
Pluria, startup tech fondat în România, atrage o investiţie de 2 milioane de dolari din partea fondului Eleven Ventures
03 Mai 2023
AgerpresPlatforma a fost deja adoptată de 150 de lideri din industrie din România, Europa şi America Latină, fiind preferată de companii din industria de IT, banking şi servicii profesionale.
Startup-ul tech Pluria, fondat în România, a anunţat o rundă de investiţie de 2 milioane de dolari condusă de Eleven Ventures, una dintre cele mai importante firme de capital de risc din Europa de Sud-Est, informează miercuri un comunicat al companiei.
Potrivit sursei citate, în afară de Eleven, Phoenix Venture Fund (SUA), Croton Capital (Germania) şi WIT Angels Club (România) au contribuit de asemenea la rundă, subliniind potenţialul global al start-up-ului lansat în septembrie 2020 în România şi Spania de antreprenorul Andrei Creţu şi prezent acum în 10 ţări de pe două continente.
Platforma a fost deja adoptată de 150 de lideri din industrie din România, Europa şi America Latină, fiind preferată de companii din industria de IT, banking şi servicii profesionale. Soluţia este concepută pentru a aduce echipele împreună, oferindu-le acces la o reţea de spaţii de lucru atent selectate, cum ar fi hub-uri de coworking, lounge-uri de hoteluri şi cafenele, în care angajaţii pot lucra împreună într-un mediu de lucru care încurajează productivitatea.
Potrivit sursei citate, în afară de Eleven, Phoenix Venture Fund (SUA), Croton Capital (Germania) şi WIT Angels Club (România) au contribuit de asemenea la rundă, subliniind potenţialul global al start-up-ului lansat în septembrie 2020 în România şi Spania de antreprenorul Andrei Creţu şi prezent acum în 10 ţări de pe două continente.
Platforma a fost deja adoptată de 150 de lideri din industrie din România, Europa şi America Latină, fiind preferată de companii din industria de IT, banking şi servicii profesionale. Soluţia este concepută pentru a aduce echipele împreună, oferindu-le acces la o reţea de spaţii de lucru atent selectate, cum ar fi hub-uri de coworking, lounge-uri de hoteluri şi cafenele, în care angajaţii pot lucra împreună într-un mediu de lucru care încurajează productivitatea.
"Vom folosi investiţia pentru a ajuta mai multe afaceri să rezolve dilema muncii hibride - a aduce echipele împreună şi a le oferi un model de lucru flexibil. Estimăm să ajungem la 600 de spaţii de lucru până la finalul anului 2023, din care peste 100 în România", a comentat Andrei Creţu, director general şi cofondator al Pluria.
În România, companiile care folosesc Pluria pot rezerva spaţii flexibile în 12 oraşe din ţară (Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara), accesând birouri individuale, birouri private şi săli de şedinţe în peste 500 de spaţii de lucru din toată reţeaua internaţională.
"Mediul de lucru de astăzi cere o nouă abordare a colaborării şi a productivităţii în echipă. La Pluria, suntem entuziasmaţi să fim în fruntea acestui curent, oferind o soluţie care aduce echipele împreună", a declarat Gabriela Drăghia, cofondator şi CRO al Pluria.
Pluria a inovat modelul de lucru hibrid, oferindu-le companiilor posibilitatea de a pune la dispoziţia echipelor remote spaţii de birouri şi săli atent selecţionate, pe care angajaţii le pot rezerva direct din aplicaţia mobilă. Angajatorii au astfel un avantaj valoros în a reţine şi a atrage talente, oferindu-le libertatea de a lucra din spaţii flexibile, complementar la munca de acasă şi cea de la birou.
Startup-ul de tehnologie intenţionează să extindă adoptarea soluţiei sale în rândul companiilor din Europa de Est şi America Latină, dezvoltând tehnologia pentru a conecta companiile, angajaţii şi furnizorii de spaţii de lucru.
"Suntem încântaţi să investim în Pluria, startup-ul care rezolvă problema modului de lucru hibrid în companii. Soluţia oferită de acesta răspunde nevoilor pieţei şi va transforma modul în care companiile şi angajaţii abordează munca la distanţă", spune Valeri Petrov, partener la Eleven Ventures.
Pluria este un abonament internaţional care facilitează lucrul de oriunde, permiţând companiilor să implementeze un model de lucru hibrid sau remote complet flexibil şi eficient din punct de vedere al costurilor. Angajaţii pot rezerva birouri sau săli prin intermediul aplicaţiei mobile accesând o reţea de spaţii de lucru flexibile, în timp ce companiile au control şi transparenţă asupra forţei de muncă distribuite. Reţeaua include peste 500 de spaţii flexibile în Europa şi LATAM (România, Bulgaria, Spania, Portugalia, Columbia, Mexic, Brazilia, Peru, Argentina şi Bolivia) care sunt accesate printr-o aplicaţie mobilă disponibilă în Google Play şi AppStore.
Eleven Ventures este unul dintre cele mai importante fonduri ventures capital în stadiu incipient din Europa de Sud-Est, primele investiţii în startup-uri datând din 2012.
Cu 150 de investiţii colective de-a lungul a 10 ani, echipa Eleven a jucat un rol esenţial în catalizarea ecosistemului regional de startup.
Eleven sprijină companiile de tehnologie pe patru direcţii prioritare - Fintech, Healthcare, Future of Work şi Future of Food. Printre startup-urile în care Eleven a investit se numără Payhawk, Gtmhub, Dronamics, SMSBump, Kanbanize şi Nitropack.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 1589 / 8809 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...