ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Startup-ul AIMinded lansează o campanie de finanțare pe platforma de crowdfunding Rōnin

21 Noiembrie 2022   |   BizLawyer

● AIMinded a dezvoltat o soluție care folosește inteligența artificială pentru generarea automată de conturaje ale organelor cu risc și tumorilor (în câteva minute, față de 3-4 ore prin mijloace manuale); ● Startup-ul urmărește obținerea unei finanțări între 100.000 și 400.000 de euro, pe care să-i investească în dezvoltarea tehnologiei și a echipei; ● Fondatorul AIMinded își dorește ca soluția dezvoltată de echipă să ajungă să fie produsă pe scară largă și dincolo de granițe, de companii specializate în echipamente de radioterapie.

 
 
Startup-ul medtech AIMinded care furnizează soluții de inteligență artificială cu aplicabilitate în medicină, preponderent în oncologie, a demarat o campanie de finanțare pe platforma de crowdfunding Rōnin. Compania țintește obținerea unei finanțări de 100.000 de euro care să reprezinte o investiție în dezvoltarea tehnologiei și a echipei. Startup-ul urmărește ca soluția AIMinded să fie produsă pe scară largă de companiile specializate în echipamente pentru radioterapie.

Soluția AIMinded vine în ajutorul medicilor  radioterapeuți și al pacienților diagnosticați cu cancer. Algoritmul dezvoltat de compania din Timișoara analizează CT-uri și produce conturaje ale organelor cu risc și tumorilor în doar câteva minute, față de 3, 4 ore cât durează această operațiune medicală efectuată prin metodele clasice. Algoritmul inteligent ajută la optimizarea calității tratamentelor și accelerarea fluxului de lucru cu 90% față de metodele standard, esențială în tratamentele oncologice.


AIMinded este o tehnologie de creștere a fiabilității contururilor și posibilitatea ca CT-urile să fie analizate direct în format 3D.

„Soluția noastră vine în ajutorul specialiștilor oferindu-le un tool de mare precizie în imagistica medicală. Vrem să ajutăm cât mai mulți oameni să beneficieze de servicii medicale de calitate mai bună și de șanse suplimentare de vindecare. Suntem convinși că AIMinded poate face o diferență semnificativă în acest sens. Algoritmul dezvoltat de noi este de real ajutor medicilor, pentru că le furnizează în câteva minute informațiile de care au nevoie și astfel au la dispoziție mai mult timp pe care să-l dedice îngrijirii pacienților”, spune Alexandru Vesa, CEO-ul companiei.

AIMinded – soluția inovatoare care își propune să revoluționeze fluxul de lucru, eficiența și calitatea actului medical

Evaluată la peste 11 miliarde de dolari anul trecut, piața globală a soluțiilor de inteligență artificială în medicină va crește conform estimărilor la peste 188 miliarde de dolari până în 2030. Cu capacitatea de a optimiza eficiența și precizia actului medical, procesul de diagnosticare și tratare, utilizarea inteligenței artificiale în zona medicală devine tot mai intensă la nivel global.

În România, conform Globocan, în 2020 s-a înregistrat un număr de 98.000 de cazuri de pacienți diagnosticați cu cancer, dintre care 50.000 au pierdut bătălia cu boala. Una dintre cauzele statisticii morbide este urmarea tardivă a tratamentului. Aproximativ 50% dintre pacienții cu cancer au nevoie de radioterapie, însă există un număr mic de specialiști pentru atât de mulți bolnavi. AIMinded își propune să fie soluția inovatoare care revoluționează fluxul de lucru, eficiența și calitatea actului medical din secțiile de radioterapie ale spitalelor și clinicilor.

„AIMinded este o companie cu un potențial uriaș de scalare, care propune o soluție inovatoare, de absolută necesitate nu numai în România, ci și dincolo de granițe. Suntem convinși că inteligența artificială va revoluționa modul în care se face medicină și ne bucurăm că un startup timișorean vine pe piață cu o soluție de top care îmbină tehnologia cu actul medical. Este un business al viitorului, cu potențial uriaș, care trebuie sprijinit acum”,  spune Ovidiu Ghiman, CEO Rōnin, platformă de crowdfunding care permite susținerea proiectelor favorite de business cu contribuții minime pornind de la 100 euro.

O experiență personală dramatică transformată în idee de business

„În urmă cu câțiva ani, mama mea a fost diagnosticată cu o formă de cancer”, povestește Alexandru Vesa. „A fost o perioadă dificilă, pe care am depășit-o cu bine. Experiența aceasta mi-a deschis ochii asupra nevoilor din sistemul medical și, corelat cu pasiunea mea pentru inteligență artificială, a adus la dezvoltarea soluției AIMinded”, mai spune CEO-ul startup-ului, care reunește o echipă formată din medici radioterapeutiși specialiști în software.

Cu convingerea că programele de inteligență artificială pot revoluționa tratarea cancerului, AIMinded își dorește ca, în urma campaniei de finanțare de pe Rōnin, nu doar să dezvolte tehnologia actuală, ci și modelul de business, pe care să-l exporte în afara granițelor țării, unde să fie folosit pe scară largă în clinicile de radioterapie.

„Acest mod de a utiliza inteligența artificială poate avea o aplicabilitate largă, într-o mulțime de domenii ale medicinei. Iar rezultatul ar fi un sistem de sănătate mult îmbunătățit, cu un grad mai mare de precizie, eficiență și confort – pentru pacienți și medici”, spune Alexandru Vesa.

Fondată de trei antreprenori cu experiență solidă de business, platforma Rōnin a fost lansată oficial pe 1 Decembrie 2021. Rōnin este platforma de investiții care sprijină antreprenori locali și europeni să-și finanțeze ideile de afaceri indiferent de industria din care fac parte sau stadiul de dezvoltare la care se află. Echipa Rōnin selectează companii inovatoare care au potențial de scalare, conform unei grile independente de evaluare, le sprijină în creșterea nivelului de pregatire pentru investiție, derularea campaniilor de finantare si facilitarea accesului la investitorii de retail precum si nu numai. Cu un prag minim unic de investiție de numai 100 de euro, oricine are oportunitatea de a investi în start-up-uri, sprijinind antreprenorii și ideile în care cred să atingă succesul.
Rōnin a atras până acum peste 2.000 de investitori retail si a derulat cu succes campanii de finanțare de peste 1 milion EUR.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1706 / 8494
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Trei firme de avocați din România, evidențiate pentru activitatea în domeniul Competition ̸ Antitrust | NNDKP, CMS și D&B David și Baias au intrat în topul global al firmelor cu cea mai bună practică de concurență. Cine sunt avocații evidențiați de GCR 100 – 2025 și care au fost proiectele care au adus recunoaștere echipelor locale
Cum a evoluat anul trecut Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement, butic de litigii evidențiat de ghidurile juridice internaționale, și care au fost proiectele care au antrenat un număr considerabil de analize juridice | Ioana Gelepu, fondator: ”Sunt mulțumită că am reușit să mă implic în toate detaliile proiectelor pe care le gestionăm, suficient de variate cât să satisfacă setea mea neobosita de nou”
Cum poți dezvolta o carieră internațională cu programul Erasmus+ | Povestea lui Constantin Roșca, absolvent de Drept plecat din Fălticeni, care a ales să studieze la Universitatea din Istanbul. El este azi masterand în Drept Internațional Public în cadrul Universității Koç, cea mai prestigioasă din Turcia și stagiar în cadrul biroului Esenyel ̸ Partners, unul din cele mai cunoscute birouri internaționale de avocatură și consultanță juridică din țara desfășurată pe două continente
Bulboacă & Asociații a sprijinit obținerea unei finanțări de capital de lucru în valoare de 20 de milioane EUR pentru Frigoglass, asumând din nou un rol de reprezentare dublă. Colaborare cu două firme internaționale de avocați, în acest proiect
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Abuzul de Drept în arbitraj (Powered by ZRVP)
CMS Emerging Europe M&A 2024 ̸ 25 | Piața de M&A din Europa emergentă se redresează, ajungând la cele mai ridicate niveluri din 2018 până în prezent. Horea Popescu, Partener CMS România: „Optimismul pare să devină marca anului 2025”
Țuca Zbârcea & Asociații promovează un nou Partener Equity în structura de conducere a firmei. Șerban Pâslaru se alătură celor 8 fondatori ai firmei de avocatură | Florentin Țuca, Managing Partner: ”Este un semnal pe care vrem să-l transmitem generațiilor viitoare de avocați, un semn de deschidere către partenerii care doresc să aibă un rol mai pronunțat în treburile firmei”
Promovare la RTPR: Bogdan Cordoș, expertul în energie care s-a alăturat firmei imediat după absolvirea facultății, face un pas înainte în carieră și devine partener | Costin Tărăcilă, Managing Partner: ”Suntem mândri de echipa noastră care numără unii dintre cei mai talentați și experimentați avocați din România”
Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Noi promovări în structura de conducere a firmei POPESCU & ASOCIAȚII. Adina VLAICU, Andreea MIHALACHE și Mirel RĂDESCU devin parte a echipei de management | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Sunt profesioniști de elită, cu notorietate și impact remarcabil în domeniile lor de expertiză, iar prezența lor în structura noastră de coordonare consolidează poziția firmei ca partener juridic de încredere în mediul de business”
Mitel & Asociatii recrutează avocat cu experienta (Real Estate)
Băiculescu și Asociații asistă una dintre cele mai mari companii de brokeraj din România într-o tranzacție de 2.000.000 RON | Antonia Prisacaru, Head of Litigation: ”Un exemplu de cooperare eficientă între echipă și client, dar și o provocare în gestionarea unor etape juridice complexe, de la litigii până la finalizarea negocierilor”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...