Compania locală CON-A şi grupul Özaltin au depus oferte pentru construirea noului spital judeţean din Sibiu
30 Ianuarie 2023
AgerpresAnaliza ofertelor depuse de liderii celor două asocieri se va face într-un interval ce nu va depăşi 90 de zile, comisia de licitaţie fiind alcătuită din specialişti ai Consiliului Judeţean Sibiu şi din reprezentanţi ai firmei care a realizat proiectul tehnic şi ai celei de consultanţă.
Compania sibiană CON-A Operations şi grupul Özaltin din Turcia sunt liderii celor două asocieri de firme care au înaintat oferte pentru construirea şi echiparea medicală a noului spital clinic judeţean de urgenţă din municipiul Sibiu, investiţie pentru care încă nu există o finanţare asigurată, dar a fost evaluată la 449,15 milioane de euro + TVA, a anunţat Consiliul Judeţean (CJ) luni, printr-un comunicat de presă.
"Suntem singura administraţie judeţeană din România care are un proiect de spital nou în faza de analiză a ofertelor de construire şi echipare medicală. După stabilirea câştigătorului, contractul va fi semnat cu clauză suspensivă, urmând că lucrările să înceapă imediat după ce avem asigurată sursa de finanţare. Aceeaşi strategie am avut-o şi în cazul actualei extinderi a Aeroportului Internaţional Sibiu, care ne-a permis să fim cu un pas înainte, să accesăm toţi banii disponibili pe acest segment şi să demarăm rapid lucrările", a declarat preşedinte CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.
"Suntem singura administraţie judeţeană din România care are un proiect de spital nou în faza de analiză a ofertelor de construire şi echipare medicală. După stabilirea câştigătorului, contractul va fi semnat cu clauză suspensivă, urmând că lucrările să înceapă imediat după ce avem asigurată sursa de finanţare. Aceeaşi strategie am avut-o şi în cazul actualei extinderi a Aeroportului Internaţional Sibiu, care ne-a permis să fim cu un pas înainte, să accesăm toţi banii disponibili pe acest segment şi să demarăm rapid lucrările", a declarat preşedinte CJ Sibiu, Daniela Cîmpean.
Potrivit sursei citate, "bugetul estimat Contractul de construire şi echipare medicală a Noului Spital Judeţean Sibiu este 449,15 milioane de Euro + TVA, pentru care Consiliul Judeţean Sibiu va solicita finanţare europeană prin Programul Operaţional Sănătate, cât şi accesarea unui împrumut guvernamental de la Banca Europeană pentru Investiţii".
Conform comunicatului CJ, în data de 27 ianuarie, la expirarea termenului-limită de depunere a ofertelor pentru construirea şi echiparea medicală a viitorului spital sibian, două asocieri de firme au depus documentaţiile prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). De la publicarea anunţului de licitaţie şi până în momentul depunerii de oferte, 50 de companii din România, Italia şi Turcia au solicitat detalii suplimentare privind documentaţia încărcată în SEAP, o parte dintre acestea regăsindu-se în rândul celor două asocieri formate, potrivit CJ Sibiu.
"CON-A Operations este liderul primei asocieri la care au aderat alte 62 de firme în calitate de ofertanţi sau subcontractori. Între acestea se află şi firmele sibiene CON-A, CON-A Productions, CON-A Mep, Condesign, Gama IT, Sobis şi Electro-Con Impex. (...) Özaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi AŞ din Turcia este liderul celei de-a doua asocieri din care fac parte alte 33 de companii care au calitatea de ofertanţi sau de subontractori. 32 dintre acestea sunt din România şi una din Turcia", se precizează în comunicatul CJ Sibiu.
CON-A Operations, cel mai important antreprenor general din Transilvania, având sediul în comuna Şelimbăr de lângă Sibiu, este liderul primei asocieri la care au aderat alte 62 de firme în calitate de ofertanţi sau subcontractori. Între acestea se află şi firmele sibiene CON-A, CON-A Productions, CON-A Mep, Condesign, Gama IT, Sobis şi Electro-Con Impex.
În portofoliul Grupului CON-A, format în jurul firmei-mamă înfiinţată în 1990 de inginerul sibian Mircea Bulboacă, se află obiective de referinţă din domeniul medical (Spitalul Orăşenesc "Sf. Spiridon" Mioveni, extinderea Spitalului Judeţean Alba-Iulia, Centrul Medical Ares Cluj-Napoca, Centrul de cercetare şi producţie soluţii perfuzabile B. Braun din Sânandrei, Timiş) infrastructurii sportive (stadioanele din Sibiu, Craiova şi Târgu Jiu, Cluj Arena şi Sala Polivalentă din Cluj), business (Centrul de Afaceri Sibiu), turism (Hotel Ramada Sibiu), transport (terminalul Aeroportului Internaţional Sibiu), industrie (fabrici de componente în Sebeş, Jucu şi Blaj) şi comerţ (Centrul Comercial Coral Constanţa).
Özaltin are o activitate intensă în construcţia de clădiri publice, autostrăzi, baraje, în exploatări miniere, deţinând în acelaşi timp un lanţ hotelier în regiunea Antalya. Între cele mai mari construcţii realizate de Özaltin, se numără Centrul Medical din Isparta, Turcia, cu o suprafaţă de 40.000 de metri pătraţi şi 1.000 de paturi, precum şi un complex de aproape 30.000 de metri pătraţi, cu 202 apartamente rezidenţiale şi 2.500 de metri pătraţi de birouri, edificat în Minsk.
Analiza ofertelor depuse de liderii celor două asocieri se va face într-un interval ce nu va depăşi 90 de zile, comisia de licitaţie fiind alcătuită din specialişti ai Consiliului Judeţean Sibiu şi din reprezentanţi ai firmei care a realizat proiectul tehnic şi ai celei de consultanţă. În comisie va fi şi un reprezentant al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.
Investiţia vizează amenajarea unui spital cu patru corpuri de clădire, fiecare având cinci etaje, însumând 805 paturi destinate spitalizării continue pentru adulţi şi copii şi 90 de paturi spitalizării de zi. Proiectul este complex din punct de vedere al tehnologiilor medicale utilizate, are eficienţă energetică ridicată şi o infrastructură funcţională digitalizată. Suprafaţa desfăşurată a construcţiei este de 120.570 metri pătraţi, termenul de execuţie, predare şi recepţie fiind de 35 de luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 1499 / 8493 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bulboacă & Asociații a sprijinit obținerea unei finanțări de capital de lucru în valoare de 20 de milioane EUR pentru Frigoglass, asumând din nou un rol de reprezentare dublă. Colaborare cu două firme internaționale de avocați, în acest proiect
Trei firme de avocați din România, evidențiate pentru activitatea în domeniul Competition ̸ Antitrust | NNDKP, CMS și D&B David și Baias au intrat în topul global al firmelor cu cea mai bună practică de concurență. Cine sunt avocații evidențiați de GCR 100 – 2025 și care au fost proiectele care au adus recunoaștere echipelor locale
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Abuzul de Drept în arbitraj (Powered by ZRVP)
Cum a evoluat anul trecut Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement, butic de litigii evidențiat de ghidurile juridice internaționale, și care au fost proiectele care au antrenat un număr considerabil de analize juridice | Ioana Gelepu, fondator: ”Sunt mulțumită că am reușit să mă implic în toate detaliile proiectelor pe care le gestionăm, suficient de variate cât să satisfacă setea mea neobosita de nou”
Meet the Professionals | Monica Constantin, Legal & Corporate Affairs Director - Bergenbier SA, avocat ”antrenat” în multinaționale și cu o bogată experiență dobândită în gestionarea unor tranzacții de referință pe piața locală: ”Oamenii pe care i-am întâlnit au făcut diferența și au contribuit la dezvoltarea și la evoluția mea, atât colegi din business, din interiorul echipelor din care am făcut parte, cât și liderii care mi-au servit drept model”
Cum poți dezvolta o carieră internațională cu programul Erasmus+ | Povestea lui Constantin Roșca, absolvent de Drept plecat din Fălticeni, care a ales să studieze la Universitatea din Istanbul. El este azi masterand în Drept Internațional Public în cadrul Universității Koç, cea mai prestigioasă din Turcia și stagiar în cadrul biroului Esenyel ̸ Partners, unul din cele mai cunoscute birouri internaționale de avocatură și consultanță juridică din țara desfășurată pe două continente
CMS Emerging Europe M&A 2024 ̸ 25 | Piața de M&A din Europa emergentă se redresează, ajungând la cele mai ridicate niveluri din 2018 până în prezent. Horea Popescu, Partener CMS România: „Optimismul pare să devină marca anului 2025”
Filip & Company devine prima firmă de avocatură independentă din CEE care adoptă Harvey, platformă de IA generativă de ultimă generație care s-a remarcat prin precizie, securitate și versatilitate | Cristina Filip (managing partner): ”Este un pas transformator care îmbunătățește, mai degrabă decât înlocuiește, experiența și contribuția umană”
Țuca Zbârcea & Asociații promovează un nou Partener Equity în structura de conducere a firmei. Șerban Pâslaru se alătură celor 8 fondatori ai firmei de avocatură | Florentin Țuca, Managing Partner: ”Este un semnal pe care vrem să-l transmitem generațiilor viitoare de avocați, un semn de deschidere către partenerii care doresc să aibă un rol mai pronunțat în treburile firmei”
Promovare la RTPR: Bogdan Cordoș, expertul în energie care s-a alăturat firmei imediat după absolvirea facultății, face un pas înainte în carieră și devine partener | Costin Tărăcilă, Managing Partner: ”Suntem mândri de echipa noastră care numără unii dintre cei mai talentați și experimentați avocați din România”
Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
România căștigă arbitrajul ICSID cerut de 15 grupuri de investitori și 28 de persoane fizice din 7 țări, care cereau compensații de 256 mil. € pentru tratamentul aplicat de autorități | Tribunalul arbitral a decis că țara noastră nu a încălcat niciuna din garanțiile acordate investitorilor, iar reclamanții îi vor plăti jumătate din costurile de arbitraj suportate în acest dosar
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...