ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Safetech Innovations a înființat o entitate în UK și își marchează prezența în SUA și EAU. Firma a avut venituri operaționale de 5,2 mil. lei în T1 2022

23 Mai 2022   |   BizLawyer

Safetech Innovations este listată pe piața AeRO începând cu data de 29 ianuarie 2021. Compania are o capitalizare de piață de peste 200 milioane de lei.

 
 
Safetech Innovations (BVB: SAFE), companie românească de securitate cibernetică listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București, raportează venituri operaționale de 5,2 milioane de lei în T1 2022, o scădere cu 20% față de aceeași perioadă a anului trecut, o cifră de afaceri de 3,4 milioane de lei, o scădere de 23% și un profit net de 0,4 milioane de lei, o creștere cu 40% față de T1 2021. În această perioadă, vânzările de servicii de securitate cibernetică, domeniul principal de activitate al companiei, au crescut cu 61% comparativ cu primul trimestru din 2021.

„În primul trimestru al anului 2022, am avut parte de o activitate intensă, determinată de numeroase solicitări pentru servicii de securitate cibernetică, principala noastră linie de business. Aceste servicii, care au o rată ridicată de profit, au înregistrat o creștere importantă, lucru care ne încântă. Prin urmare, în T1 2022, profitabilitatea noastră, indicatorul financiar principal pe care îl urmărim, s-a apreciat semnificativ. În ceea ce privește scăderea la nivelul cifrei de afaceri, aceasta nu reprezintă un motiv de îngrijorare pentru acționari deoarece este determinată de reducerea vânzărilor de soluții de securitate cibernetică, soluții cu o marjă scăzută de profit. În perioada analizată, clienții noștri s-au orientat către serviciile de securitate cibernetică, în special pentru creșterea nivelului de protecție, având în vedere faptul că numărul de atacuri cibernetice continuă să se afle pe un trend ascendent,” a declarat Victor Gânsac, Președinte Consiliu de Administrație și CEO al Safetech Innovations.


În primul trimestru din 2022, serviciile de securitate cibernetică au contribuit cu 74% la cifra de afaceri totală a companiei, 2,5 milioane de lei, comparativ cu 36% în T1 2021. Implementarea soluțiilor de securitate cibernetică a contribuit cu 26%, 0,9 milioane de lei, față de 63% în T1 2021. Totodată, scăderea înregistrată la nivelul acestei linii de business a fost afectată și de extinderea termenelor de livrare din partea producătorilor, de la 30 la 90 de zile pentru soluțiile de securitate cibernetică, care au și o componentă de hardware. Extinderea termenelor de livrare a fost determinată de întârzierile pe lanțurile de aprovizionare. La capitolul vânzării de bunuri, acestea au echivalat cu 0,1% din cifra de afaceri totală în T1 2022.

De la începutul acestui an, Safetech Innovations a adăugat în portofoliu șase clienți noi, atât din România, cât și din străinătate. Atât clienții noi, cât și cei recurenți s-au orientat în această perioadă către serviciile de securitate cibernetică pentru creșterea nivelului de protecție, dar și pentru identificarea vulnerabilităților și riscurilor, realizarea de evaluări de conformitate, urmând ca investițiile să fie efectuate după elaborarea planurilor de măsuri rezultate în urma acestor activități. Tot mai mulți dintre clienții companiei investesc în soluții de securitate cibernetică doar în baza unui plan de măsuri.

În ceea ce privește stadiul procesului de expansiune internațională, în T1 2022, Safetech Innovations a înființat entitatea din Marea Britanie și, în prezent, așteaptă deschiderea contului bancar local. Din cauza sancțiunilor impuse în contextul războiului din Ucraina, procedura de deschidere a contului bancar a necesitat verificări complexe ale companiei mamă și ale acționarilor semnificativi. La nivel operațional, compania a selectat deja patru persoane care se vor alătura biroului de acolo în T2-T3 2022.

Pentru biroul din SUA, Safetech se află în proces avansat de înființare a societății locale și estimează că procedurile vor fi finalizate până la încheierea T3 2022. Pentru entitatea din Abu Dhabi, au fost demarate, de asemenea, procedurile de înființare a societății, dar finalizarea acestora va dura aproximativ trei luni. Compania estimează că societatea va fi efectiv înființată în luna iunie sau cel târziu în luna iulie. Începând cu luna iunie, Safetech va detașa o persoană în Abu Dhabi, care va ocupa funcția de director general adjunct și al cărui obiectiv va fi operaționalizarea companiei.

Safetech Innovations este listată pe piața AeRO începând cu data de 29 ianuarie 2021. Compania are o capitalizare de piață de peste 200 milioane de lei.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2527 / 8642
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
NNDKP a asistat MedLife cu privire la majorarea limitei unui credit sindicalizat cu 50 milioane EUR. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Schoenherr a asistat Verbund cu privire la achiziția unui proiect eolian de 272 MW de la Monsson. Echipa a fost coordonată de Monica Cojocaru (partner)
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari (București)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...