ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Industria locală de automatizare a proceselor de business va crește cu 15% în 2023

08 Februarie 2023   |   BizLawyer

Industria telecom, lider la adopția de sisteme de automatizare a proceselor * Alternativele digitale bancare forțează industria de profil să accelereze automatizarea proceselor

Bogdan Hebean, Managing Director Realworld Eastern Europe

 
 
Automatizarea proceselor de business va prinde și mai mult avânt, în acest an, la nivel local și începe să fie accesată de tot mai multe industrii care își doresc simplificarea activităților echipelor operaționale. Astfel, la nivelul țării noastre, piața de BPA (Business Process Automation) va crește în 2023 cu cca. 15% vs. 2022, în linie cu majorarea raportată la nivel internațional.

“Trendul este în linie cu cel mondial, unde industria de BPA este în plin avânt, mai ales în contextul de piață actual, instabil din punct de vedere economic și cu un grad de predictibilitate redus. Studiile arată că valoarea pieței globale de automatizare a proceselor de afaceri va crește de la cca. 12,4 miliarde de dolari în 2022 la cca. 14,02 miliarde de dolari în 2023. De asemenea, potrivit The Business Research Company*, până în 2027, valoarea acestei piețe poate ajunge la 22,94 de miliarde de dolari”, a declarat Bogdan Hebean, Managing Director Realworld Eastern Europe, unul dintre jucătorii pieței locale de integrare de software.


Principalele procese de automatizare sunt implementate pentru sarcinile repetitive, cu care echipa operațională petrece prea mult timp de rezolvare, cu valoare adăugată marginală. Însă, prin integrarea unui sistem de BPA, compania poate dispune de o serie de avantaje majore, cum ar fi îmbunătățirea experienței clienților sau degrevarea angajaților de pe roluri cheie de activități repetitive și antrenarea lor în activități și procese de lucru cu eficacitate superioară.

Telecom – industria de referință în BPA

Potrivit reprezentantului Realworld Eastern Europe, la nivelul țării noastre, una dintre industriile cu cele mai multe procese automatizate este cea telecom. Acest trend joacă un rol cheie, devenind unul dintre factorii principali către inovație, eficientă, succes și, în contextul actual, ducând la costuri mai scăzute.

Automatizarea în telecomunicații înseamnă definirea și provizionarea mai rapidă a serviciilor mobile și fixe. Prin reducerea timpului și a costurilor necesare pentru activarea și furnizarea serviciilor, operatorii își vor putea câștiga și menține o baza nouă de clienți mult mai ușor.

Principalul beneficiu al sistemelor BPA în industria telecom  este reprezentat de reducerea costurilor operaționale, prin oferirea unei experiențe  de client scalabilă și automatizată, servicii eficientizate și procese interne optimizate.

Un alt aspect important este fluxul eficient de date în contextul în care automatizarea poate procesa informații la o rată mult mai mare față de procesele tradiționale, optimizând întregul ecosistem al unui business.

Mai mult, automatizarea monitorizării rețelei a apărut ca o tendință. Odată cu creșterea dispozitivelor IoT, apariția 5G, virtualizarea rețelei și diverse alte tehnologii noi, abordarea tradițională a colectării și analizei datelor nu mai este adecvată. Drept urmare, coordonarea tuturor acestor elemente devine crucială și automatizarea procesului, acolo unde este posibil, este soluția preferată.
 
Realworld Eastern Europe a implementat deja o serie de sisteme de automatizare a proceselor în cadrul Orange România, unul dintre principalii jucători din industria telecom. Unul dintre acestea a vizat declanșarea și monitorizarea de procese legate de facturare, backup de discuri și multe alte sarcini operaționale repetitive, dar critice.
 
Industria bancară prinde din urmă trendul automatizării proceselor

Dincolo de industria telecom, în care BPA sunt deja adoptate la scară largă la nivel local, industria bancară este una dintre cele unde se observă o accelerare a proiectelor de automatizare a proceselor.
 
Acest sector a trecut printr-o transformare digitală majoră în ultimii ani, în special ca rezultat al situației pandemice din 2020. Contextul a forțat ca ofertarea către clienți să se mute tot mai mult în online sau tele-sales.
 
“Astfel, s-au lovit de nevoia de digitalizare rapidă, mai ales că, în ultima perioada, alternativele digitale bancare au crescut în interes, clienții digital-friendly adoptând astfel de produse din ce în ce mai mult”, a mai spus Bogdan Hebean.

Acesta a subliniat că, în acest context, a observat o creștere tot mai mare a ratei de adopție a sistemelor BPA de către sectorul bancar local, trend ce estimează că se va menține și în următorii ani.

Despre Realworld Eastern Europe

Realworld Eastern Europe, companie fondată în 1998, este parte din holding-ul olandez Realworld Systems, cu prezență în Olanda, Marea Britanie, Germania, Ungaria, România, Africa de Sud, Indonezia, Australia și SUA.  
Compania oferă servicii profesionale şi soluții de integrare pentru organizațiile care dezvoltă şi operează reţele şi infrastructuri pentru servicii distribuite geografic, ca de exemplu: telecomunicaţii, banking, alimentare cu apă şi canalizare, transportul şi distribuţia energiei electrice şi a gazului. În plus, compania dezvoltă și livrează soluții de gestionare a mentenanței și de digitalizare.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5665 / 18380
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bulboacă & Asociații a sprijinit obținerea unei finanțări de capital de lucru în valoare de 20 de milioane EUR pentru Frigoglass, asumând din nou un rol de reprezentare dublă. Colaborare cu două firme internaționale de avocați, în acest proiect
Trei firme de avocați din România, evidențiate pentru activitatea în domeniul Competition ̸ Antitrust | NNDKP, CMS și D&B David și Baias au intrat în topul global al firmelor cu cea mai bună practică de concurență. Cine sunt avocații evidențiați de GCR 100 – 2025 și care au fost proiectele care au adus recunoaștere echipelor locale
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Abuzul de Drept în arbitraj (Powered by ZRVP)
Cum a evoluat anul trecut Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement, butic de litigii evidențiat de ghidurile juridice internaționale, și care au fost proiectele care au antrenat un număr considerabil de analize juridice | Ioana Gelepu, fondator: ”Sunt mulțumită că am reușit să mă implic în toate detaliile proiectelor pe care le gestionăm, suficient de variate cât să satisfacă setea mea neobosita de nou”
Meet the Professionals | Monica Constantin, Legal & Corporate Affairs Director - Bergenbier SA, avocat ”antrenat” în multinaționale și cu o bogată experiență dobândită în gestionarea unor tranzacții de referință pe piața locală: ”Oamenii pe care i-am întâlnit au făcut diferența și au contribuit la dezvoltarea și la evoluția mea, atât colegi din business, din interiorul echipelor din care am făcut parte, cât și liderii care mi-au servit drept model”
Cum poți dezvolta o carieră internațională cu programul Erasmus+ | Povestea lui Constantin Roșca, absolvent de Drept plecat din Fălticeni, care a ales să studieze la Universitatea din Istanbul. El este azi masterand în Drept Internațional Public în cadrul Universității Koç, cea mai prestigioasă din Turcia și stagiar în cadrul biroului Esenyel ̸ Partners, unul din cele mai cunoscute birouri internaționale de avocatură și consultanță juridică din țara desfășurată pe două continente
CMS Emerging Europe M&A 2024 ̸ 25 | Piața de M&A din Europa emergentă se redresează, ajungând la cele mai ridicate niveluri din 2018 până în prezent. Horea Popescu, Partener CMS România: „Optimismul pare să devină marca anului 2025”
Filip & Company devine prima firmă de avocatură independentă din CEE care adoptă Harvey, platformă de IA generativă de ultimă generație care s-a remarcat prin precizie, securitate și versatilitate | Cristina Filip (managing partner): ”Este un pas transformator care îmbunătățește, mai degrabă decât înlocuiește, experiența și contribuția umană”
Țuca Zbârcea & Asociații promovează un nou Partener Equity în structura de conducere a firmei. Șerban Pâslaru se alătură celor 8 fondatori ai firmei de avocatură | Florentin Țuca, Managing Partner: ”Este un semnal pe care vrem să-l transmitem generațiilor viitoare de avocați, un semn de deschidere către partenerii care doresc să aibă un rol mai pronunțat în treburile firmei”
Promovare la RTPR: Bogdan Cordoș, expertul în energie care s-a alăturat firmei imediat după absolvirea facultății, face un pas înainte în carieră și devine partener | Costin Tărăcilă, Managing Partner: ”Suntem mândri de echipa noastră care numără unii dintre cei mai talentați și experimentați avocați din România”
Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
România căștigă arbitrajul ICSID cerut de 15 grupuri de investitori și 28 de persoane fizice din 7 țări, care cereau compensații de 256 mil. € pentru tratamentul aplicat de autorități | Tribunalul arbitral a decis că țara noastră nu a încălcat niciuna din garanțiile acordate investitorilor, iar reclamanții îi vor plăti jumătate din costurile de arbitraj suportate în acest dosar
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...