Zece companii din centrul ţării au fost selectate în programul ScaleOut 4x10
28 Iunie 2023
BizLawyerProgramul este destinat antreprenorilor cu o cifră de afaceri de peste un milion de euro, iar companiile au fost alese în urma procesului de selecţie din Regiunea Centru, respectiv judeţele Mureş, Braşov, Covasna, Harghita, Alba.
Zece companii din centrul ţării au fost selectate în programul de scalare ScaleOut 4x10, organizat de Fundaţia Romanian Business Leaders (RBL) şi ING Bank România, şi vor învăţa să îşi scaleze afacerea la nivel naţional şi regional.
Conform unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES, pentru a implementa cu succes modelul de creştere ales, antreprenorii vor avea acces la mentori de succes şi experţi locali şi internaţionali, printre care se numără Felix Pătrăşcanu (fondator FanCourier), Dragoş Petrescu (fondator City Grill), Dan Isai (CEO Salad Box), Iulian Nedea (CEO Simtel Team), Marius Ştefan (CEO Autonom), Iulian Cîrciumaru (fondator V7 Capital), Eugen Ursu (CEO Graphein) şi Daniel Donici (fondator Artesana).
Conform unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES, pentru a implementa cu succes modelul de creştere ales, antreprenorii vor avea acces la mentori de succes şi experţi locali şi internaţionali, printre care se numără Felix Pătrăşcanu (fondator FanCourier), Dragoş Petrescu (fondator City Grill), Dan Isai (CEO Salad Box), Iulian Nedea (CEO Simtel Team), Marius Ştefan (CEO Autonom), Iulian Cîrciumaru (fondator V7 Capital), Eugen Ursu (CEO Graphein) şi Daniel Donici (fondator Artesana).
Programul este destinat antreprenorilor cu o cifră de afaceri de peste un milion de euro, iar companiile au fost alese în urma procesului de selecţie din Regiunea Centru, respectiv judeţele Mureş, Braşov, Covasna, Harghita, Alba.
Cele 10 firme câştigătoare sunt: Eco Tiny House (producător de case mobile pe structură metalică uşoară); Aleomi Lab (laborator de cofetărie artizanală); Tradiţii din Natura - Răzvan Idicel (producător de produse tradiţionale); Evamar Gold & Trade (producător şi importator ambalaje de unică folosinţă); Aknel Industrial (comercializare combustibili); Dr. Wheel (reparaţii şi întreţinere autovehicule); G&M International Instalaţii (comercializare instalaţii), Casa Petrina (restaurant şi firmă de catering), Elphin (grup de firme cu activităţi în domeniul agribusiness) şi Seiv Instal (comercializare sisteme de climatizare).
În 2023, principalele obiective ale companiilor care vor să scaleze sunt extinderea la nivel naţional şi regional, schimbarea modelului de business, încheierea de noi parteneriate, identificarea unor noi metode de scalare, internaţionalizarea şi dezvoltarea unor noi unităţi de producţie.
"Poţi să scalezi afacerea mai uşor dacă ai crescut organic şi ţi-ai dezvoltat brandul companiei într-un mod sănătos. Este foarte important să-ţi poziţionezi produsele sau serviciile încă de la început. Din experienţa dezvoltării companiei noastre, am învăţat că poţi să scalezi abia în momentul în care ai un produs sau serviciu bine pus la punct. Sfatul meu: brandul trebuie să fie foarte puternic, prin urmare e bine să investeşti în marketing din timp. Poţi să scalezi un business în servicii dacă ai încredere în oameni. E important să ai o echipă bine definită care se ocupă de scalare", a declarat Felix Pătrăşcanu, cofondator Fan Courier şi mentor în programul ScaleOut.
În cadrul programului ScaleOut 4x10, antreprenorii sunt susţinuţi pe întreg procesul de creştere, de la realizarea planului de extindere, până la implementarea acestuia, cu acces la experţi, antreprenori şi manageri cu experienţă. La finalul programului, companiile selectate vor avea o nouă metodă de scalare naţională a afacerii, rafinată, alături de experţi şi antreprenori de succes.
"Mentalitatea celor care conduc afacerile antreprenoriale trebuie pregătită pentru decizia de a scala. Timpul nostru şi abilităţile de management sunt limitate şi, prin urmare, trebuie să ne facem o echipă pentru a creşte operaţiunile companiei. E important, ca antreprenor, să te pregăteşti mental să delegi şi să înveţi să faci mai bine asta. E sănătos să treci de la rolul de luptător singuratic la cel de arhitect al organizaţiei, să desenezi procese şi proceduri. Obiectivul e să nu mai iei tu toate deciziile, dar în acelaşi timp să rămâi în controlul afacerii. Pasul următor este să creezi structura pe care vrei să scalezi firma şi să cauţi oportunităţi pentru creşterea companiei. Dar înainte de toate le recomand antreprenorilor să răspundă acestei întrebări de bază: "Care este avantajul nostru competitiv?". Recomandarea mea este să răspundem acestei întrebări în cel mai sincer mod posibil", a spus Codin Negovan, head of Sales Network în cadrul diviziei Business Banking a ING Bank România.
Sub umbrela ScaleOut 4x10, mentorii programului le vor pune la dispoziţie antreprenorilor din ţară patru modele de scalare identificate în practică şi testate cu succes prin programele de educaţie implementate în ultimii ani: Bootstrapping, Slow Scaling, Fast Scaling şi Blitzscaling. Bootstrapping este o strategie de creştere care prioritizează creşterea organică prin utilizarea resurselor interne ale companiei. Slow Scaling reprezintă o strategie similară, diferenţa principală fiind că firmele care aleg să se extindă în acest ritm pot accesa finanţare externă pentru a-şi consolida creşterea locală şi regională. Fast scaling (scalarea rapidă) reprezintă un mod de creştere implementat de companiile care atrag o finanţare din partea unui fond de investiţii. Blitzscaling, un mod de scalare implementat şi de firmele româneşti, este un proces prin care o firmă creşte accelerat într-o perioadă scurtă de timp.
Programul ScaleOut 4x10 este dezvoltat la nivel naţional în Regiunile Centru, Nord-Vest, Nord-Est şi Sud-Est. Cele 10 firme selectate în fiecare regiune a ţării vor alege un model de creştere. Pe baza nevoilor de scalare identificate în procesul de selecţie, acestea vor fi pregătite pentru scalare la nivel naţional, prin extinderea operaţiunilor, şi la nivel regional, prin primele activităţi de internaţionalizare.
Următoarele trei evenimente de lansare a programului dedicat business-urilor din Regiunile Nord-Vest, Nord-Est şi Sud-Est vor avea loc în Oradea, Suceava şi Constanţa.
Romanian Business Leaders (RBL) este vocea şi vehiculul de acţiune al liderilor din mediul privat de business pentru construcţia unei Românii în care generaţiile viitoare să-şi dorească să trăiască. Misiunea RBL este ca România să devină o ţară mai bună pentru afacerile responsabile şi, în felul acesta, pentru toţi românii. Proiectele Fundaţiei se subscriu celor trei domenii pe care comunitatea RBL le consideră importante pentru schimbarea şi dezvoltarea so-cietăţii: antreprenoriat, educaţie şi bună guvernare.
ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională globală, care oferă servicii bancare unui număr de peste 38,8 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări. Înfiinţată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse şi servicii tuturor categoriilor de clienţi - companii mari şi mici, instituţii financiare, mici antreprenori şi persoane fizice. ING Bank România este a patra bancă în top 10 bănci locale, conform activelor, şi are peste 1,6 milioane de clienţi din trei segmente de business: persoane fizice (retail), companii IMM-uri şi Mid-Corporate şi Wholesale Banking.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 4302 / 18400 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
Promovări la Schoenherr: Monica Cojocaru devine partner în structura internațională a grupului, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu, managing partner: ”Aceste promovări vin să confirme valoarea pe care o atribuim contribuției efective a colegelor noastre la dezvoltarea ariilor de practică din care fac parte – corporate m&a, energy, banking & finance, labour & employment – și a relației cu clienții firmei”
Clifford Chance Badea și-a extins echipa cu 15 avocați în 2024, după cel mai accelerat ritm de creștere și recrutare din ultimii ani | Daniel Badea, Managing Partner: ”Am avut colegi care au lucrat în birourile internaționale ale Clifford Chance, dar și în locuri precum Stockholm sau Zurich, pe proiecte transfrontaliere de o complexitate foarte mare, acoperind aproape toate continentele”
Sun Wave Pharma România, la vânzare. Jefferies consiliază exitul LetterOne, fond de investiții legat de doi oligarhi ruși
BACIU PARTNERS, numită ”Gold Stars of Romanian IP” de World Trademark Review în clasamentele WTR 1000 2025. Patru membri ai echipei, desemnați profesioniști de top în clasamentul individual
Trei firme de avocați din România, evidențiate pentru activitatea în domeniul Competition ̸ Antitrust | NNDKP, CMS și D&B David și Baias au intrat în topul global al firmelor cu cea mai bună practică de concurență. Cine sunt avocații evidențiați de GCR 100 – 2025 și care au fost proiectele care au adus recunoaștere echipelor locale
Cum a evoluat anul trecut Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement, butic de litigii evidențiat de ghidurile juridice internaționale, și care au fost proiectele care au antrenat un număr considerabil de analize juridice | Ioana Gelepu, fondator: ”Sunt mulțumită că am reușit să mă implic în toate detaliile proiectelor pe care le gestionăm, suficient de variate cât să satisfacă setea mea neobosita de nou”
Cum poți dezvolta o carieră internațională cu programul Erasmus+ | Povestea lui Constantin Roșca, absolvent de Drept plecat din Fălticeni, care a ales să studieze la Universitatea din Istanbul. El este azi masterand în Drept Internațional Public în cadrul Universității Koç, cea mai prestigioasă din Turcia și stagiar în cadrul biroului Esenyel ̸ Partners, unul din cele mai cunoscute birouri internaționale de avocatură și consultanță juridică din țara desfășurată pe două continente
Bulboacă & Asociații a sprijinit obținerea unei finanțări de capital de lucru în valoare de 20 de milioane EUR pentru Frigoglass, asumând din nou un rol de reprezentare dublă. Colaborare cu două firme internaționale de avocați, în acest proiect
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...