![ZRP](/banners/zrvp_bigad03.gif)
Studiul privind impactul social al microfinanţării asupra dezvoltării comunităţilor rurale, extins de Patria Credit IFN
06 Februarie 2025
AgerpresÎn noua ediţie a studiului, realizată în 2025, Patria Credit IFN îşi propune să testeze setul de indicatori de impact social, dezvoltat în urma primului studiu.
Studiul privind impactul social al microfinanţării asupra dezvoltării comunităţilor rurale din România va fi extins de către Patria Credit IFN cu sprijinul în valoare de 49.950 de euro al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB), prin programul european de asistenţă tehnica InvestEU Advisory Hub, a anunţat joi Patria Credit.
Conform sursei citate, prima ediţie a studiului inovator, realizat în 2022, a conturat efectele economice şi sociale semnificative ale microfinanţării pentru comunităţile rurale şi urbane mici din România. Studiul s-a concentrat pe trei comunităţi pilot unde Patria Credit este prezentă de mai bine de un deceniu: Matca şi Scărişoara (zone rurale din judeţele Galaţi şi Olt) şi Târgu Frumos (un oraş mic din judeţul Iaşi).
Conform sursei citate, prima ediţie a studiului inovator, realizat în 2022, a conturat efectele economice şi sociale semnificative ale microfinanţării pentru comunităţile rurale şi urbane mici din România. Studiul s-a concentrat pe trei comunităţi pilot unde Patria Credit este prezentă de mai bine de un deceniu: Matca şi Scărişoara (zone rurale din judeţele Galaţi şi Olt) şi Târgu Frumos (un oraş mic din judeţul Iaşi).
În noua ediţie a studiului, realizată în 2025, Patria Credit IFN îşi propune să testeze setul de indicatori de impact social, dezvoltat în urma primului studiu.
Studiul va evalua impactul social al microcreditelor acordate în comunităţile rurale şi urbane mici, concentrându-se pe incluziunea financiară şi socială, creşterea veniturilor şi îmbunătăţirea calităţii vieţii, reducerea sărăciei.
Vor fi analizate îmbunătăţirile pe termen lung în activităţile economice desfăşurate de clienţi după acordarea împrumuturilor, la nivel individual şi în bunăstarea gospodăriei (venituri, cheltuieli, bunuri durabile, calitatea locuinţei etc.), la nivel comunitar ca urmare a accesului la microcredite, în incluziunea financiară a clienţilor.
Studiul contribuie, de asemenea, la eforturile europene mai largi de a măsura impactul social al microfinanţării, în conformitate cu Pilonul European al Drepturilor Sociale şi Planul de Acţiune European pentru Economia Socială.
Studiul se va desfăşura în perioada ianuarie - iulie 2025 iar rezultatele urmează să fie disponibile în a doua jumătate a anului 2025.
Patria Credit IFN SA este o instituţie financiară nebancară (IFN) care susţine eforturile antreprenorilor din mediul rural şi urbanul mic, precum şi impactul lor pozitiv asupra comunităţilor acestora. Specializată în finanţarea agricultorilor, Patria Credit este membră a European Microfinance Network (EMN) şi Microfinance Centre (MFC) şi prima instituţie financiară nebancară dedicată microfinanţării din România, cu aproape 20 de ani de experienţă şi mai bine de 17.000 de clienţi finanţaţi. Istoria Patria Credit a început în 1996, iniţial ca program al organizaţiei World Vision, evoluând ulterior în fundaţie şi apoi în IFN.
Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei este o bancă multilaterală de dezvoltare, a cărei misiune unică este promovarea coeziunii sociale în cele 43 de state membre din Europa. CEB finanţează investiţii în sectoare sociale, inclusiv educaţie, sănătate şi locuinţe accesibile, concentrându-se pe nevoile persoanelor vulnerabile.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 4 / 18424 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |
![](/banners/musatad01.gif)
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
Promovări la Schoenherr: Monica Cojocaru devine partner în structura internațională a grupului, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu, managing partner: ”Aceste promovări vin să confirme valoarea pe care o atribuim contribuției efective a colegelor noastre la dezvoltarea ariilor de practică din care fac parte – corporate m&a, energy, banking & finance, labour & employment – și a relației cu clienții firmei”
Clifford Chance Badea și-a extins echipa cu 15 avocați în 2024, după cel mai accelerat ritm de creștere și recrutare din ultimii ani | Daniel Badea, Managing Partner: ”Am avut colegi care au lucrat în birourile internaționale ale Clifford Chance, dar și în locuri precum Stockholm sau Zurich, pe proiecte transfrontaliere de o complexitate foarte mare, acoperind aproape toate continentele”
BACIU PARTNERS, numită ”Gold Stars of Romanian IP” de World Trademark Review în clasamentele WTR 1000 2025. Patru membri ai echipei, desemnați profesioniști de top în clasamentul individual
Cum a evoluat anul trecut Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement, butic de litigii evidențiat de ghidurile juridice internaționale, și care au fost proiectele care au antrenat un număr considerabil de analize juridice | Ioana Gelepu, fondator: ”Sunt mulțumită că am reușit să mă implic în toate detaliile proiectelor pe care le gestionăm, suficient de variate cât să satisfacă setea mea neobosita de nou”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...