ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Sarom Packaging, producător local, investește milioane de euro în lansarea de sticle pentru vin premium

06 Februarie 2025   |   BizLawyer

Investițiile strategice au culminat cu elaborarea unei colecții cu 10 modele de sticle de vin, în contextul în care peste 80% dintre jucătorii de pe piață folosesc ambalajele de sticlă standard.

 
 
Sarom Packaging, unul dintre cei mai importanți producători locali și regionali de ambalaje de sticlă, business de familie, fondat cu peste 30 de ani în urmă și afaceri de mai bine de 17 milioane de euro în 2023, a investit peste 3 milioane de euro în lansarea unei noi colecții de sticle de vin destinată brandurilor premium. De altfel, este prima inițiativă de acest tip de pe piața europeană, venită din partea unui producător de ambalaje de sticlă autohton. „Danube Wine Collection este răspunsul premium al Sarom Packaging la tendința de standardizare din industrie Investițiile făcute în ultimii doi ani de activitate se ridică la 3 milioane de euro, fiind direcționate către partea de cercetare și dezvoltare, achiziție de echipamente și drepturi de proprietate intelectuală, extinderea echipei și a capacității de stocare”, spune Jacques-Edouard Săvoiu, CEO-ul Sarom Packaging.


Investițiile strategice au culminat cu elaborarea unei colecții cu 10 modele de sticle de vin, în contextul în care peste 80% dintre jucătorii de pe piață folosesc ambalajele de sticlă standard.„Asta face ca eforturile de diferențiere în piață sau dorințele de mutare a brandului în zona premium să fie dificil de abordat. Și vorbim despre vinuri, un domeniu unde dorința de marcare a originii și identității produsului este una foarte puternică și frecvent întâlnită”, mai spune Jacques-Edouard Săvoiu, CEO Sarom.

În condiţiile în care în Uniunea Europeană şi nu numai se pune tot mai mult preţ pe sustenabilitate şi pe creşterea ratei de reciclare, piaţa producţiei ambalajelor din sticlă a devenit hipercompetitivă în ultimii ani. Sticla este cel mai uşor material de reciclat din punct de vedere al eficacităţii, putând fi refolosită în proporţie de 100%, iar asta se resimte nu doar în direcţia reciclării, ci şi a producţiei. Totodată, UE este unul dintre cei mai mari producători de sticlă din lume, producţia în anul 2020 fiind de 36,8 milioane de tone, mai bine de 60% dintre acestea fiind folosită pentru realizarea de recipiente, se arată într-un raport al companiei. „Așadar, misiunea Sarom este de a oferi soluții sustenabile pentru ambalajele din sticlă, susținând atât nevoile clienților din industriile pe care le servim, cât și inițiativele ecologice la nivel național. Ne propunem să transformăm sticla dintr-un simplu ambalaj într-un element esențial pentru un viitor sustenabil, promovând în același timp practici sustenabile și contribuind la reducerea impactului asupra mediului”, adaugă CEO-ul Sarom Packaging.

„Consumul pieței locale de recipiente din sticlă pentru industria food and beverages din România este estimată între 250.000 de tone de sticle pe an, până la maxim 300.000 de tone de sticle, în cele mai optimiste estimări. Pentru a prevede o creștere a nevoilor de recipiente din sticlă este necesar să se continue investițiile de către industriile din România, pentru a crește capacitățile de producție și a întări posibilitățile comerciale în mod special către export”, mai spune CEO-ul companiei.

În prezent, Sarom Packaging furnizează o varietate de ambalaje din sticlă, adaptate nevoilor specifice ale clienților. „Printre cele mai solicitate produse se numără sticlele pentru vinuri, bere, băuturi spirtoase și răcoritoare, alături de borcane pentru sectorul alimentar și flacoane destinate industriei farmaceutice. Ne adresăm atât companiilor mari, cu tradiție, cât și afacerilor la început de drum, oferind soluții personalizate și consultanță pentru a răspunde cerințelor unice ale fiecărui client”.

În cadrul grupului de firme Sarom sunt trei compaii cu domenii de activități diferite, însă complementare. Pe de-o parte Sarom Packaging, companie specializată în ambalajele de sticlă, care este menită să manufactureze și să distribuie recipiente din sticlă destinate pieții Food and Beverages. Pe de altă parte, Romgallia Packaging , companie specializată în ambalaje de sticlă este menită să răspundă solicitărilor venite din piața farmaceutică, veterinară și cosmetică. nu în ultimul rând, Sarom Capital Investments care este menită să susțină, finanțeze și dezvolte companii private care operează în diverse domenii de activitate, prin aport de capital, suport strategic și stimularea inovației.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3 / 8509
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
Promovări la Schoenherr: Monica Cojocaru devine partner în structura internațională a grupului, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu, managing partner: ”Aceste promovări vin să confirme valoarea pe care o atribuim contribuției efective a colegelor noastre la dezvoltarea ariilor de practică din care fac parte – corporate m&a, energy, banking & finance, labour & employment – și a relației cu clienții firmei”
Clifford Chance Badea și-a extins echipa cu 15 avocați în 2024, după cel mai accelerat ritm de creștere și recrutare din ultimii ani | Daniel Badea, Managing Partner: ”Am avut colegi care au lucrat în birourile internaționale ale Clifford Chance, dar și în locuri precum Stockholm sau Zurich, pe proiecte transfrontaliere de o complexitate foarte mare, acoperind aproape toate continentele”
BACIU PARTNERS, numită ”Gold Stars of Romanian IP” de World Trademark Review în clasamentele WTR 1000 2025. Patru membri ai echipei, desemnați profesioniști de top în clasamentul individual
Cum a evoluat anul trecut Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement, butic de litigii evidențiat de ghidurile juridice internaționale, și care au fost proiectele care au antrenat un număr considerabil de analize juridice | Ioana Gelepu, fondator: ”Sunt mulțumită că am reușit să mă implic în toate detaliile proiectelor pe care le gestionăm, suficient de variate cât să satisfacă setea mea neobosita de nou”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...