ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

UE dă asigurări că războiul din Ucraina nu îi va modifica planurile climatice

24 Octombrie 2022   |   Agerpres

"Este nevoie de o anumită flexibilitate pe termene scurt: anumite ţări şi-au majorat consumul de cărbune şi gaze, este ceva absolut temporar şi din motive ce ţin de securitatea energetică", a pledat ministrul spaniol al Energiei, Teresa Ribera, la sosirea sa la reuniunea de la Luxemburg. În acelaşi timp, "ne accelerăm conversia spre o Europă decarbonizată, tocmai pentru a ne creşte securitatea şi stabilitatea", reducând dependenţa UE de importurile de hidrocarburi, a adăugat Teresa Ribera.

 
 
Mai mulţi oficiali europeni au afirmat luni că războiul din Ucraina, care a condus la o utilizare crescută a cărbunelui şi gazelor naturale lichefiate, nu va determina modificarea planurilor climatice ale UE, în contextul negocierilor din avanpremiera reuniunii COP27 de la Montreal, transmite AFP.
 
Miniştrii Mediului din cele 27 de state membre s-au reunit luni pentru a decide un mandat unic de negociere pentru UE la reuniunea COP27 de la Montreal, într-un moment în care reducerea drastică a livrărilor de gaze naturale ruseşti a obligat continentul să îşi majoreze semnificativ importurile de gaze naturale lichefiate şi să investească în construcţia de noi proiecte de infrastructuri de gaze (precum terminale pentru importul de gaze lichefiate), precum şi să folosească mai mult cărbune.
 
"Este nevoie de o anumită flexibilitate pe termene scurt: anumite ţări şi-au majorat consumul de cărbune şi gaze, este ceva absolut temporar şi din motive ce ţin de securitatea energetică", a pledat ministrul spaniol al Energiei, Teresa Ribera, la sosirea sa la reuniunea de la Luxemburg. În acelaşi timp, "ne accelerăm conversia spre o Europă decarbonizată, tocmai pentru a ne creşte securitatea şi stabilitatea", reducând dependenţa UE de importurile de hidrocarburi, a adăugat Teresa Ribera.
 
"Faptul că un anumit număr de state trebuie să recurgă, temporar, la cărbune ne plasează pe o traiectorie proastă anuală în termeni de emisii în UE", a recunoscut ministrul francez al Tranziţiei Ecologice, Christophe Béchu. Cu toate acestea, deciziile adoptate deja de europeni (renunţare programată la cărbune, sfârşitul vânzării de automobile echipate cu motoare cu ardere internă în 2035) "sunt semnale care ne permit să nu deviem de la traiectoria" prevăzută pentru 2030 şi 2050, a afirmat oficialul francez.
 
"Există o mare neînţelegere: chiar dacă noi consumăm mai mult cărbune în prezent, concluzia pe care o tragem din război este că trebuie să accelerăm tranziţia energetică. La final, ne vom reduce emisiile de gaze cu efect de seră şi mai rapid. Din motive geostrategice, această tranziţie trebuie să se accelereze pentru a ne asigura suveranitatea energetică, şi acest lucru nu se va întâmpla decât prin extinderea energiilor regenerabile", a concluzionat vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.
 
În contextul scăderii livrărilor de gaze naturale ruseşti şi al apariţiei riscului de penurie în Europa, mai multe ţări au anunţat în primăvară măsuri temporare în favoarea consumului de cărbune, precum Germania, Austria, Italia şi Ţările de Jos. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8096 / 19553
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...