ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Un reciclator de DEEE prezent şi în România va participa în proiectul Grinner, bazat pe inteligenţă artificială

16 Decembrie 2022   |   Agerpres

Soluţia Grinner include folosirea unui sistem robotizat pentru îndepărtarea automată (preluare şi plasare) în siguranţă a bateriilor înainte de faza de mărunţire în instalaţii.

 
 
Sistemul inovator Grinner, finanţat prin Programul "Horizon Europa" al Uniunii Europene, va fi capabil să detecteze bateriile din echipamentele electrice şi electronice uzate pentru a preveni incendiile cauzate de acestea la instalaţiile de reciclare, se arată într-un comunicat de presă al GreenWeee, companie participantă în cadrul acestui proiect.

Proiectul Grinner, lansat pe data de 1 septembrie 2022, dezvoltă o tehnologie de detectare a bateriilor bazată pe sisteme de inteligenţă artificială (AI), ce utilizează date de la detectoare de raze X pentru a localiza bateriile în fluxul de deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE) pe instalaţiile de reciclare.

Potrivit sursei citate, soluţia Grinner include folosirea unui sistem robotizat pentru îndepărtarea automată (preluare şi plasare) în siguranţă a bateriilor înainte de faza de mărunţire în instalaţii.


"Atunci când unele tipuri de baterii aflate în interiorul DEEE-urilor, în special litiu-ion (Li-ion) şi hidrură de nichel-metal (NiMH) sunt deteriorate, se aprind sau explodează cauzând incendii. Scopul proiectului este să reducă impactul uneia dintre problemele majore care afectează în prezent lanţul de gestionare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), anume incendiile provocate de baterii. Astfel de incendii afectează instalaţiile de reciclare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice la nivel mondial, afectând mediul înconjurător, acţionând ca o barieră puternică pentru a face Europa circulară şi neutră în emisii de CO2", se menţionează în comunicat.

Specialiştii din domeniu susţin că bateriile pot fi găsite în electrocasnice mici, echipamente IT şi de telecomunicaţii, care sunt adesea colectate în comun cu alte deşeuri: ţigări electronice, MP3 playere, digipass-uri, periuţe de dinţi electrice, irigatoare orale, camere video, lacăte, POS-uri, etichete electronice de preţ etc.

GreenWeee colectează şi tratează toate tipurile de echipamente electrice şi electronice, iar în urma procesului de reciclare sunt transformate şi reintroduse în economie ca materii prime secundare, jucând astfel un rol esenţial în economia circulară a echipamentelor electronice.

Compania este singura unitate din România şi una dintre puţinele din Europa cu licenţa de operare Weeelabex, pe cinci fluxuri de tratare. Acest standard reprezintă o recunoaştere a performanţei în ceea ce priveşte colectarea, logistica şi tratarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.

GreenWeee face parte din grupul integrat de reciclare GreenGroup, îşi desfăşoară activitatea în două fabrici în România (în Buzău şi Câmpia Turzii) şi are o capacitate totală de tratare de 100.000 de tone/an, cu o investiţie totală de 25 milioane de euro. Compania reciclează toate categoriile de deşeuri menţionate în legislaţie, baterii şi acumulatori uzaţi, cabluri şi componente din industria automotive.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6212 / 18383
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Trei firme de avocați din România, evidențiate pentru activitatea în domeniul Competition ̸ Antitrust | NNDKP, CMS și D&B David și Baias au intrat în topul global al firmelor cu cea mai bună practică de concurență. Cine sunt avocații evidențiați de GCR 100 – 2025 și care au fost proiectele care au adus recunoaștere echipelor locale
Cum a evoluat anul trecut Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement, butic de litigii evidențiat de ghidurile juridice internaționale, și care au fost proiectele care au antrenat un număr considerabil de analize juridice | Ioana Gelepu, fondator: ”Sunt mulțumită că am reușit să mă implic în toate detaliile proiectelor pe care le gestionăm, suficient de variate cât să satisfacă setea mea neobosita de nou”
Cum poți dezvolta o carieră internațională cu programul Erasmus+ | Povestea lui Constantin Roșca, absolvent de Drept plecat din Fălticeni, care a ales să studieze la Universitatea din Istanbul. El este azi masterand în Drept Internațional Public în cadrul Universității Koç, cea mai prestigioasă din Turcia și stagiar în cadrul biroului Esenyel ̸ Partners, unul din cele mai cunoscute birouri internaționale de avocatură și consultanță juridică din țara desfășurată pe două continente
Bulboacă & Asociații a sprijinit obținerea unei finanțări de capital de lucru în valoare de 20 de milioane EUR pentru Frigoglass, asumând din nou un rol de reprezentare dublă. Colaborare cu două firme internaționale de avocați, în acest proiect
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Abuzul de Drept în arbitraj (Powered by ZRVP)
CMS Emerging Europe M&A 2024 ̸ 25 | Piața de M&A din Europa emergentă se redresează, ajungând la cele mai ridicate niveluri din 2018 până în prezent. Horea Popescu, Partener CMS România: „Optimismul pare să devină marca anului 2025”
Țuca Zbârcea & Asociații promovează un nou Partener Equity în structura de conducere a firmei. Șerban Pâslaru se alătură celor 8 fondatori ai firmei de avocatură | Florentin Țuca, Managing Partner: ”Este un semnal pe care vrem să-l transmitem generațiilor viitoare de avocați, un semn de deschidere către partenerii care doresc să aibă un rol mai pronunțat în treburile firmei”
Promovare la RTPR: Bogdan Cordoș, expertul în energie care s-a alăturat firmei imediat după absolvirea facultății, face un pas înainte în carieră și devine partener | Costin Tărăcilă, Managing Partner: ”Suntem mândri de echipa noastră care numără unii dintre cei mai talentați și experimentați avocați din România”
Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Noi promovări în structura de conducere a firmei POPESCU & ASOCIAȚII. Adina VLAICU, Andreea MIHALACHE și Mirel RĂDESCU devin parte a echipei de management | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Sunt profesioniști de elită, cu notorietate și impact remarcabil în domeniile lor de expertiză, iar prezența lor în structura noastră de coordonare consolidează poziția firmei ca partener juridic de încredere în mediul de business”
Mitel & Asociatii recrutează avocat cu experienta (Real Estate)
Băiculescu și Asociații asistă una dintre cele mai mari companii de brokeraj din România într-o tranzacție de 2.000.000 RON | Antonia Prisacaru, Head of Litigation: ”Un exemplu de cooperare eficientă între echipă și client, dar și o provocare în gestionarea unor etape juridice complexe, de la litigii până la finalizarea negocierilor”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...