Schimburile comerciale dintre România şi Coreea, în creştere cu 11,4% în primele 11 luni din 2022
08 Februarie 2023
AgerpresConform sursei citate, exportul s-a cifrat la 404 milioane dolari (-3,2%), iar importul la 676 milioane dolari (+22,4%).
Valoarea schimburilor comerciale dintre România şi Republica Coreea a fost de 1,08 miliarde dolari în primele 11 luni din 2022, în creştere cu 11,4% faţă de perioada similară a anului 2021, potrivit unui comunicat al Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB).
Conform sursei citate, exportul s-a cifrat la 404 milioane dolari (-3,2%), iar importul la 676 milioane dolari (+22,4%).
Preşedintele Camerei bucureştene, Iuliu Stocklosa, a primit vizita unei delegaţii de reprezentanţi ai sistemului cameral din Republica Coreea, condusă de Woo Taehee, vicepreşedinte executiv al Camerei Naţionale de Comerţ şi Industrie (KCCI).
La întâlnire au participat, din partea coreeană, Lee Young Hwai, vicepreşedinte executiv al Camerei de Comerţ şi Industrie Busan (BCCI), şi Lee Jae Kyung, vicepreşedinte executiv al Camerei de Comerţ şi Industrie Daegu (DCCI), iar din partea română: Corneliu Samoilă, preşedintele Secţiunii Industrie, vicepreşedinte al CCIB, Eduard Pughin, membru al Colegiului de Conducere al Camerei bucureştene, director general al Grupului Maguay.
Întrevederea a avut loc în marja deplasării în România a unei misiuni economice multisectoriale şi a vizat identificarea unor modalităţi concrete de colaborare, pornind de la oportunităţile oferite de România şi Republica Coreea şi de la o anumită complementaritate a celor două economii.
În deschidere, Iuliu Stocklosa a făcut o scurtă prezentare a Camerei bucureştene, subliniind rolul şi locul acesteia în viaţa economico-socială a ţării noastre. De asemenea, preşedintele CCIB a vorbit despre strategia de relaţii externe a Camerei bucureştene, centrată pe dezvoltarea relaţiilor cu ţările din afara Uniunii Europene, inclusiv cu cele din Asia de Est.
În acest context, a subliniat interesul pentru dezvoltarea contactelor cu organizaţiile similare din Busan şi Daegu, două centre industriale şi tehnologice importante ale ţării, precum şi cu membrii acestora, avansând propunerea semnării unui acord de colaborare cu BCCI şi actualizarea celui încheiat în 2010 cu DCCI.
Vicepreşedintele executiv al KCCI a apreciat deschiderea conducerii CCIB pentru impulsionarea cooperării la nivel cameral şi pentru consolidarea relaţiilor economice bilaterale. În acest context, a subliniat că există oportunităţi ce pot fi valorificate, însă este necesară o mai bună cunoaştere de către comunitatea de afaceri din ţara sa a potenţialului economic al României.
Potrivit lui Woo Taehee, tehnologia informaţiei, comunicaţiile, sectorul industrial şi turismul constituie domenii în care se pot iniţia colaborări reciproc avantajoase. Cu acest prilej, şeful delegaţiei coreene a vorbit despre proiectul de a găzdui la Busan Expoziţia Mondială din 2030, centrată pe noile tehnologii ale viitorului, cum ar fi inteligenţa artificială, tehnologia 6G, aeroporturile şi porturile maritime inteligente, solicitând susţinerea sistemului cameral din România pentru desemnarea Republicii Coreea ca organizatoare a Expoziţiei Mondiale.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 5664 / 18380 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bulboacă & Asociații a sprijinit obținerea unei finanțări de capital de lucru în valoare de 20 de milioane EUR pentru Frigoglass, asumând din nou un rol de reprezentare dublă. Colaborare cu două firme internaționale de avocați, în acest proiect
Trei firme de avocați din România, evidențiate pentru activitatea în domeniul Competition ̸ Antitrust | NNDKP, CMS și D&B David și Baias au intrat în topul global al firmelor cu cea mai bună practică de concurență. Cine sunt avocații evidențiați de GCR 100 – 2025 și care au fost proiectele care au adus recunoaștere echipelor locale
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Abuzul de Drept în arbitraj (Powered by ZRVP)
Cum a evoluat anul trecut Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement, butic de litigii evidențiat de ghidurile juridice internaționale, și care au fost proiectele care au antrenat un număr considerabil de analize juridice | Ioana Gelepu, fondator: ”Sunt mulțumită că am reușit să mă implic în toate detaliile proiectelor pe care le gestionăm, suficient de variate cât să satisfacă setea mea neobosita de nou”
Meet the Professionals | Monica Constantin, Legal & Corporate Affairs Director - Bergenbier SA, avocat ”antrenat” în multinaționale și cu o bogată experiență dobândită în gestionarea unor tranzacții de referință pe piața locală: ”Oamenii pe care i-am întâlnit au făcut diferența și au contribuit la dezvoltarea și la evoluția mea, atât colegi din business, din interiorul echipelor din care am făcut parte, cât și liderii care mi-au servit drept model”
Cum poți dezvolta o carieră internațională cu programul Erasmus+ | Povestea lui Constantin Roșca, absolvent de Drept plecat din Fălticeni, care a ales să studieze la Universitatea din Istanbul. El este azi masterand în Drept Internațional Public în cadrul Universității Koç, cea mai prestigioasă din Turcia și stagiar în cadrul biroului Esenyel ̸ Partners, unul din cele mai cunoscute birouri internaționale de avocatură și consultanță juridică din țara desfășurată pe două continente
CMS Emerging Europe M&A 2024 ̸ 25 | Piața de M&A din Europa emergentă se redresează, ajungând la cele mai ridicate niveluri din 2018 până în prezent. Horea Popescu, Partener CMS România: „Optimismul pare să devină marca anului 2025”
Filip & Company devine prima firmă de avocatură independentă din CEE care adoptă Harvey, platformă de IA generativă de ultimă generație care s-a remarcat prin precizie, securitate și versatilitate | Cristina Filip (managing partner): ”Este un pas transformator care îmbunătățește, mai degrabă decât înlocuiește, experiența și contribuția umană”
Țuca Zbârcea & Asociații promovează un nou Partener Equity în structura de conducere a firmei. Șerban Pâslaru se alătură celor 8 fondatori ai firmei de avocatură | Florentin Țuca, Managing Partner: ”Este un semnal pe care vrem să-l transmitem generațiilor viitoare de avocați, un semn de deschidere către partenerii care doresc să aibă un rol mai pronunțat în treburile firmei”
Promovare la RTPR: Bogdan Cordoș, expertul în energie care s-a alăturat firmei imediat după absolvirea facultății, face un pas înainte în carieră și devine partener | Costin Tărăcilă, Managing Partner: ”Suntem mândri de echipa noastră care numără unii dintre cei mai talentați și experimentați avocați din România”
Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
România căștigă arbitrajul ICSID cerut de 15 grupuri de investitori și 28 de persoane fizice din 7 țări, care cereau compensații de 256 mil. € pentru tratamentul aplicat de autorități | Tribunalul arbitral a decis că țara noastră nu a încălcat niciuna din garanțiile acordate investitorilor, iar reclamanții îi vor plăti jumătate din costurile de arbitraj suportate în acest dosar
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...