ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Prejudiciu de peste 72 mil. lei cauzat statului român printr-o fraudă transfrontalieră cu metale preţioase (ANAF)

15 Mai 2025   |   Agerpres

Potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, aceste tranzacţii artificiale au avut şi scopul de a oferi unui operator economic din Italia provenienţă legitimă pentru o cantitate însemnată de metale preţioase, dar şi pentru a conferi legalitate unor transferuri de fonduri între conturi bancare din Italia şi conturi bancare din România.

 
 
Inspectorii antifraudă au descoperit o societate de pe raza judeţului Neamţ, care activează în domeniul comerţului cu bijuterii din metale preţioase şi care face parte dintr-un lanţ de tranzacţionare fictiv, creat împreună cu alte trei entităţi din Italia, Elveţia şi Austria, cu scopul de a disimula tranzacţii reale cu metale preţioase şi de a se sustrage de la obligaţiile de plată către bugetul.

Potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, aceste tranzacţii artificiale au avut şi scopul de a oferi unui operator economic din Italia provenienţă legitimă pentru o cantitate însemnată de metale preţioase, dar şi pentru a conferi legalitate unor transferuri de fonduri între conturi bancare din Italia şi conturi bancare din România.


"Inspectorii ANAF au descoperit că societatea nu a înregistrat în evidenţa contabilă şi nu a declarat TVA şi veniturile aferente perioadei 2023-2024. Totodată, au identificat şi o practică de retragere a fondurilor din patrimoniul societăţii prin intermediul unei platforme de trading a criptomonedelor. În acest mod, sumele încasate de societate erau diminuate nejustificat, prin schimbarea acestora în criptomonede şi ulterior transferarate în diverse portofele virtuale. Astfel, inspectorii DGAF au estimat sume suplimentare de plată de peste 72 milioane de lei, reprezentând taxe şi impozite şi au iniţiat demersurile necesare pentru sesizarea organelor de urmărire penală", se arată în comunicat.

Pentru a putea stabili circuitul real al mărfurilor, inspectorii ANAF au colaborat cu autorităţile fiscale elveţiene, dar şi cu cele din spaţiul intracomunitar, realizând cu acestea un schimb de informaţii.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 74 / 4749
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...