![ZRP](/banners/zrvp_bigad03.gif)
Bateriile cu plumb pentru sistemele fotovoltaice, eliminate din ghidul tehnic al programului de investiţii (asociaţie)
15 Octombrie 2024
AgerpresReprezentanţii Asociaţia Prosumatorilor aşteaptă publicarea ghidului tehnic actualizat de către MIPE, în perioada imediat următoare, din care să fie eliminate complet bateriile plumb-acid.
Ministerul Investiţiilor şi al Proiectelor Europene (MIPE) a fost de acord, la nivel declarativ, să elimine instalarea de baterii cu plumb-acid din ghidul tehnic al programului de investiţii pentru sistemele fotovoltaice din PNRR, aceasta fiind o tehnologie învechită şi periculoasă din ghidul tehnic al programului de investiţii, a anunţat marţi Asociaţia Prosumatorilor (APCE).
Conform sursei citate, reprezentanţii asociaţiei aşteaptă publicarea ghidului tehnic actualizat de către MIPE, în perioada imediat următoare, din care să fie eliminate complet bateriile plumb-acid.
"Acesta va marca un pas semnificativ în promovarea unor soluţii inovatoare şi prietenoase cu mediul, finanţate din bani europeni, asigurând un viitor energetic curat şi sigur pentru toţi beneficiarii programului din România", se menţionează în comunicat.
Conform sursei citate, reprezentanţii asociaţiei aşteaptă publicarea ghidului tehnic actualizat de către MIPE, în perioada imediat următoare, din care să fie eliminate complet bateriile plumb-acid.
"Acesta va marca un pas semnificativ în promovarea unor soluţii inovatoare şi prietenoase cu mediul, finanţate din bani europeni, asigurând un viitor energetic curat şi sigur pentru toţi beneficiarii programului din România", se menţionează în comunicat.
Asociaţia Prosumatorilor şi a Comunităţilor de Energie din România (APCE) a luat atitudine publică împotriva instalării de baterii cu plumb-acid, în cadrul axei pentru investiţii PNRR/2024/Componenta 16/Investiţia 7/Axa 1 pentru sisteme fotovoltaice, precizează sursa citată.
"Datorită comunicatelor de presă şi adreselor oficiale transmise autorităţilor de către APCE, Ministerul Investiţiilor şi al Proiectelor Europene (MIPE) a fost de acord, la nivel declarativ, să elimine această tehnologie învechită şi periculoasă din ghidul tehnic al programului de investiţii. Ne-am bazat iniţiativa pe riscurile clare pe care le implică aceste baterii", se mai precizează în comunicat.
Totodată, reprezentanţii APCE susţin că tehnologia plumb-acid este toxică în anumite condiţii, putând emana gaze toxice, precum dioxidul de sulf sau alte gaze cu sulf, dacă bateria este deteriorată sau supraîncărcată.
"Aceste gaze sunt toxice şi pot cauza iritaţii la nivelul căilor respiratorii şi al ochilor în spaţii neventilate. Un alt pericol care poate apărea la aceste tipuri de acumulatori, chiar dacă bateriile sunt etanşe, este emanaţia hidrogenului - un gaz extrem de inflamabil, produs atunci când bateria este încărcată. Dacă se acumulează în spaţii închise, poate reprezenta un risc de explozie", menţionează APCE.
Asociaţia Prosumatorilor şi a Comunităţilor de Energie din România este o organizaţie dedicată promovării energiilor regenerabile şi asigurării unui cadru legislativ şi tehnic favorabil dezvoltării comunităţilor energetice sustenabile în România.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 698 / 18458 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |
![](/banners/musatad01.gif)
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Wolf Theiss a asistat fondatorii Embryos Fertility Clinic cu privire la vânzarea pachetului majoritar de părţi sociale către Integral Capital Group, alături de care a stat RTPR | Ce avocați au fost în cele două echipe
Practica de protecție a datelor este o componentă strategică a firmei Wolf Theiss, existând o cerere crescătoare în acest domeniu. Viitorul acestei arii este unul promițător, având în vedere majorarea volumului de date prelucrate și evoluțiile tehnologice rapide, spun avocații | Flavius Florea - Counsel: „Un aspect cheie este legat de avansul tehnologic, cum ar fi utilizarea tot mai frecventă a inteligenței artificiale și provocările aferente respectării principiilor GDPR”
Stratulat Albulescu o recrutează pe Andreea Șerban de la Reff & Asociații, pe poziția de Partener
Trei ofertanți intră în a doua rundă a vânzării Amethyst Healthcare, lanț paneuropean de radioterapie cu șase clinici în România. Goldman Sachs supraveghează tranzacția
Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2025 | Baciu Partners, Răzvan Dincă & Asociaţii și Ratza & Ratza sunt lideri pe segmentele analizate, o bună expunere pentru TZA, Mușat, Schoenherr, ZRVP și NNDKP. Cum arată elita profesioniștilor din domeniu și ce spun clienții despre aceștia
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...