
Alpin Group încheie anul 2024 cu o cifră afaceri de peste 70 mil. lei și anunță extinderea pe litoralul românesc
24 Iunie 2025
BizLawyerDincolo de creșterea cifrei de afaceri, Alpin Group a înregistrat și o îmbunătățire semnificativă a profitabilității, EBITDA pentru anul 2024 s-a situat la 18 milioane lei, cu peste 25% mai mare față de 2023.
Grupul hotelier Alpin, cu o experiență de peste 20 de ani în turism și ospitalitate, anunță o evoluție solidă a rezultatelor financiare pentru anul 2024, cu o creștere de 11%, dar și o lărgire a focusului investițional, care se mută acum și în zona litoralului românesc.
La finalul anului 2024, cifra de afaceri Alpin Group s-a ridicat la 73,7 milioane de lei, această performanță fiind susținută în principal de consolidarea segmentului de evenimente corporate și de investițiile strategice în acest sector.
„Creșterea de anul trecut reflectă efectele directe ale investițiilor strategice realizate în perioada 2020–2023, în valoare de peste 9 milioane de euro, în facilități moderne pentru organizarea de evenimente. În 2024, locațiile Alpin au găzduit evenimente internaționale de amploare, în medie cu 800 de participanți, din industrii, precum IT, Medical și Apărare”, a declarat David Aron, CEO Alpin Group.
La finalul anului 2024, cifra de afaceri Alpin Group s-a ridicat la 73,7 milioane de lei, această performanță fiind susținută în principal de consolidarea segmentului de evenimente corporate și de investițiile strategice în acest sector.
„Creșterea de anul trecut reflectă efectele directe ale investițiilor strategice realizate în perioada 2020–2023, în valoare de peste 9 milioane de euro, în facilități moderne pentru organizarea de evenimente. În 2024, locațiile Alpin au găzduit evenimente internaționale de amploare, în medie cu 800 de participanți, din industrii, precum IT, Medical și Apărare”, a declarat David Aron, CEO Alpin Group.
Lansarea noului centru K2 Alpin, parte din Alpin Confernce Center, a transformat locația într-un reper al industriei MICE (Meetings, Incentives, Conferences, Exhibitions) din România. Cu o capacitate totală de 7.500 mp destinați conferințelor și expozițiilor, Alpin Conference Center este în prezent cel mai mare centru de evenimente corporate cu servicii hoteliere integrate din țară.
Dincolo de creșterea cifrei de afaceri, Alpin Group a înregistrat și o îmbunătățire semnificativă a profitabilității, EBITDA pentru anul 2024 s-a situat la 18 milioane lei, cu peste 25% mai mare față de 2023. Acest fapt s-a datorat proceselor de optimizare a costurilor și a implementării unei platforme interne de „cost-management”, menită să crească eficiența decizională.
Pentru anul 2025, Grupul Alpin își propune o creștere de 10% a cifrei de afaceri, obiectiv ce va fi atins prin creșterea ponderii evenimentelor internaționale și consolidarea parteneriatelor comerciale. În paralel, compania va continua dezvoltarea segmentului de leisure internațional, în colaborare cu agenții de turism, prin pachete ce includ zboruri operate pe Aeroportul Internațional Brașov.
În privința perspectivelor de dezvoltare pe termen mediu și lung, Alpin Group are în vedere extinderea portofoliului prin proiecte hoteliere și imobiliare în mai multe zone ale țării, precum și dezvoltarea de parteneriate pentru operare hotelieră.
Astfel, bugetul de investiții pentru anul 2025 este estimat la 10 milioane de euro, iar cea mai mare parte a acestei sume este direcționată către dezvoltarea Rivaz Hotel, un proiect hotelier de 5 stele situat în stațiunea Olimp, aflat deja în faza de construcție.
„Rivaz Hotel este un proiect de suflet al Alpin Group, dar și o inițiativă curajoasă de a redefini standardele de vacanță la Marea Neagră și la creionarea căruia lucrăm de peste trei ani. Este un proiect care aduce împreună rafinamentul, servicii premium, experiența în ospitalitate, grija față de oaspeți, toate într-un cadru natural unic – Marea Neagră”, spune David Aron.
Rivaz Hotel acomodează una dintre cele mai frumoase priveliști din Olimp, îmbrăcată într-o arhitectură inspirată din eleganța Rivierei Franceze și reinterpretată într-o notă contemporană Art Deco. Cu o piscină infinity de peste 40 de mp pe rooftop, plajă privată, centru SPA & fitness, skybar cu vedere panoramică, restaurant gourmet, servicii permanente de concierge și mentenanță, parcare privată și securitate 24/7, Rivaz Hotel își găzduiește astfel cele 130 de unități hoteliere. Investiția se ridică la peste 20 de mil. de euro, iar întregul concept este realizat de echipele interne de antreprenoriat general, de arhitecți și design și de management ale grupului Alpin.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 164 / 19550 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
RTPR a asistat ROCA la vânzarea participației sale în Artesana. Echipa de proiect, coordonată de Alina Stăvaru (Partner)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...