IFC a acordat un împrumut în valoare de 85 milioane euro filialei Globalworth Holdings Cyprus Limited
04 Iulie 2022
AgerpresPotrivit unui comunicat al instituţiei, această finanţare acordată de IFC pe termen lung va ajuta beneficiarul - care, din punctul de vedere al valorii de piaţă şi al suprafeţei construite închiriabile, este cel mai mare investitor în clădiri de birouri din România - să-şi consolideze poziţia de lichiditate şi să-şi îndeplinească obiectivul de mediu, acela ca întreg portofoliul său să fie alcătuit din clădiri verzi.
International Finance Corporation (IFC) a acordat un împrumut în valoare de 85 de milioane de euro filialei Globalworth Holdings Cyprus Limited, deţinută în totalitate de Globalworth Real Estate Limited (GREIL) şi are ca obiectiv promovarea şi extinderea proiectelor verzi în România, în acelaşi timp creând noi locuri de muncă şi sprijinind obiectivele climatice ale ţării.
Potrivit unui comunicat al instituţiei, această finanţare acordată de IFC pe termen lung va ajuta beneficiarul - care, din punctul de vedere al valorii de piaţă şi al suprafeţei construite închiriabile, este cel mai mare investitor în clădiri de birouri din România - să-şi consolideze poziţia de lichiditate şi să-şi îndeplinească obiectivul de mediu, acela ca întreg portofoliul său să fie alcătuit din clădiri verzi.
Compania deţine un portofoliu de investiţii imobiliare format din active imobiliare comerciale moderne şi eficiente din punct de vedere energetic, situate în România şi Polonia. Aproximativ 90% din portofoliul existent al societăţii cuprinde clădiri prietenoase cu mediul. În contextul incertitudinii care defineşte condiţiile de piaţă actuale, exacerbate fiind şi de pandemia globală şi de recentul război din Ucraina, investiţia IFC va permite în continuare GREIL să-şi susţină activitatea, să-şi implementeze proiecte de investiţii şi să lanseze noi proiecte ecologice în România.
Împrumutul este finanţat din cele 2 miliarde dolari ale Facilităţii de Răspuns la Criza Economiei Reale (Real Sector Crisis Response Facility) care face parte din mai ampla facilitate a IFC în valoare de 8 miliarde dolari dedicată finanţărilor rapide oferite în contextul COVID-19 (Fast-Track Financing Facility) pentru sprijinirea acelor companii private şi angajaţilor acestora care suferă de pe urma consecinţelor pandemiei de COVID-19.
"Suntem încântaţi să ne putem extinde colaborarea cu IFC odată cu contractarea acestui împrumut. Acesta este primul nostru împrumut verde de când am lansat prima obligaţiune verde în 2020 şi credem că demonstrează fără doar şi poate sustenabilitatea Globalworth şi a pieţelor pe care operează aceasta societate", a declarat Mihai Zaharia, Head of Investments pentru România şi Group Capital Markets Director în cadrul Globalworth.
IFC a ajutat GREIL să dezvolte un Cadru pentru împrumuturile verzi, care respectă principiile împrumuturilor verzi stabilite în 2021 de către Asociaţia Pieţei Împrumuturilor Sindicalizate (LMA - Loan Market Association). În acest Cadru pentru împrumuturile verzi, GREIL va utiliza împrumuturile verzi pentru finanţarea sau refinanţarea unor proiecte eligibile care vor contribui în principal la atenuarea schimbărilor climatice.
"Strategia IFC în România se axează pe promovarea unei dezvoltări verzi, reziliente şi incluzive. Ne bucurăm să putem consolida acest parteneriat cu Globalworth, dezvoltator important de clădiri verzi, semnalând astfel încredere în sectorul construcţiilor de birouri din România, acum în aceste momente când începe redresarea în urma pandemiei de COVID-19.", a declarat Ary Naim, Director Regional al IFC pentru Europa Centrală şi de Sud-Est.
Aceasta este a doua finanţare oferită de IFC către GREIL, în urma unei investiţii de 50 milioane de euro într-o emisiune publică de obligaţiuni lansată de această companie în 2018.
IFC - organizaţie-soră a Băncii Mondiale şi membră a Grupului Băncii Mondiale - este cea mai mare instituţie internaţionala de dezvoltare focusata pe sectorul privat din pieţele emergente. Activitatea noastră se desfăşoară în peste 100 de state ale lumii, în care ne valorificăm capitalul, experienţa şi influenţa pentru a crea pieţe şi oportunităţi în ţările aflate în curs de dezvoltare. În exerciţiul financiar 2021, IFC a investit o sumă-record de 31,5 miliarde USD în companii private şi instituţii financiare din diverse ţări aflate în curs de dezvoltare, valorificând capacităţile din sectorul privat pentru a contribui la eliminarea sărăciei extreme şi pentru a susţine prosperitatea comună, în contextul în care economiile naţionale se luptă cu impactul pandemiei de COVID-19.
Globalworth este o companie imobiliară cotată pe bursă, cu afaceri în Europa Centrală şi de Est, listată în piaţa secundară (AIM) a bursei londoneze.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 2209 / 8493 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bulboacă & Asociații a sprijinit obținerea unei finanțări de capital de lucru în valoare de 20 de milioane EUR pentru Frigoglass, asumând din nou un rol de reprezentare dublă. Colaborare cu două firme internaționale de avocați, în acest proiect
Trei firme de avocați din România, evidențiate pentru activitatea în domeniul Competition ̸ Antitrust | NNDKP, CMS și D&B David și Baias au intrat în topul global al firmelor cu cea mai bună practică de concurență. Cine sunt avocații evidențiați de GCR 100 – 2025 și care au fost proiectele care au adus recunoaștere echipelor locale
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Abuzul de Drept în arbitraj (Powered by ZRVP)
Cum a evoluat anul trecut Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement, butic de litigii evidențiat de ghidurile juridice internaționale, și care au fost proiectele care au antrenat un număr considerabil de analize juridice | Ioana Gelepu, fondator: ”Sunt mulțumită că am reușit să mă implic în toate detaliile proiectelor pe care le gestionăm, suficient de variate cât să satisfacă setea mea neobosita de nou”
Meet the Professionals | Monica Constantin, Legal & Corporate Affairs Director - Bergenbier SA, avocat ”antrenat” în multinaționale și cu o bogată experiență dobândită în gestionarea unor tranzacții de referință pe piața locală: ”Oamenii pe care i-am întâlnit au făcut diferența și au contribuit la dezvoltarea și la evoluția mea, atât colegi din business, din interiorul echipelor din care am făcut parte, cât și liderii care mi-au servit drept model”
Cum poți dezvolta o carieră internațională cu programul Erasmus+ | Povestea lui Constantin Roșca, absolvent de Drept plecat din Fălticeni, care a ales să studieze la Universitatea din Istanbul. El este azi masterand în Drept Internațional Public în cadrul Universității Koç, cea mai prestigioasă din Turcia și stagiar în cadrul biroului Esenyel ̸ Partners, unul din cele mai cunoscute birouri internaționale de avocatură și consultanță juridică din țara desfășurată pe două continente
CMS Emerging Europe M&A 2024 ̸ 25 | Piața de M&A din Europa emergentă se redresează, ajungând la cele mai ridicate niveluri din 2018 până în prezent. Horea Popescu, Partener CMS România: „Optimismul pare să devină marca anului 2025”
Filip & Company devine prima firmă de avocatură independentă din CEE care adoptă Harvey, platformă de IA generativă de ultimă generație care s-a remarcat prin precizie, securitate și versatilitate | Cristina Filip (managing partner): ”Este un pas transformator care îmbunătățește, mai degrabă decât înlocuiește, experiența și contribuția umană”
Țuca Zbârcea & Asociații promovează un nou Partener Equity în structura de conducere a firmei. Șerban Pâslaru se alătură celor 8 fondatori ai firmei de avocatură | Florentin Țuca, Managing Partner: ”Este un semnal pe care vrem să-l transmitem generațiilor viitoare de avocați, un semn de deschidere către partenerii care doresc să aibă un rol mai pronunțat în treburile firmei”
Promovare la RTPR: Bogdan Cordoș, expertul în energie care s-a alăturat firmei imediat după absolvirea facultății, face un pas înainte în carieră și devine partener | Costin Tărăcilă, Managing Partner: ”Suntem mândri de echipa noastră care numără unii dintre cei mai talentați și experimentați avocați din România”
Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
România căștigă arbitrajul ICSID cerut de 15 grupuri de investitori și 28 de persoane fizice din 7 țări, care cereau compensații de 256 mil. € pentru tratamentul aplicat de autorități | Tribunalul arbitral a decis că țara noastră nu a încălcat niciuna din garanțiile acordate investitorilor, iar reclamanții îi vor plăti jumătate din costurile de arbitraj suportate în acest dosar
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...