ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministrul Finanţelor, despre Ordonanţa 114: Vom promova alternative dacă vor fi echitabile pentru cetăţeni

25 Februarie 2019   |   AGERPRES

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a fost invitat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la "Ora Guvernului", la dezbaterea politică despre efectele Ordonanţei de urgenţă 114/2018.

 
 
Promovarea de alternative la Ordonanţa de Urgenţă 114 este posibilă, numai dacă acestea vor fi echitabile pentru cetăţeni şi corecte faţă de economia românească, a declarat, luni, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, la "Ora Guvernului", la dezbaterea politică privind efectele acestui act normativ.

"Suntem în această perioadă implicaţi în dezbateri pe fiecare sector în parte, dar vreau să vă spun foarte clar: vom promova dacă este cazul alternative. Doar dacă, şi o repet, acestea vor fi echitabile pentru cetăţeni şi corecte faţă de economia românească", a spus Teodorovici.

Ministrul Finanţelor a lansat şi o serie de întrebări la care a menţionat că nu crede că va primi un răspuns, una dintre acestea fiind cum de multe companii multinaţionale rulează afaceri de miliarde de euro, dar au profit de sub 1% raportat la cifra de afaceri.


O altă întrebare retorică a lui Eugen Teodorovici a făcut referire la erodarea bazei impozabile şi la transferul profiturilor.

"Ştiţi de asemenea şi cum a evoluat indicele privind accesul la finanţare şi că s-a diminuat accesibilitatea pe piaţa creditului, valoarea indicatorului reducându-se de la 1,45 în iunie 2017 la 1,29 în iunie 2018, în contextul unei creşteri a sumelor pe care românii cu împrumuturi la bănci trebuie să le plătească lună de lună", a spus Eugen Teodorovici.

De asemenea, el a afirmat că România are cea mai mare diferenţă între rata dobânzii la credite şi rata dobânzii la depozite din Uniunea Europeană. Diferenţa este de 5 puncte procentuale, dublă faţă de media la nivel european, cu 40% mai mare decât cea din Polonia şi de 2,5% decât în Cehia. În acest context, din cauza dobânzilor ridicate, băncile comerciale nu mai creditează economia reală, iar lipsa creditării frânează creşterea economică cu 0,5 puncte procentuale în fiecare an.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a fost invitat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la "Ora Guvernului", la dezbaterea politică despre efectele Ordonanţei de urgenţă 114/2018.

Miercuri, Biroul permanent a luat această decizie la solicitarea grupului parlamentar al USR.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5101 / 5357
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Trei ofertanți intră în a doua rundă a vânzării Amethyst Healthcare, lanț paneuropean de radioterapie cu șase clinici în România. Goldman Sachs supraveghează tranzacția
Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2025 | Baciu Partners, Răzvan Dincă & Asociaţii și Ratza & Ratza sunt lideri pe segmentele analizate, o bună expunere pentru TZA, Mușat, Schoenherr, ZRVP și NNDKP. Cum arată elita profesioniștilor din domeniu și ce spun clienții despre aceștia
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
Promovări la Schoenherr: Monica Cojocaru devine partner în structura internațională a grupului, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu, managing partner: ”Aceste promovări vin să confirme valoarea pe care o atribuim contribuției efective a colegelor noastre la dezvoltarea ariilor de practică din care fac parte – corporate m&a, energy, banking & finance, labour & employment – și a relației cu clienții firmei”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...