţie de vacanţă pentru români. Iar acordarea acestor tichete nu a făcut decât stimuleze şi mai mult entuziasmul lor pentru locurile din România. Voucherele de vacanţă au avut un rol important pentru industrie, pe de o parte, şi pentru turişti, pe de altă parte. Au facilitat mai multe rezervări, mai ales că aproape toate unităţile de cazare acceptă acum şi plata cu vouchere de vacanţă, şi au ajutat turiştii să călătorească mai des în România. Pe scurt, tichetele au fost cea mai bună investiţie în turismul intern", a declarat Rigo Ferenc, CEO Travelminit.ro, conform unui comunciat remis, joi, AGERPRES.
 
De la implementarea măsurii de acordare a tichetelor de vacanţă şi până în prezent, românii le-au folosit pentru a rezerva cazări în ţară, aceştia votând mai multe opţiuni în topul destinaţiilor favorite.
 
Staţiunile montane (votate de 75% dintre respondenţi) şi cele de pe litoralul românesc (votate şi ele în proporţie de 44%) conduc detaşat în clasamentul locurilor în care turiştii au mers cu voucherele de vacanţă, însă nici destinaţiile balneoclimaterice (31%) şi marile oraşe din România (27%) nu au fost ignorate la acest capitol.
 
Cei mai mulţi dintre românii care au primit tichete de vacanţă le-au folosit pentru a-şi rezerva vacanţa de vară (53%), sezonul estival fiind şi cel mai aglomerat pentru turismul intern. De asemenea, aceştia au folosit voucherele pentru a rezerva cazări şi servicii turistice în timpul weekendurilor prelungite (32%), corelate adesea cu zilele libere de la stat, care au fost mai puţine în acest an.
 
8% dintre respondenţii la chestionarul Travelminit.ro susţin că au folosit tichetele pentru a rezerva un city-break în ţară, 4% dintre ei le-au utilizat pentru sejururile din timpul sărbătorilor (Paşte, Crăciun etc), în timp 3% au declarat că au apelat la tichete cu alte ocazii.
 
Conform sondajului Travelminit.ro, 69% dintre concediile rezervate cu voucherele de vacanţă sunt petrecute cu familia, 21% dintre ele sunt petrecute în cuplu şi doar 10% sunt petrecute alături de grupul de prieteni.
 
Cât despre tipul de unitate la care s-au rezervat cazări cu ajutorul voucherelor de vacanţă, sondajul relevă faptul că 44% dintre turiştii respondenţi au optat pentru pensiuni, 42% au ales hotelurile, 8% s-au orientat către cabane, vile şi case de vacanţă, unităţi perfecte pentru grupurile mici şi medii, în timp ce 6% dintre ei şi-au dorit intimitatea unui apartament.
 
În ceea ce priveşte bugetul alocat, 27,6% dintre respondenţi susţin că au dat între 1.001 şi 1.500 lei pentru sejururile achitate cu tichete de vacanţă. Cuantumul acestora este de 1.450 lei, ceea ce înseamnă că cei mai mulţi turişti au încercat să se încadreze cât se poate de bine în limita stabilită de stat. 24% dintre participanţii la sondaj au răspuns că au cheltuit peste 2.000 lei, iar 22,7% au alocat între 1.501 şi 2.000 lei pentru sejururile lor. În acelaşi timp, 85% dintre beneficiari confirmă că a fost necesară suplimentarea bugetului primit sub forma voucherelor de vacanţă, iar 62% dintre ei sunt de părere că sumă primită nu este suficientă pentru acoperirea unui concediu.
 
Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa rezervărilor hoteliere din România. Oferta Travelminit.ro conţine peste 8.000 de proprietăţi din România, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeţi, cabane şi campinguri din toate regiunile ţării. Platforma a înregistrat peste 620.000 de înnoptări în 2019 şi o valoare totală a rezervărilor de 13 milioane de euro.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 10702 / 18442
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Practica de protecție a datelor este o componentă strategică a firmei Wolf Theiss, existând o cerere crescătoare în acest domeniu. Viitorul acestei arii este unul promițător, având în vedere majorarea volumului de date prelucrate și evoluțiile tehnologice rapide, spun avocații | Flavius Florea - Counsel: „Un aspect cheie este legat de avansul tehnologic, cum ar fi utilizarea tot mai frecventă a inteligenței artificiale și provocările aferente respectării principiilor GDPR”
Stratulat Albulescu o recrutează pe Andreea Șerban de la Reff & Asociații, pe poziția de Partener
Trei ofertanți intră în a doua rundă a vânzării Amethyst Healthcare, lanț paneuropean de radioterapie cu șase clinici în România. Goldman Sachs supraveghează tranzacția
Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2025 | Baciu Partners, Răzvan Dincă & Asociaţii și Ratza & Ratza sunt lideri pe segmentele analizate, o bună expunere pentru TZA, Mușat, Schoenherr, ZRVP și NNDKP. Cum arată elita profesioniștilor din domeniu și ce spun clienții despre aceștia
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...