
Oves Enterprise dublează investiţiile în acest an, la 3 milioane de euro
25 Ianuarie 2023
AgerpresOves Enterprise a înregistrat afaceri de peste 6 milioane de euro în 2022 şi estimează dublarea afacerilor în acest an, pe fondul creşterii numărului de proiecte din industriile financiară (bănci, instituţii financiare, start-up-uri din zona financiară etc.) şi de apărare.
Oves Enterprise, companie de dezvoltare de software din Cluj, îşi dublează investiţiile pentru acest an la 3 milioane de euro, punând accentul pe inovaţie, pe lansarea de produse proprii şi pe extinderea internaţională, în demersul de a fi mai aproape de potenţialii clienţi, a anunţat miercuri compania.
Oves Enterprise a înregistrat afaceri de peste 6 milioane de euro în 2022 şi estimează dublarea afacerilor în acest an, pe fondul creşterii numărului de proiecte din industriile financiară (bănci, instituţii financiare, start-up-uri din zona financiară etc.) şi de apărare.
"Estimăm, cel puţin, o dublare a business-ului Oves Enterprise, în 2023. Ne vom axa, în continuare, anul acesta, pe segmentele de defence şi financiar, dar şi pe zona de cloud, în măsura în care avem foarte multe cereri de aici şi avem şi expertiza necesară pentru a da curs acestor cerinţe. Vedem, totodată, o creştere a cererii şi în zona de healthcare, segment care ne aşteptăm să aibă o evoluţie importantă", a afirmat Mihai Filip, CEO Oves Enterprise.
Numărul de clienţi Oves Enterprise a crescut anul trecut cu aproximativ 30%, însă dublarea business-ului în 2022 a fost generată de solidificarea parteneriatelor deja existente, compania reuşind, cu fiecare client, o scalare a serviciilor oferite, din zona de development, la început, către consultanţă, strategie, cybersecurity, data security şi multe altele.
Anul trecut, Oves Enterprise a început procesul de extindere a prezenţei în piaţa internaţională, prin deschiderea de birouri în afara României. În prezent, compania operează 5 birouri în străinătate: în SUA, la Palo Alto (Silicon Valley), în Germania (Munchen şi Berlin), în Emiratele Arabe Unite (Dubai) şi în Mare Britanie (Londra).
"Vom continua extinderea internaţională în 2023. Dorim să explorăm opţiunea de a deschide noi birouri în SUA, de exemplu la New York sau la Washington. Nu excludem să deschidem un birou şi în partea de nord a Europei, cel mai probabil în Suedia, care este poartă de intrare către ţările nordice. Şi Franţa rămâne o ţara interesantă pentru noi, cu foarte multe posibilităţi în zona de tech. Totodată, avem un partener din Asia care doreşte să deschidem un office acolo - explorăm şi această opţiune", mai spune Mihai Filip.
Optimizarea proiectelor, reducerea costurilor şi creşterea profitabilităţii sunt aspectele care completează strategia de anul acesta a Oves Enterprise.
Cât priveşte numărul de angajaţi, Oves Enterprise a închis 2022 cu o echipă de aproape 200 de colaboratori. Compania îşi propune o creştere cu 50% a numărului de colaboratori, ajungând, la finalul anului, până la circa 300. Acest obiectiv se află în strânsă legătură cu contextul economic global şi va fi ajustat, pe parcursul anului, pe măsura oportunităţilor şi a contextului.
Oves Enterprise este o companie românească de dezvoltare de software, înfiinţată în 2015 la Cluj-Napoca. Începând cu anul 2019, strategia Oves a inclus oferirea de servicii mai complexe de software development pentru proiecte din zona automotive, eCommerce, fintech, telecom, instituţii guvernamentale internaţionale etc., compania devenind partener tehnologic pentru proiecte complexe şi sofisticate din punct de vedere tehnologic.
În prezent, 80% din cifra de afaceri a companiei este generată de proiecte din afara României, ce integrează tehnologii noi din sfera inteligenţei artificiale şi big data. Oves Enterprise are, în prezent, aproape 200 de angajaţi şi colaboratori şi birouri în România, Germania, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 1676 / 8657 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Sebastian Guțiu, Managing Partner Schoenherr România, interviu în Italia Oggi: ” Mediul economic românesc prezintă lumini și umbre. 2025 va fi un an delicat; unele decizii politice și reforme structurale ar putea fi încetinite”
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Cum văd anul 2025 avocații considerați Leading Lawyers în M&A de către ghidurile juridice internaționale | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA, evidențiat de Legal 500 în categoria Leading Partners în practica de fuziuni și achiziții: ”Apariția unui nou val de antreprenori care se maturizează de la an al an, apariția unui numar record de fonduri de investiții ̸ private-equity și faptul că acestea cred în existența unor ținte de achiziție, sunt de natură să dea încredere”
Schoenherr a asistat Dentas Kağıt Sanayi cu privire la vânzarea fabricii sale din România către Hartmann Packaging | Mădălina Neagu (partener), coordonatoarea echipei: ”Sectorul producției din România continuă să atragă atenția investitorilor strategici”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Ordonanța de plată și arbitrajul (Powered by ZRVP)
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...