Ana Maria Papp, IntegralEdu: Universităţile britanice păstrează împrumutul în ceea ce priveşte taxele de şcolarizare pentru studenţi români. Singurele schimbări sunt în zona formalităţilor
27 Februarie 2020
AGERPRESNigel Bellingham, director British Council, a afirmat că la ediţia din acest an a târgului peste 50% din instituţii vin din Marea Britanie, acest lucru demonstrând că universităţile britanice rămân interesante pentru aplicanţii România.
Universităţile din Marea Britanie prezintă în continuare un interes crescut din partea tinerilor din România, a declarat, joi, Ana Maria Papp, director Dezvoltare IntegralEdu, în cadrul unei conferinţe care a precedat deschiderea târgului educaţional World Education Fair (WEF).
"Subiectul Brexit nu a afectat interesul tinerilor români pentru studii în Marea Britanie. La data de 15 ianuarie, România a înregistrat un număr de 2.750 de aplicanţi, versus 2.800 de aplicanţi anul trecut, respectiv ianuarie 2019. În ceea ce priveşte mobilitatea studenţilor români la universităţile din străinătate, în acest moment, conform datelor HESA, 10.000 de studenţi români se află înregistraţi la universităţile britanice", a arătat Ana Maria Papp.
"Subiectul Brexit nu a afectat interesul tinerilor români pentru studii în Marea Britanie. La data de 15 ianuarie, România a înregistrat un număr de 2.750 de aplicanţi, versus 2.800 de aplicanţi anul trecut, respectiv ianuarie 2019. În ceea ce priveşte mobilitatea studenţilor români la universităţile din străinătate, în acest moment, conform datelor HESA, 10.000 de studenţi români se află înregistraţi la universităţile britanice", a arătat Ana Maria Papp.
Ea a precizat că "universităţile britanice păstrează împrumutul în ceea ce priveşte taxele de şcolarizare pentru studenţi români, respectiv împrumuturi pentru studii de licenţă şi studiile de masterat. Odată ce vor începe studiile de licenţă sau masterat în acest an (septembrie 2020), vor progresa cu împrumutul până la finalizarea studiilor. (...) Împrumutul se aplică şi studenţilor români care sunt înregistraţi în momentul de faţă în universităţile britanice şi progresează în anul II, III sau IV de studii. Singurele schimbări sunt în zona formalităţilor pe care trebuie să le facă tinerii odată ajunşi în Marea Britanie - EU settlement status".
Ana Maria Papp a afirmat că universităţile britanice sunt în continuare interesate de studenţii români şi "vin în număr din ce în ce mai mare la târgul World Education Fair", ea amintind că anul acesta vor fi prezente peste 40 de instituţii de învăţământ britanice.
Nigel Bellingham, director British Council, a afirmat că la ediţia din acest an a târgului peste 50% din instituţii vin din Marea Britanie, acest lucru demonstrând că universităţile britanice rămân interesante pentru aplicanţii România.
"Aproape 10.000 de studenţi din România studiază în universităţile din Marea Britanie în prezent. (...) Comunitatea de studenţi români din Marea Britanie este a şasea cea mare din UE şi mulţi alţi români aleg să urmeze studii în Marea Britanie în fiecare an", a spus Nigel Bellingham, precizând că Marea Britanie şi România au o lungă istorie în parteneriate pe educaţie.
Ana Maria Papp a menţionat că, pe lângă universităţile britanice, la târg vor fi prezente în număr foarte mare şi alte universităţi din Europa, Canada şi Statele Unite.
O noutate în cadrul târgului va fi Olanda.
"În Olanda s-a adoptat o nouă politică în ceea ce priveşte taxa de şcolarizare, aceasta fiind înjumătăţită în primul an pentru toţi studenţii europeni, practic un student român care se va înregistra la un program de licenţă în cadrul unei universităţi olandeze va plăti în jur de 1.072 de euro pe an", a afirmat Papp.
Pe lângă universităţi, la WEF vor fi prezente organizaţii care oferă tabere educaţionale în Europa, Statele Unite sau Canada.
"Exportise Summer School va fi prezentă la WEF cu oferte de tabere educaţionale pentru copiii pasionaţi de fotbal şi care se vor pregăti cu antrenori locali de la Arsenal sau Chelsea. Programul este accesibil atât băieţilor, cât şi fetelor, care vor avea oportunitatea să experimenteze jocul în cele mai mari cluburi de fotbal din lume. Preţul pentru o astfel de tabără poate ajunge până la 1.500 de lire pe săptămână", a afirmat Raluca Niculae, IntegralEdu.
Târgul World Educatioan Fair se va desfăşura pe 28 februarie la Timişoara - hotel Timişoara, 29 februarie - 1 martie la Bucureşti - hotel Radisson Blu, 2 martie Constanţa - hotel Ibis şi 4 martie Galaţi, hotel Vega.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 124 / 145 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Wolf Theiss a asistat fondatorii Embryos Fertility Clinic cu privire la vânzarea pachetului majoritar de părţi sociale către Integral Capital Group, alături de care a stat RTPR | Ce avocați au fost în cele două echipe
Practica de protecție a datelor este o componentă strategică a firmei Wolf Theiss, existând o cerere crescătoare în acest domeniu. Viitorul acestei arii este unul promițător, având în vedere majorarea volumului de date prelucrate și evoluțiile tehnologice rapide, spun avocații | Flavius Florea - Counsel: „Un aspect cheie este legat de avansul tehnologic, cum ar fi utilizarea tot mai frecventă a inteligenței artificiale și provocările aferente respectării principiilor GDPR”
Stratulat Albulescu o recrutează pe Andreea Șerban de la Reff & Asociații, pe poziția de Partener
Trei ofertanți intră în a doua rundă a vânzării Amethyst Healthcare, lanț paneuropean de radioterapie cu șase clinici în România. Goldman Sachs supraveghează tranzacția
Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2025 | Baciu Partners, Răzvan Dincă & Asociaţii și Ratza & Ratza sunt lideri pe segmentele analizate, o bună expunere pentru TZA, Mușat, Schoenherr, ZRVP și NNDKP. Cum arată elita profesioniștilor din domeniu și ce spun clienții despre aceștia
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...