Consiliul de Administraţie a aprobat de principiu fuziunea celor trei societăţi de distribuţie din cadrul Grupului Electrica
28 Mai 2020
AGERPRESPe termen lung, obiectivul constă în pregătirea organizaţiei pentru a face faţă provocărilor generate de megatendinţele care marchează industria energetică (decarbonizare, descentralizare, digitalizare), precizează reprezentanţii companiei.
Consiliul de Administraţie al Electrica SA a aprobat de principiu, în şedinţa de miercuri, fuziunea prin absorbţie a celor trei societăţi de distribuţie a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica - SDEE Transilvania Nord, SDEE Transilvania Sud şi SDEE Muntenia Nord, iar societatea absorbantă ar urma să fie SDEE Transilvania Nord, conform unui comunicat al companiei remis AGERPRES.
Hotărârea Consiliului de Administraţie reprezintă încă un pas important în planul de implementare a Strategiei Grupului pentru perioada 2019-2023, după ce, la finalul lunii martie, a fost aprobată de principiu şi fuziunea celor două societăţi de servicii energetice din cadrul Grupului - Filiala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrica Serv SA (FISE) şi Servicii Energetice Muntenia SA (SEM). Pe aria de distribuţie, continuarea procesului de transformare, modernizare şi optimizare a modelului de business, în raport cu prevederile cadrului de reglementare, reprezintă o etapă esenţială a strategiei Electrica, se menţionează în comunicat.
Hotărârea Consiliului de Administraţie reprezintă încă un pas important în planul de implementare a Strategiei Grupului pentru perioada 2019-2023, după ce, la finalul lunii martie, a fost aprobată de principiu şi fuziunea celor două societăţi de servicii energetice din cadrul Grupului - Filiala de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrica Serv SA (FISE) şi Servicii Energetice Muntenia SA (SEM). Pe aria de distribuţie, continuarea procesului de transformare, modernizare şi optimizare a modelului de business, în raport cu prevederile cadrului de reglementare, reprezintă o etapă esenţială a strategiei Electrica, se menţionează în comunicat.
"Fuziunile aprobate de Consiliul de Administraţie al Electrica sunt în linie cu noua Strategie a Grupului şi reprezintă paşi importanţi în atingerea obiectivului ce vizează optimizarea modelului de afaceri. Suntem convinşi că fuziunea companiilor de distribuţie şi cea a celor de servicii energetice vor aduce multe beneficii pentru Grup. Scopul este reprezentat de eficientizarea activităţii, astfel încât brand-ul Electrica să-şi consolideze imaginea de cel mai puternic jucător de pe piaţa energiei electrice. Implementarea strategiei asigură perspective solide de dezvoltare a companiei, iar rezultatele încep deja să se vadă", a declarat Corina Popescu, director general Electrica SA.
Obiectivele principale urmărite pe termen scurt şi mediu sunt creşterea calităţii serviciilor oferite celor 3,8 milioane de consumatori, concomitent cu îmbunătăţirea performanţei operaţionale şi optimizarea costurilor la consumatorul final. Pe termen lung, obiectivul constă în pregătirea organizaţiei pentru a face faţă provocărilor generate de megatendinţele care marchează industria energetică (decarbonizare, descentralizare, digitalizare), precizează reprezentanţii companiei.
În zona de servicii energetice, obiectivul strategic este de a transforma compania într-un furnizor integrat de soluţii energetice şi a început deja să fie pregătit un portofoliu de servicii integrate şi competitive, care să acopere atât servicii de proiectare şi execuţie pentru reţelele de distribuţie şi instalaţiile de producţie, cât şi servicii adaptate nevoilor clienţilor business.
"Ambele iniţiative strategice creează oportunitatea implementării unor noi arhitecturi optimizate de sisteme informatice suport pentru procesele de business şi accelerarea implementării unor soluţii informatice moderne care să permită derularea operaţiunilor în condiţii de eficienţă şi siguranţă. Accelerarea transformării digitale este deja parte a procesului de eficientizare a Grupului Electrica, reprezentând un pilon strategic al modernizării, ţinta noastră fiind transformarea într-o organizaţie optimizată şi agilă, pe toate liniile de business", se mai subliniază în comunicat.
Electrica este cel mai important operator naţional de reţele de distribuţie a energiei electrice: acoperă 18 judeţe, din trei zone geografice, reprezentând 40,7% din teritoriul României. Cele trei companii de distribuţie din cadrul Grupului gestionează 198.988 km de linii electrice şi deservesc aproximativ 3,8 milioane de consumatori finali.
În anul 2019, operatorii de distribuţie din cadrul Grupului Electrica au distribuit aproximativ 17,7 TWh, ceea ce reprezintă aproximativ 40% din energia electrică totală distribuită la nivel naţional către utilizatorii finali.
După listarea din 2014, Grupul Electrica a devenit cel mai mare investitor în modernizarea şi retehnologizarea reţelelor de distribuţie a energiei electrice, cu un total de 3,1 miliarde de lei investiţi în ultimii cinci ani, la care se adaugă 600 de milioane de lei, reprezentând planul de investiţii pentru 2020.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 17 / 66 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Trei firme de avocați din România, evidențiate pentru activitatea în domeniul Competition ̸ Antitrust | NNDKP, CMS și D&B David și Baias au intrat în topul global al firmelor cu cea mai bună practică de concurență. Cine sunt avocații evidențiați de GCR 100 – 2025 și care au fost proiectele care au adus recunoaștere echipelor locale
Cum a evoluat anul trecut Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement, butic de litigii evidențiat de ghidurile juridice internaționale, și care au fost proiectele care au antrenat un număr considerabil de analize juridice | Ioana Gelepu, fondator: ”Sunt mulțumită că am reușit să mă implic în toate detaliile proiectelor pe care le gestionăm, suficient de variate cât să satisfacă setea mea neobosita de nou”
Cum poți dezvolta o carieră internațională cu programul Erasmus+ | Povestea lui Constantin Roșca, absolvent de Drept plecat din Fălticeni, care a ales să studieze la Universitatea din Istanbul. El este azi masterand în Drept Internațional Public în cadrul Universității Koç, cea mai prestigioasă din Turcia și stagiar în cadrul biroului Esenyel ̸ Partners, unul din cele mai cunoscute birouri internaționale de avocatură și consultanță juridică din țara desfășurată pe două continente
Bulboacă & Asociații a sprijinit obținerea unei finanțări de capital de lucru în valoare de 20 de milioane EUR pentru Frigoglass, asumând din nou un rol de reprezentare dublă. Colaborare cu două firme internaționale de avocați, în acest proiect
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Abuzul de Drept în arbitraj (Powered by ZRVP)
CMS Emerging Europe M&A 2024 ̸ 25 | Piața de M&A din Europa emergentă se redresează, ajungând la cele mai ridicate niveluri din 2018 până în prezent. Horea Popescu, Partener CMS România: „Optimismul pare să devină marca anului 2025”
Țuca Zbârcea & Asociații promovează un nou Partener Equity în structura de conducere a firmei. Șerban Pâslaru se alătură celor 8 fondatori ai firmei de avocatură | Florentin Țuca, Managing Partner: ”Este un semnal pe care vrem să-l transmitem generațiilor viitoare de avocați, un semn de deschidere către partenerii care doresc să aibă un rol mai pronunțat în treburile firmei”
Promovare la RTPR: Bogdan Cordoș, expertul în energie care s-a alăturat firmei imediat după absolvirea facultății, face un pas înainte în carieră și devine partener | Costin Tărăcilă, Managing Partner: ”Suntem mândri de echipa noastră care numără unii dintre cei mai talentați și experimentați avocați din România”
Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Noi promovări în structura de conducere a firmei POPESCU & ASOCIAȚII. Adina VLAICU, Andreea MIHALACHE și Mirel RĂDESCU devin parte a echipei de management | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Sunt profesioniști de elită, cu notorietate și impact remarcabil în domeniile lor de expertiză, iar prezența lor în structura noastră de coordonare consolidează poziția firmei ca partener juridic de încredere în mediul de business”
Mitel & Asociatii recrutează avocat cu experienta (Real Estate)
Băiculescu și Asociații asistă una dintre cele mai mari companii de brokeraj din România într-o tranzacție de 2.000.000 RON | Antonia Prisacaru, Head of Litigation: ”Un exemplu de cooperare eficientă între echipă și client, dar și o provocare în gestionarea unor etape juridice complexe, de la litigii până la finalizarea negocierilor”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...