
Practica de Litigii a Clifford Chance Badea obține o soluție favorabilă într-o speță transnațională vizând protecția terților de bună-credință afectați de o măsură de sechestru penal. Vicu Buzac (Senior Associate) a condus echipa din București
26 Martie 2025
R. T.Practica de Litigii din cadrul Clifford Chance Badea are în prezent mandate de reprezentare cu o valoare cumulată de aproximativ 1,5 miliarde Euro, asistând clienți reprezentativi pentru industrii dinamice precum energie, construcții/ infrastructură, industria farmaceutică, trading, banking și asigurări.
![]() |
Daniel Badea, Managing Partner Clifford Chance Badea |
Practica de litigii a Clifford Chance Badea a obținut o soluție favorabilă pentru o companie reprezentativă din industria de leasing aeronautic, într-un dosar complex care a implicat atât elemente de drept penal și civil român, cât și aspecte contractuale reglementate de dreptul englez, vizând protecția drepturilor unui terț de bună-credință afectat de o măsură de sechestru penal.
Dosarul a fost gestionat de o echipă din cadrul practicii de litigii a Clifford Chance Badea, care a colaborat strâns cu echipa Clifford Chance Londra pentru a integra dimensiunea transnațională a speței într-o strategie procesuală solidă.
„Experiența noastră multijurisdicțională extinsă și expertiza echipei de litigii în spețe de o complexitate sporită au contribuit la obținerea acestei decizii importante pentru clientul nostru”, spune Daniel Badea, Managing Partner Clifford Chance Badea.
Dosarul a fost gestionat de o echipă din cadrul practicii de litigii a Clifford Chance Badea, care a colaborat strâns cu echipa Clifford Chance Londra pentru a integra dimensiunea transnațională a speței într-o strategie procesuală solidă.
„Experiența noastră multijurisdicțională extinsă și expertiza echipei de litigii în spețe de o complexitate sporită au contribuit la obținerea acestei decizii importante pentru clientul nostru”, spune Daniel Badea, Managing Partner Clifford Chance Badea.
„Totodată, soluția pronunțată aduce o contribuție importantă la conturarea unei practici judiciare coerente și echilibrate în materie de protecție a terților de bună-credință, în special în cauze complexe, cu elemente de extraneitate și implicații transfrontaliere”, a menționat Vicu Buzac, care a condus echipa de litigii din București în această speță.
Instanța a admis cererea formulată de Clifford Chance Badea și a reținut, cu valoare de principiu, că drepturile terților de bună-credință trebuie protejate inclusiv în contextul măsurilor asigurătorii dispuse în cursul unui dosar penal.
Totodată, instanța a subliniat că are nu doar competența, ci și obligația de a verifica, inclusiv din oficiu, dacă temeiurile care au stat la baza instituirii măsurii de sechestru se mai mențin, în lipsa unei reglementări exprese aplicabile după închiderea procedurii penale.
Practica de Litigii din cadrul Clifford Chance Badea are în prezent mandate de reprezentare cu o valoare cumulată de aproximativ 1,5 miliarde Euro, asistând clienți reprezentativi pentru industrii dinamice precum energie, construcții/ infrastructură, industria farmaceutică, trading, banking și asigurări.
Portofoliul de litigii a crescut semnificativ în cadrul biroului din București în ultimii ani. În prezent, mandatele locale în care sunt implicați avocații Clifford Chance Badea sunt ample și complexe, asigurând un raport echilibrat de proiecte transfrontaliere și proiecte domestice și între proiectele de litigii clasice și cele de risk management. Profesionalismul și expertiza avocaților Clifford Chance Badea a adus clienților săi multiple soluții favorabile.
Portofoliul de cauze naționale recente include litigii și arbitraje având ca obiect:
• Acțiuni în anularea amenzii impuse de Consiliul Concurenței;
• Alte acțiuni în contencios administrativ;
• Dispute comerciale contractuale;
• Dispute între acționari;
• Proceduri de licitație publică;
• Acțiuni în daune legate de imposibilitatea finalizării proiectelor aflate în dezvoltare;
• Litigii de muncă.
Clifford Chance Badea este biroul local al firmei globale de avocatură Clifford Chance LLP, care este prezentă în piață din 2006. Biroul din Bucureşti se implică în mod constant în tranzacţii complexe de împrumuturi sindicalizate, finanţări, restructurări, emisiuni de eurobonduri şi de acţiuni pe pieţe internaţionale de capital, instrumente financiare derivate, achiziţii de companii de către investitori strategici sau fonduri de private equity, proiecte de infrastructură şi autostrăzi, investiţii imobiliare, precum şi litigii şi arbitraje interne şi internaţionale.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 4 / 1954 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bondoc și Asociații a anulat un Proces-verbal de sancționare emis în materia RO e-Transport. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Women Lawyers | Să fii femeie în lumea avocaturii înseamnă provocare, determinare, perseverență și o mare dorință de echilibru între viața personală și cea profesională. Irina Corcoveanu, Partener WHSimion & Partners: ”Poate că femeile au nativ o înclinație mai mare către o abordare mai empatică și o diversitate de perspective, însă aceste calități le pot manifesta în egală măsură și bărbații avocați. Diferența ar putea să fie mai degrabă de la o persoană la alta, decât de la un gen la altul”
KPMG Legal – Toncescu și Asociații, alături de cumpărător în tranzacția prin care Advanzia Education a preluat SDA Academy Romania. Laura Toncescu (Head of KPMG Legal) și Dragoș Iamandoiu (Partner), în prim plan
Women Lawyers | Doamnele au roluri principale și instrumentează proiecte majore la PNSA, firmă în care membrele echipei au un profil profesional bine conturat. Camelia Pătrașcu, Partener: ”Am ocazia de a profesa într-un mediu competitiv, alături de avocați de excepție. În fiecare zi descopăr ceva nou și apreciez deschiderea mea către învățare și inspirația pe care o găsesc în cei din jur”
Kinstellar asistă grupul de investiții private EMMA Capital în achiziția strategică a companiei Diamedix în România, Moldova, Bulgaria și Ucraina. Echipa pluridisciplinară din București, coordonată de Zsuzsa Csiki (Partener)
Practica de Litigii a Clifford Chance Badea obține o soluție favorabilă într-o speță transnațională vizând protecția terților de bună-credință afectați de o măsură de sechestru penal. Vicu Buzac (Senior Associate) a condus echipa din București
Women Lawyers | O femeie avocat poate aduce o perspectivă diferită, având în vedere diversitatea abilităților, precum atenția la detalii, capacitatea de a media conflicte și de a construi relații de încredere. Ana Maria Abrudan (Partener Mușat & Asociații): ”Un avocat de succes, indiferent de gen, este cel care aduce soluții inovatoare, construiește relații de încredere cu clienții și își dezvoltă constant aria de expertiză, având totodată abilitatea de a împărtăși aceste cunoștințe cu noile generații de avocați”
Women Lawyers | Ce spun și cum gândesc doamnele din structura Țuca Zbârcea & Asociații, firmă care etalează femei avocat remarcabile pe toate palierele de activitate. Azi, de vorbă cu Oana Mareș, Managing Associate: ”Femeile au adesea un grad mai mare de răbdare în gestionarea relației cu clienții, aspect esențial în momentele de stres sau incertitudine. Într-un domeniu unde detaliile contează enorm, abilitatea de a observa inclusiv nuanțele emoționale și de a reacționa corespunzător poate reprezenta un atu valoros”
NNDKP aniversează 35 de ani de activitate | Firma fondată de Manuela și Ion Nestor demarează un proces strategic de remodelare a structurii sale de management: Adina Chilim-Dumitriu și Emil Bivolaru devin Parteneri Executivi, domeniile esențiale pentru buna funcționare a firmei vor fi gestionate prin intermediul unor Comitete ale Partenerilor
Studiul CMS European M&A 2025: Romania - locul 2 în CEE, cu o creștere de 80% | Horea Popescu (Managing Partner - CMS România): “Numărul de tranzacții în care CMS a oferit consultanță în regiune a crescut cu peste 30% față de 2023, fiind al doilea cel mai mare număr de tranzacții înregistrat din 2014 și până acum”. Rodica Manea (Partener): “În perspectivă, este important ca achizitorii să rămână agili și să păstreze un echilibru între încrederea într-o piață în continuă evoluție și provocările de reglementare”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...