ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

În 2024, One United Properties a vândut și pre-vândut unități în valoare de 227,8 mil. €

06 Februarie 2025   |   BizLawyer

Divizia comercială a One United Properties a continuat să se crească, cu chiria nominală pentru portofoliul de închirieri atingând 28,2 milioane de euro, o creștere de 20% față de 2023.

 
 
One United Properties (BVB: ONE), principalul dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România, raportează vânzări și pre-vânzări totale în valoare de 227,8 milioane de euro în 2024, corespunzătoare unei suprafețe de 83.958 mp de spații rezidențiale și comerciale vândute și pre-vândute. Acestea includ 850 de apartamente și unități comerciale, precum și 1.270 de locuri de parcare și alte tipuri de unități. La 31 decembrie 2024, One United Properties avea în dezvoltare un total de 4.041 de unități, 22.000 mp de spații de birouri și 21.000 mp de spații comerciale, cu o valoare totală brută de dezvoltare (GDV) de 1,5 miliarde de euro.

„Echipa noastră de vânzări a realizat o performanță remarcabilă în 2024, navigând într-un mediu de piață complex, marcat de inflație ridicată, incertitudine geopolitică și un context politic local dificil. Structura vânzărilor a reflectat o cerere puternică pentru unități de valoare ridicată în cadrul dezvoltărilor aflate în stadii avansate de construcție, confirmând reziliența portofoliului nostru. În același timp, performanța excepțională înregistrată la One Lake District Faza 2, cea mai accesibilă dezvoltare din oferta noastră în momentul de față, demonstrează capacitatea noastră de a răspunde nevoilor diverse ale cumpărătorilor, menținând totodată o strategie de prețuri dinamică. Pe măsură ce vânzările avansează, prețurile pentru această dezvoltare cresc în mod natural, consolidând și mai mult rezultatele noastre. Combinația dintre pre-vânzări solide și cererea susținută în toate segmentele evidențiază capacitatea One United Properties de a performa în orice condiții de piață”, a declarat Victor Căpitanu, Co-CEO al One United Properties.


Prețul mediu de vânzare pe metru pătrat în 2024 a rămas stabil față de 2023, reflectând integrarea unităților din cadrul One Lake District Faza 2 în portofoliul de vânzări începând cu luna mai 2024. Aceasta a fost singura dezvoltare nouă adăugată portofoliului de vânzări în 2024, compania fiind axată pe vânzările din cadrul proiectelor aflate în stadii avansate de construcție. Drept urmare, la 31 decembrie 2024, 72% dintre unitățile disponibile aflate în dezvoltare sau deja livrate erau vândute. Sumele de încasat în baza contractelor încheiate cu clienții la 31 decembrie 2024 se ridică la 342,9 milioane de euro în numerar suplimentar până în 2027. Doar în 2024, Compania a încasat de la clienți 173,8 milioane de euro în numerar.

Divizia comercială a One United Properties a continuat să se crească, cu chiria nominală pentru portofoliul de închirieri atingând 28,2 milioane de euro, o creștere de 20% față de 2023. Activitatea de închiriere a fost menținută la un nivel solid, în ciuda condițiilor dificile de pe piața birourilor din România. Astfel, divizia de birouri a One United Properties a închiriat și pre-închiriat 12.850 mp de spații de birouri și retail în cadrul portofoliului comercial. De asemenea, Compania a semnat mai multe prelungiri de contracte pentru o suprafață totală de 7.120 mp din portofoliu său. La 31 decembrie 2024, 94% din portofoliul comercial operațional al Grupului era deja închiriat.

„2024 a demonstrat reziliența One United Properties. În pofida provocărilor din segmentele rezidențial și de birouri, am obținut rezultate extraordinare, fără îndoială cele mai bune din piața românească. Vânzările și pre-vânzările rezidențiale de 228 de milioane de euro, împreună 20.000 mp de spații închiriate, pre-închiriate și extinse în portofoliul nostru de birouri, demonstrează că, în perioade de incertitudine, calitatea rămâne un criteriu esențial pentru oameni. Accentul nostru pe construirea celui mai recunoscut brand de prestigiu, exclusivist și aspirațional din România s-a dovedit din nou a fi formula câștigătoare. Dincolo de performanța solidă în vânzări și închirieri, ne-am reafirmat angajamentul de a investi în București, gestionând dezvoltări în construcție în valoare de 1,5 miliarde de euro – cel mai mare volum din istoria noastră. Acest lucru subliniază nu doar poziția noastră de lider pe piața de dezvoltare imobiliară din București, ci și rolul de unul dintre cei mai mari investitori ai orașului”, a declarat Andrei Diaconescu, Co-CEO al One United Properties.

La data de 31 decembrie 2024, One United Properties avea în proprietate sau a încheiat pre-contracte de cumpărare pentru 285.100 mp de terenuri pentru dezvoltarea ulterioară, cu drepturi de construire supraterane brute (GBA) de aproximativ 988.000 mp. Toate aceste parcele sunt în prezent în faza de planificare, având o valoare totală brută de dezvoltare estimată la 1,8 miliarde de euro. Pe acestea, Compania estimează construirea a 7.000 de apartamente, servicii pentru comunități și 146.000 mp de clădiri comerciale pentru închiriere. Dintre clădirile comerciale, 121.000 mp vor fi destinați spațiilor de birouri, iar restul de 25.000 mp reprezintă clădiri care vor fi restaurate.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 9 / 18424
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
Promovări la Schoenherr: Monica Cojocaru devine partner în structura internațională a grupului, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu, managing partner: ”Aceste promovări vin să confirme valoarea pe care o atribuim contribuției efective a colegelor noastre la dezvoltarea ariilor de practică din care fac parte – corporate m&a, energy, banking & finance, labour & employment – și a relației cu clienții firmei”
Clifford Chance Badea și-a extins echipa cu 15 avocați în 2024, după cel mai accelerat ritm de creștere și recrutare din ultimii ani | Daniel Badea, Managing Partner: ”Am avut colegi care au lucrat în birourile internaționale ale Clifford Chance, dar și în locuri precum Stockholm sau Zurich, pe proiecte transfrontaliere de o complexitate foarte mare, acoperind aproape toate continentele”
BACIU PARTNERS, numită ”Gold Stars of Romanian IP” de World Trademark Review în clasamentele WTR 1000 2025. Patru membri ai echipei, desemnați profesioniști de top în clasamentul individual
Cum a evoluat anul trecut Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement, butic de litigii evidențiat de ghidurile juridice internaționale, și care au fost proiectele care au antrenat un număr considerabil de analize juridice | Ioana Gelepu, fondator: ”Sunt mulțumită că am reușit să mă implic în toate detaliile proiectelor pe care le gestionăm, suficient de variate cât să satisfacă setea mea neobosita de nou”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...