Antibiotice SA va beneficia de 100 milioane de euro, bani europeni, pentru creşterea producţiei de medicamente cricite
06 Iunie 2024
AgerpresMedicamentul critic este acel medicament care prin lipsa lui din farmacii pune în dificultate actul de însănătoşire a populaţiei.
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că Antibiotice SA va beneficia de o investiţie de 100 milioane de euro, din bani europeni, pentru producţia de medicamente critice.
Aflat într-o vizită la compania Antibiotice SA Iaşi, ministrul Câciu a declarat jurnaliştilor că a fost negociată cu Comisia Europeană această investiţie în sfera medicamentelor critice.
"Investiţia va fi pe trei componente: una de cercetare, una de producţie şi una de resursă umană, pentru că trebuie să ne gândim şi la viitor. Investiţia este deja negociată cu Comisia Europeană, suntem în ultimele etape. De asta am vrut să mă întâlnesc cu conducerea Antibiotice. În negocierea cu Comisia Europeană vom avea acest proiect predefinit astfel încât finanţarea să vină direct la Antibiotice Iaşi", a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.
Aflat într-o vizită la compania Antibiotice SA Iaşi, ministrul Câciu a declarat jurnaliştilor că a fost negociată cu Comisia Europeană această investiţie în sfera medicamentelor critice.
"Investiţia va fi pe trei componente: una de cercetare, una de producţie şi una de resursă umană, pentru că trebuie să ne gândim şi la viitor. Investiţia este deja negociată cu Comisia Europeană, suntem în ultimele etape. De asta am vrut să mă întâlnesc cu conducerea Antibiotice. În negocierea cu Comisia Europeană vom avea acest proiect predefinit astfel încât finanţarea să vină direct la Antibiotice Iaşi", a declarat ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.
Conform acestuia, compania Antibiotice SA va asigura în primul rând consumul intern, iar surplusul va merge către export.
"Este important asta, pentru că ne lovim de situaţii în care există criză în farmacii pe o anume substanţă", a specificat ministrul Adrian Câciu.
Prezent la eveniment, directorul general al Antibiotice SA Iaşi, Ioan Nani, a declarat că Germania şi România sunt singurele state care au depus în programul STEP (Strategic Technologies for Europe Platform) derulat de Uniunea Europeană pentru a dezvolta producţie de medicamente critice pentru consumul populaţiei.
"Eforturile investiţionale se vor duce spre un centru nou de cercetare care va consolida producţia de medicamente la Iaşi şi în două situri noi de producţie, pentru care Europa are încă probleme în asigurarea consumului real pentru populaţie. Şi în America se discută intens despre producţia de medicamente critice. Am primit azi o veste minunată de la domnul ministru, că suntem aproape de aprobarea acestei investiţii de 100 milioane de euro", a afirmat directorul general al Antibiotice Iaşi.
Potrivit acestuia, medicamentul critic este acel medicament care prin lipsa lui din farmacii pune în dificultate actul de însănătoşire a populaţiei. Nani a afirmat, totodată, că se doreşte să fie creascută producţia de medicamente critice de la 25 de produse, câte sunt acum în portofoliul companiei, la 45.
"De exemplu, în perioadele reci lipsesc unele medicamente. În majoritatea ţărilor europene este o criză mare pentru că exista un producător în Europa, unul in India şi unul în America. Noi avem 25 de asemenea produse în portofoliu acum, prioritar e ca unii care au astfel de produse să investească, să crească numărul produselor din portofoliu. Vom atinge 45 de produse critice", a menţionat directorul general Ioan Nani.
El a mai spus că aceste investiţii urmează să fie finalizate la sfârşitul anului 2026 sau la mijlocul anului 2027.
Înfiinţată în 1955, întreprinderea Antibiotice are o tradiţie de aproape 70 de ani în fabricarea de produse farmaceutice finite şi de ingrediente farmaceutice active (API). În prezent, compania, listată la Bursa de Valori Bucureşti la categoria Premium din anul 1997, este lider mondial în producerea de Nystatin API şi cel mai mare producător român de medicamente generice, având parteneriate de afaceri solide cu diferite entităţi internaţionale. Pachetul majoritar de acţiuni al societăţii este deţinut de Ministerul Sănătăţii, iar restul de actori privaţi.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 452 / 8487 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS Emerging Europe M&A 2024 ̸ 25 | Piața de M&A din Europa emergentă se redresează, ajungând la cele mai ridicate niveluri din 2018 până în prezent. Horea Popescu, Partener CMS România: „Optimismul pare să devină marca anului 2025”
Meet the Professionals | Monica Constantin, Legal & Corporate Affairs Director - Bergenbier SA, avocat ”antrenat” în multinaționale și cu o bogată experiență dobândită în gestionarea unor tranzacții de referință pe piața locală: ”Oamenii pe care i-am întâlnit au făcut diferența și au contribuit la dezvoltarea și la evoluția mea, atât colegi din business, din interiorul echipelor din care am făcut parte, cât și liderii care mi-au servit drept model”
Filip & Company devine prima firmă de avocatură independentă din CEE care adoptă Harvey, platformă de IA generativă de ultimă generație care s-a remarcat prin precizie, securitate și versatilitate | Cristina Filip (managing partner): ”Este un pas transformator care îmbunătățește, mai degrabă decât înlocuiește, experiența și contribuția umană”
Țuca Zbârcea & Asociații promovează un nou Partener Equity în structura de conducere a firmei. Șerban Pâslaru se alătură celor 8 fondatori ai firmei de avocatură | Florentin Țuca, Managing Partner: ”Este un semnal pe care vrem să-l transmitem generațiilor viitoare de avocați, un semn de deschidere către partenerii care doresc să aibă un rol mai pronunțat în treburile firmei”
Promovare la RTPR: Bogdan Cordoș, expertul în energie care s-a alăturat firmei imediat după absolvirea facultății, face un pas înainte în carieră și devine partener | Costin Tărăcilă, Managing Partner: ”Suntem mândri de echipa noastră care numără unii dintre cei mai talentați și experimentați avocați din România”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Garanția la plata cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
România căștigă arbitrajul ICSID cerut de 15 grupuri de investitori și 28 de persoane fizice din 7 țări, care cereau compensații de 256 mil. € pentru tratamentul aplicat de autorități | Tribunalul arbitral a decis că țara noastră nu a încălcat niciuna din garanțiile acordate investitorilor, iar reclamanții îi vor plăti jumătate din costurile de arbitraj suportate în acest dosar
Noi promovări în structura de conducere a firmei POPESCU & ASOCIAȚII. Adina VLAICU, Andreea MIHALACHE și Mirel RĂDESCU devin parte a echipei de management | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Sunt profesioniști de elită, cu notorietate și impact remarcabil în domeniile lor de expertiză, iar prezența lor în structura noastră de coordonare consolidează poziția firmei ca partener juridic de încredere în mediul de business”
Mitel & Asociatii recrutează avocat cu experienta (Real Estate)
Băiculescu și Asociații asistă una dintre cele mai mari companii de brokeraj din România într-o tranzacție de 2.000.000 RON | Antonia Prisacaru, Head of Litigation: ”Un exemplu de cooperare eficientă între echipă și client, dar și o provocare în gestionarea unor etape juridice complexe, de la litigii până la finalizarea negocierilor”
Primele mișcări pe piața muncii din avocatură | Băncilă Diaconu & Asociații recrutează un partener de la Stratulat Albulescu și un fost Head of Legal din sectorul bancar se alătură firmei Rizoiu & Asociații
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...