ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

BizLawyer îi prezintă pe cei mai buni absolvenți din generația lor | Laura Elena Ionașcu, medie finală 9,79 (2021): Cred că notele din timpul facultății pot fi, într-o anumită măsură, indicatori pentru performanța pe care o vei avea în practică, dar succesul profesional nu este determinat de acest aspect. De o importanță majoră sunt și abilitățile practice dobândite, competențele personale, abilitățile de comunicare, de relaționare, de organizare

07 Septembrie 2022   |   Ștefania Enache

Pe parcursul studenției, tânăra a avut foarte multe momente importante care i-au conturat la final parcursul profesional. Laura ne-a indicat câteva dintre ele, menționând că au fost asemeni unor puncte cardinale care au condus-o către ceea ce este astăzi.

 
 
Laura Elena Ionașcu nu face parte din categoria celor care au decis de la o vârstă fragedă că vor urma o profesie în zona juridică. Alegerea Dreptului a intervenit datorită unor conjuncturi în care s-a aflat și care au îndreptat-o către acest domeniu. Iar toate acele întâmplări care i-au influențat parcursul pe care se află astăzi au fost unele fericite, fapt dovedit de media (9,79 ) cu care și-a încheiat studiile de licență, în 2021, la Facultatea de Drept din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.Astăzi, tânăra este avocat colaborator al Societății Civile Profesionale de Avocați ,,Dupu-Moldovan”, din Baroul Iași și, în paralel, urmează cursurile de master ale aceleiași instituții de învățământ, specializarea Dreptul Afacerilor.


Laura povestește că, atunci când a ales liceul, plănuia ca ulterior să se îndrepte către Facultatea de Psihologie. Abia către sfârșitul acestui ciclu școlar și-a îndreptat atenția către Drept. „Decizia finală de a alege această facultate s-a datorat unui cumul de factori care m-au convins că opțiunea aceasta este cea mai potrivită pentru mine. Inițial, hotărârea de a mă înscrie la această facultate a apărut fundamentată pe dorința de a profesa într-un domeniu în care pot ajuta în mod direct persoane care se află în dificultate, care au nevoie de un sfat, de o persoană calificată care să le reprezinte interesele. Mai mult decât atât, eram și sunt în continuare o idealistă, crezând în valorile și principiile care încununează acest domeniu, respectiv: justiție, dreptate, echitate, libertate și demnitate”, precizează tânăra.

Hotărârea de a se înscrie la Facultatea de Drept din Iași a fost puternic influențată și de participarea în cadrul programului SummerIS, atunci când a cunoscut o parte a corpului profesoral, dar și câțiva colegi mai mari. „Raportat la acea perioadă, am simțit pur și simplu că acela este locul și mediul de care vreau să aparțin și care mă reprezintă. Mă bucur acum să îmi dau seama că intuiția de la acel moment a fost cea corectă”, subliniază Laura.

Iar alegerea a fost una perfectă, având în vedere că Laura se gândește că, dacă ar trebui să o ia de la capăt, ar proceda la fel. „Experiențele pe care le-am avut pe parcursul programului de licență, mi-au dovedit faptul că Facultatea de Drept îți poate oferi o perspectivă mult mai largă asupra societății în care trăim și asupra vieții în general. Mai mult decât atât, nu aș putea renunța la toți colegii care mi-au devenit prieteni și nici la profesorii care ne-au împins să descoperim noi orizonturi, să gândim creativ și să raționăm critic, rămânând astfel pentru noi modele de profesionalism. Cu toate acestea, m-am gândit de multe ori ce experiențe aș fi avut dacă aș fi urmat un alt parcurs profesional. Totuși, în prezent, nu îmi pot imagina cum ar arăta viața mea dacă aș fi ales un alt domeniu profesional”, mai spune tânăra.




Bursă de la Rotary Academica și experiență Erasmus+

Laura a urmat studiile liceale în cadrul Colegiului Național ,,Vasile Alecsandri” din Bacău, profilul uman, specializarea științe sociale.

Odată cu admiterea la facultatea, viața i s-a schimbat profund. Pentru ea anii de facultatea au fost „copleșitori”.

Își amintește că atunci când a început facultatea nu se aștepta să existe atât de multe emoții, să aibă parte de atât de multe activități și proiecte captivante și nici să lege atât de multe prietenii.

Privind în urmă, tânăra susține că au fost patru ani încărcați cu evenimente frumoase și cu amintiri memorabile, dar în același timp presărați cu multe momente de anxietate, de teamă și stres psihic. „Pe de o parte, aș putea spune că au fost cei mai lungi ani din viața mea, iar pe de altă parte, sunt anii care au trecut atât de repede încât parcă nici nu am reușit să conștientizez pe deplin. Cu toate acestea, în prezent îmi amintesc doar momentele de bucurie și entuziasm, toate momentele dificile fiind oarecum diluate. Trecerea de la liceu la facultate a fost practic un moment asemănător unei căderi de pe marginea prăpastiei. Ajungi într-un oraș nou. Prietenii din liceu nu mai sunt acolo pentru tine. Relațiile dintre profesori și studenți sunt mult mai formale, iar tu trebuie să înveți practic de la zero și cu ,,îndrumători” identificați pe parcurs, regulile ,,noului joc”. Țin minte că ceea ce m-a frapat atunci a fost faptul că, față de liceu, în cadrul universitar ai deschise atât de multe oportunități noi și îți poți face auzită vocea prin atât de multe proiecte și activități și prin implicarea în asociațiile studențești”, detaliază Laura.

Pe parcursul studenției, tânăra a avut foarte multe momente importante care i-au conturat la final parcursul profesional. Laura ne-a indicat câteva dintre ele, menționând că au fost asemeni unor puncte cardinale care au condus-o către ceea ce este astăzi.

„În primul rând, am beneficiat, pe parcursul a doi ani de facultate, de Bursa Rotary Academica, care mi-a asigurat atât un venit ce mi-a oferit șansa de a participa la diverse competiții, stagii de practică, conferințe la care îmi era dificil din punct de vedere financiar să acced, cât și prin faptul că am avut oportunitatea de a lua parte la activitățile desfășurate de Cluburile Rotary și Rotaract, unde am început să mă dezvolt mai mult pe plan personal și profesional. De asemenea, o altă perioadă definitorie a fost participarea, ca student Erasmus+ la cursurile Universității Nice Sophia Antipolis, din Franța, unde am experimentat pe parcursul unui semestru, atât cultura juridică franceză, cât și civilizația franceză”, explică interlocutoarea BizLawyer.

Tot în ceea ce privește formarea juridică, un moment foarte important a fost cel în care i s-a acordat, într-o competiție, premiul Curții de Apel Iași, element ce i-a sporit încrederea în faptul că domeniul juridic este cel mai potrivit pentru ea.

„În cele din urmă, un alt moment important, care a influențat parcursul meu, este reprezentat de stagiul de practică realizat în cadrul SCPA ,,Dupu-Moldovan”, perioadă în care am beneficiat de mentorat din partea avocatului coordonator al societății, stagiul fiind intermediat printr-un program al universității. Această activitate mi-a permis să înțeleg mai bine activitatea unui avocat și mi-a oferit șansa să descopăr dacă personalitatea și abilitățile de care dispun sunt potrivite acestei profesii. Mai mult decât atât, după primirea în profesia de avocat, regăsindu-mă în mediul profesional al acestei societăți, am ales să îmi continui activitatea în cadrul acesteia”, adaugă Laura.

--------------------------------------------------------------

Citește și

→   De vorbă cu conf. dr. Ioana Maria Costea, decanul Facultății de drept din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, despre preocuparea de a oferi studenților o nouă „normalitate” și aceeași pregătire temeinică: ‘Absența fizică ne-a dezorientat la început, dar procesul didactic se derulează acum în parametri optimi; profesorii și studenții au dovedit o imensă capacitate de adaptare’

BizLawyer îi prezintă pe cei mai buni absolvenți din generația lor | Alexandra Șipoteanu, una dintre mândriile promoției 2021: Facultatea de Drept este dificilă deoarece te obligă la autodepășire, la cunoaștere aprofundată a tuturor aspectelor predate, la gândire cu propria minte, la autodisciplină. Linia întâi înseamnă calitate, iar calitatea este oferită de integritate, seriozitate, pasiune pentru profesia aleasă și perfecționare continuă în domeniul ales

→   BizLawyer îi prezintă pe cei mai buni absolvenți din generația lor | Diana Valeria Ceaușu, șefa promoției 2020, a intrat în echipa CMS România. ”Satisfacțiile au răsărit pe măsură ce eu am început să cunosc construcția dreptului și au crescut odată cu cunoștințele mele. Cu cât am cuprins și înțeles mai bine mulțimea regulilor de drept, cu atât am putut găsi soluții pentru mulțimea anomaliilor din realitatea socială”, spune avocata

→   BizLawyer îi prezintă pe cei mai buni absolvenți din generația lor | Aura Elena Amironesei, olimpic internațional, a absolvit în primii trei din an facultățile de Drept (9,87) și Geografie. Multipremiată la competiții studențești cu expunere internațională, a ales avocatura și este doctorand în Dreptul comerțului internațional și cadru didactic asociat în cadrul Facultății de Drept din Iași. ‘Am făcut alegerile potrivite la momentul potrivit și le-am trăit cât mi-a fost cu putință de plenar’, spune azi Aura
 
→   BizLawyer îi prezintă pe cei mai buni absolvenți din generația lor | Irina Galan, șefa promoției 2020 de la Facultatea de Drept a Universitații din Iași: ‘Nu am mizat niciun moment pe titlul obţinut în facultate, dar probabil că acesta a reflectat bagajul de cunoştinţe acumulat şi determinarea avută pe parcursul anilor de studiu’. Tânăra avocată aşteaptă cu entuziasm şi deschidere noile provocări şi opţiuni ce vor apărea
         
→   BizLawyer îi prezintă pe cei mai buni absolvenți din generația lor | Cosmin-Teodor Cotos a finalizat acum trei ani studiile de licență cu media 9,79 și are azi propriul cabinet de avocatură. ”Esența și particularitățile dreptului m-au fascinat, iar profesorii și persoanele pe care le-am întâlnit în mediul universitar mi-au schimbat complet cursul vieții”, spune azi avocatul


→   BizLawyer îi prezintă pe cei mai buni absolvenți din generația lor | Alexandra Tuță, una dintre primele medii obținute anul trecut la examenul de licență, a intrat în echipa de litigii de la Reff & Asociații: ”Sacrificarea zonei de confort și a unor plăceri personale aduce o satisfacție înzecită în momente-cheie, precum examenul de licență sau de admitere în profesie. În acele clipe privești retrospectiv și ești împăcat - a meritat totul”

→   BizLawyer îi prezintă pe cei mai buni absolvenți din generația lor | Adrian Grapă, unul dintre vârfurile promoției 2019, a intrat în echipa DLA Piper România. ”Probabil că mediile mari sunt o carte de vizită pentru absolvenții de Drept, atunci când aceștia au primul contact cu un posibil angajator. Consider, însă, că sunt mai importante pe termen lung informațiile acumulate în anii de studiu”, spune azi avocatul

→   BizLawyer îi prezintă pe cei mai buni absolvenți din generația lor | Andreea Lepărdă, medie finală 9,66, una dintre cele mai bune absolvente din generația anului 2021: Nu contează dacă ești în linia întâi sau nu. Contează ca, acolo unde te afli, să realizezi importanța pe care o ai la nivel social și să fii responsabil, serios

                  --------------------------------------------------------------

Experiența profesională

Din punctul său de vedere, fiecare facultate necesită sacrificii, dar efortul și sacrificiile pe care alegem să le facem depind foarte mult de disponibilitatea noastră și de rezultatele pe care ne dorim să le obținem în final. „Într-adevăr, în cadrul acestei facultăți, bagajul de cunoștințe pe care trebuie să îl achiziționăm este unul mare, iar timpul este unul destul de scurt, raportat la complexitatea informațiilor pe care le asimilăm și aplicăm. Mai mult decât atât, pentru a avea rezultatele pe care ni le dorim, eforturile noastre trebuie să fie realizate în mod continuu. În consecință, este inevitabil să nu fim puși în situația de a face sacrificii în privința programului și disponibilității noastre. Cu toate acestea, consider că sacrificiile acestea sunt întemeiate în final, iar profesiile juridice în care accedem sunt în măsură să ne ofere satisfacțiile pe care le urmărim, în orice formă ar fi acestea”, argumentează avocatul.

Referitor la faptul că a avut rezultate foarte bune pe parcursul anilor de studiu, Laura consideră că notele pe care le-a primit au reflectat, în principal, eforturile depuse pentru a învăța și cunoștințele acumulate pe parcurs. „În privința accederii la o anumită profesie ulterior, sunt de părere că notele acestea își pierd în parte din relevanță. Da, este într-adevăr important să ai cunoștințe juridice bine fundamentate, dar în practică, după finalizarea facultății, de o importanță majoră sunt și abilitățile practice dobândite, competențele personale, abilitățile de comunicare, de relaționare, de organizare etc. În ceea ce mă privește, tocmai aceste elemente cumulate au fost cele care mi-au facilitat atât accederea în profesie, cât și primirea în societatea în care îmi desfășor în prezent activitatea. Concluzionând, cred că notele din timpul facultății pot fi, într-o anumită măsură, indicatori pentru performanța pe care o vei avea în practică, dar succesul profesional nu este determinat de acest aspect”, subliniază Laura.

Ca avocat colaborator în cadrul Societății Civile Profesionale de Avocați ,,Dupu-Moldovan”, din Baroul Iași, Laura experimentează astăzi ceea ce înseamnă cu adevărat profesia pe care și-a ales-o.
În paralel, își continuă studiile, prin urmare activitatea sa de zi cu zi se împarte între cele două ,,lumi”, pe care acum le găsește extrem de diferite.

„În calitate de avocat, ofer servicii de consultanță, de asistare și reprezentare juridică, atât pentru clienții Societății, cât și pentru clienții personali. Activitatea este una destul de diversificată, activitățile de zi cu zi fiind realizate în fața instanțelor judecătorești, în relație cu organele de urmărire penală, cu instituții ale statului (Primărie, oficii și agenții teritoriale ale autorităților statului, precum ONRC, OCPI), precum și cu societăți private. Varietatea activităților este datorată faptului că societatea avocațială în cadrul căreia activez oferă servicii atât în domeniul civil, cât și în domeniul penal și în cel de contencios administrativ și fiscal. Cu toate acestea, încă de când am început să profesez, activitatea mea s-a îndreptat în mod preponderent spre domeniul relațiilor de familie, respectiv cele privind divorțurile, partajul dintre soți, succesiunile etc. ”. mărturisește Laura.

Din perspectiva sa, sunt două elemente importante de care trebuie ținut cont în calitate de profesioniști. „În primul rând, cred că este esențial să fim atenți la relațiile noastre interumane. Clienții noștri vin la noi în căutarea unei soluții la o problemă juridică cu care se confruntă, dar de multe ori, au nevoie și de sprijin în a face față evenimentelor și consecințelor pe care le cauzează un eventual demers juridic. Din acest motiv, activitatea noastră este de regulă una complexă, provocatoare și impredictibilă. Mai mult decât atât, această relație trebuie să subziste și cu privire la colegii noștri, la partenerii din mediul privat, precum și la autoritățile și instituțiile publice cu care intrăm în contact. În al doilea rând, cred că este important să tratezi cu profesionalism fiecare activitate pe care ți-o asumi. În acest sens, este important să urmărim să ne perfecționăm continuu, prin toate mijloacele care ne sunt la dispoziție și să oferim astfel servicii la cele mai înalte standarde posibile. Pe de altă parte, cred cu tărie că activitatea subsumată domeniului juridic ar trebui să fie despre vocație, despre dedicare și asumare, întrucât responsabilitatea noastră este îndreptată spre protejarea intereselor societății și, mai exact, persoanele care ne caută sprijinul și față de care noi trebuie să promovăm prin acțiunile și sfaturile noastre valorile justiției”, nuanțează avocatul.



O
piniile unor profesioniști care ocupă poziții de top în departamentele juridice ale unor companii importante, pe platforma www.in-houselegal.ro. Urmărește temele dezvoltate de avocați sau membri ai comunității In-houseLegal și propune subiecte.


Șansele ți le construiești singur


Experiența acumulată până acum o determină pe Laura să afirme că sistemul de învățământ de la noi din țară este unul perfectibil, întrucât în prezent apare ca având destul de multe hibe.

„Suntem un stat care, din păcate, pune mai mult accent pe capacitatea elevului de memorare și redare a informației, când ar trebui să fim pregătiți să analizăm informația pe care o primi în mod critic și să învățăm să transpunem informațiile de care dispunem (cu atât mai multe și mai accesibile în era digitală), la situațiile concrete din practică. Față de acest aspect, sistemul de învățământ oferă o pregătire de bază pe care noi putem construi din punct de vedere al competențelor, dar e necesar ca profesorii să vină mai mult în întâmpinarea nevoilor noastre, ca profesioniști care vom activa într-o perioadă atât de dinamică din punct de vedere al digitalizării. În ceea ce privește șansele de angajare, am observat că în ultimii ani, acestea sunt în creștere pentru tineri, întrucât beneficiază de tot mai multe activități de tipul practicii de specialitate, a internship-urilor și a schimburilor de experiență, care le permit să își dezvolte și competențe transversale, dar și să dobândească un minim de experiență. Totodată, am remarcat în perioada facultății faptul că ne sunt deschise numeroase oportunități din partea Uniunii Europene, respectiv burse, stagii de practică Erasmus, stagii de practică la instituțiile Uniunii Europene. La acestea se adaugă și activitățile organizațiilor non-profit care, prin activitățile lor oferă sprijin tinerilor pentru a se dezvolta din punct de vedere profesional. Față de aceste circumstanțe, în prezent, cred că este imposibil să nu poți să accezi în profesia sau în funcția în care dorești, dacă ești concentrat pe acest aspect și dacă depui toate diligențele în acest sens, având în vedere că oportunitățile de care dispunem sunt atât de diversificate și accesibile în prezent”, apreciază avocatul.

Tânăra este de părere că orice student ar trebui să țină cont de două aspecte foarte importante, cumva aflate în corelație: să își ofere timp pentru autocunoaștere pentru a descoperi cu adevărat ce îi motivează și să își lărgească orizonturile.

„Studenții facultăților de Drept sunt de regulă concentrați pe activitatea de învățare, astfel încât doar în mod excepțional își mai dedică timp și altor activități extracurriculare. Deși consider că activitatea de învățare nu trebuie neglijată, pentru a-și crește șansele de angajare, astfel cum am mai menționat deja, este extrem de important ca ei să aibă o serie de abilități și competențe dobândite până la finalizarea studiilor. Mai mult decât atât, este necesar să exploreze modul în care funcționează societatea în ansamblul ei și să finalizeze activități de practică și de voluntariat în mediile de lucru în care doresc să se angreneze ulterior. Astfel, având în vedere că piața muncii este într-o perpetuă schimbare, iar domeniul juridic nu face rabat de la acest aspect, ei trebuie să fie cât mai bine pregătiți, din toate punctele de vedere”, mai spune Laura.

După ce a revenit din experiența Erasmus+, tânăra a comparat de mai multe ori sistemul educațional al facultăților de drept din Franța, cu cel din România.

„Deși cursurile nu diferă, am observat o serie de discrepanțe în activitatea de seminar: în timp ce în România, în principal, ne axăm pe evaluarea capacității de memorare a studenților, în sistemul francez se punea foarte mult accentul pe înțelegerea conceptelor, aproprierea acestora și aplicarea ulterioară în practică. Țin minte că materialele care ne erau oferite în Franța erau într-o formă numită de ei ,,brută”, respectiv hotărâri judecătorești, acte normative, acte administrative, acte contabile etc. Și noi trebuia să le interpretăm, să înțelegem raționamentul din spatele lor, aplicând într-adevăr elementele prezentate la cursuri. Practic, sistemul de acolo ne pregătea pentru activitatea pe care urma să o desfășurăm în practică, ajutându-ne să achiziționăm competențele necesare pentru a analiza spețele care ne sunt puse înainte. În contrapartidă, în România se pune de multe ori accentul pe competențele de ordin științific, în special redactarea de materiale pertinente în aria juridică: articole, publicații, eseuri etc. Astfel, deși programa nu este prea diferită prin conținut, din cauza modului în care se desfășoară activitățile academice, competențele pe care studenții le obțin sunt diferite. Având în vedere acest aspect, mă bucură mult că în ultimii ani am remarcat și în cadrul universităților ieșene faptul că activitățile au început să fie proiectate mai mult spre zona practică și că abordarea această nu rămâne izolată, ci, din contră, prinde amploare”, precizează Laura.

Sfatul ei pentru cei care se gândesc să urmeze o facultate  din domeniul juridic este acela de a explora cât mai mult. Îi sfătuiește să iasă din zona de confort, să încerce să își depășească limitele și să își dedice suficient timp învățatului și practicii.

De asemenea, Laura crede că pentru a reuși este nevoie de răbdare, de perseverență și deschidere spre nou. Rezultatele efortului pe care îl depun studenții acestei facultăți nu sunt perceptibile imediat, astfel încât ei trebuie să rămână loiali obiectivelor și idealului lor și să nu își piardă niciodată ambiția, curajul și dorința de a face parte din acest domeniu.

-------------------------------------------------------------------------

                                         Citește și

→   De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Catinca Daria Anghel, a zecea notă a generației sale: De fiecare dată când am descoperit modul în care și-au dezvoltat cariera cei cu care am intrat în contact din domeniul juridic, m-am simțit inspirată. Fiecare parcurs descoperit îmi dă o nouă idee, stârnește un nou entuziasm, îmi conturează o nouă posibilitate

→   De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Rareș Rusu, a șasea notă a generației sale: Am șansa de a face Dreptul în preajma unor oameni cu o bogată experiență, care au demonstrat în repetate rânduri că profesionalismul poate deveni un mod de viață. Într-un asemenea mediu, orice este legat de performanță este prețuit

→   De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Oana Alexandra Chivu, a cincea admisă în 2020: Mă îndrept spre magistratură, gândindu-mă deopotrivă la profesia de judecător și la cea de procuror. Avocatura are ceva aparte, îmbină mai mult viața socială cu cea profesională

-------------------------------------------------------------------------



 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 42 / 145
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Țuca Zbârcea & Asociații promovează un nou Partener Equity în structura de conducere a firmei. Șerban Pâslaru se alătură celor 8 fondatori ai firmei de avocatură | Florentin Țuca, Managing Partner: ”Este un semnal pe care vrem să-l transmitem generațiilor viitoare de avocați, un semn de deschidere către partenerii care doresc să aibă un rol mai pronunțat în treburile firmei”
Promovare la RTPR: Bogdan Cordoș, expertul în energie care s-a alăturat firmei imediat după absolvirea facultății, face un pas înainte în carieră și devine partener | Costin Tărăcilă, Managing Partner: ”Suntem mândri de echipa noastră care numără unii dintre cei mai talentați și experimentați avocați din România”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Garanția la plata cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
România căștigă arbitrajul ICSID cerut de 15 grupuri de investitori și 28 de persoane fizice din 7 țări, care cereau compensații de 256 mil. € pentru tratamentul aplicat de autorități | Tribunalul arbitral a decis că țara noastră nu a încălcat niciuna din garanțiile acordate investitorilor, iar reclamanții îi vor plăti jumătate din costurile de arbitraj suportate în acest dosar
Noi promovări în structura de conducere a firmei POPESCU & ASOCIAȚII. Adina VLAICU, Andreea MIHALACHE și Mirel RĂDESCU devin parte a echipei de management | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Sunt profesioniști de elită, cu notorietate și impact remarcabil în domeniile lor de expertiză, iar prezența lor în structura noastră de coordonare consolidează poziția firmei ca partener juridic de încredere în mediul de business”
Mitel & Asociatii recrutează avocat cu experienta (Real Estate)
Filip & Company a asistat PayPoint Services în contractarea unui credit sindicalizat de la UniCredit Bank și BERD | Alexandru Bîrsan (partener) şi Camelia Ianțuc (senior associate) au coordonat echipa de proiect
Băiculescu și Asociații asistă una dintre cele mai mari companii de brokeraj din România într-o tranzacție de 2.000.000 RON | Antonia Prisacaru, Head of Litigation: ”Un exemplu de cooperare eficientă între echipă și client, dar și o provocare în gestionarea unor etape juridice complexe, de la litigii până la finalizarea negocierilor”
Primele mișcări pe piața muncii din avocatură | Băncilă Diaconu & Asociații recrutează un partener de la Stratulat Albulescu și un fost Head of Legal din sectorul bancar se alătură firmei Rizoiu & Asociații
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...