Sectorul produselor de lux a stabilit noi recorduri în 2021
19 Februarie 2022
AgerpresGiganţii luxului au anunţat rezultate pe 2021 care depăşesc, uneori cu mult, performanţele de dinaintea pandemiei, graţie dinamicii vânzărilor în Asia şi SUA.
Companiile producătoare de bunuri de lux au stabilit noi recorduri de vânzări în 2021 şi intenţionează să îşi menţină marjele de profit şi în 2022, în pofida creşterii costurilor într-un context inflaţionist, care ar trebui să conducă la majorări de preţuri, informează AFP.
Giganţii luxului au anunţat rezultate pe 2021 care depăşesc, uneori cu mult, performanţele de dinaintea pandemiei, graţie dinamicii vânzărilor în Asia şi SUA.
Numărul unul mondial în sectorul luxului, grupul francez LVMH, a depăşit orice record cu o cifră de afaceri de 64 de miliarde de euro, cu 10 miliarde de euro mai mult decât în 2019, şi un profit net de aproape 12 miliarde de euro, comparativ cu unul de 7,8 miliarde de euro în 2019.
Rivalul Kering (proprietarul mărcilor Gucci, Yves Saint Laurent şi Bottega Veneta) a depăşit şi el vânzările de dinaintea pandemiei, cu o cifră de afaceri de 17,6 miliarde de euro şi un profit net de 3,17 miliarde euro în 2021, în timp ce Hermes a ajuns la vânzări de nouă miliarde de euro şi un profit net de 2,44 miliarde de euro, cu aproape un miliard mai mare decât cel de dinaintea pandemiei.
Aceste rezultate financiare excelente nu îi uimesc pe analişti. În studiul său anual, publicat în luna noiembrie 2021, firma de consultanţă Bain and Company estima că "piaţa produselor de lux personale ar putea ajunge la 360-380 miliarde de euro până în 2025, cu o creştere susţinută de 6%-8% pe an".
Din acest motiv, producătorii de lux încep anul 2022 foarte încrezători, în pofida restricţiilor sanitare şi riscurilor inflaţioniste.
"Avem un avantaj în raport cu alte companii, acela de a putea dispune de o anumit flexibilitate când vine vorba de preţurile noastre, deci în faţa inflaţiei avem mijloacele cu care să reacţionăm", a subliniat directorul general de la grupul LVMH, Bernard Arnault cu prilejul publicării rezultatelor anuale.
Flexibilitatea în materie de preţuri "este una din principalele caracteristici ale industriei de lux" subliniază şi banca elveţiană UBS într-un raport publicat la începutul lunii februarie în care apreciază că în ultimii 20 de ani marile nume din industrie, precum Louis Vuitton (LVMH), au majorat preţurile cu o medie de 2,5 ori peste rata inflaţiei.
"În anumite cazuri, cererea depăşeşte oferta, ceea ce înseamnă că consumatorii vor cumpăra şi vor accepta să plătească preţuri mai mari", explică şi banca HSBC într-un raport din luna ianuarie în care dă drept exemplu Rolex. Acest renumit producător de ceasuri de lux s-a abţinut să majoreze preţurile în ultimii ani dar a început 2022 cu o creştere medie de preţuri de peste 3% şi, pentru anumite modele, majorările au ajuns până la 12%.
Atenţie totuşi la majorările de preţuri care pot frâna achiziţiile, avertizează Arnaud Cadart, manager de portofoliu la Flornoy. "Există unele limite. O geantă de 1.000 de euro care mâine ajunge să coste 1.200 de euro poate frâna cererea", susţine Arnaud Cadart.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 10043 / 18393 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Promovări la Schoenherr: Monica Cojocaru devine partner în structura internațională a grupului, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu, managing partner: ”Aceste promovări vin să confirme valoarea pe care o atribuim contribuției efective a colegelor noastre la dezvoltarea ariilor de practică din care fac parte – corporate m&a, energy, banking & finance, labour & employment – și a relației cu clienții firmei”
Clifford Chance Badea și-a extins echipa cu 15 avocați în 2024, după cel mai accelerat ritm de creștere și recrutare din ultimii ani | Daniel Badea, Managing Partner: ”Am avut colegi care au lucrat în birourile internaționale ale Clifford Chance, dar și în locuri precum Stockholm sau Zurich, pe proiecte transfrontaliere de o complexitate foarte mare, acoperind aproape toate continentele”
Sun Wave Pharma România, la vânzare. Jefferies consiliază exitul LetterOne, fond de investiții legat de doi oligarhi ruși
BACIU PARTNERS, numită ”Gold Stars of Romanian IP” de World Trademark Review în clasamentele WTR 1000 2025. Patru membri ai echipei, desemnați profesioniști de top în clasamentul individual
Trei firme de avocați din România, evidențiate pentru activitatea în domeniul Competition ̸ Antitrust | NNDKP, CMS și D&B David și Baias au intrat în topul global al firmelor cu cea mai bună practică de concurență. Cine sunt avocații evidențiați de GCR 100 – 2025 și care au fost proiectele care au adus recunoaștere echipelor locale
Cum a evoluat anul trecut Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement, butic de litigii evidențiat de ghidurile juridice internaționale, și care au fost proiectele care au antrenat un număr considerabil de analize juridice | Ioana Gelepu, fondator: ”Sunt mulțumită că am reușit să mă implic în toate detaliile proiectelor pe care le gestionăm, suficient de variate cât să satisfacă setea mea neobosita de nou”
Cum poți dezvolta o carieră internațională cu programul Erasmus+ | Povestea lui Constantin Roșca, absolvent de Drept plecat din Fălticeni, care a ales să studieze la Universitatea din Istanbul. El este azi masterand în Drept Internațional Public în cadrul Universității Koç, cea mai prestigioasă din Turcia și stagiar în cadrul biroului Esenyel ̸ Partners, unul din cele mai cunoscute birouri internaționale de avocatură și consultanță juridică din țara desfășurată pe două continente
Bulboacă & Asociații a sprijinit obținerea unei finanțări de capital de lucru în valoare de 20 de milioane EUR pentru Frigoglass, asumând din nou un rol de reprezentare dublă. Colaborare cu două firme internaționale de avocați, în acest proiect
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Abuzul de Drept în arbitraj (Powered by ZRVP)
CMS Emerging Europe M&A 2024 ̸ 25 | Piața de M&A din Europa emergentă se redresează, ajungând la cele mai ridicate niveluri din 2018 până în prezent. Horea Popescu, Partener CMS România: „Optimismul pare să devină marca anului 2025”
Țuca Zbârcea & Asociații promovează un nou Partener Equity în structura de conducere a firmei. Șerban Pâslaru se alătură celor 8 fondatori ai firmei de avocatură | Florentin Țuca, Managing Partner: ”Este un semnal pe care vrem să-l transmitem generațiilor viitoare de avocați, un semn de deschidere către partenerii care doresc să aibă un rol mai pronunțat în treburile firmei”
Promovare la RTPR: Bogdan Cordoș, expertul în energie care s-a alăturat firmei imediat după absolvirea facultății, face un pas înainte în carieră și devine partener | Costin Tărăcilă, Managing Partner: ”Suntem mândri de echipa noastră care numără unii dintre cei mai talentați și experimentați avocați din România”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...