ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ANPC a aplicat amenzi de 735.000 de lei operatorilor economici din judeţul Cluj

18 Februarie 2022   |   Agerpres

În urma deficienţelor constatate, comisarii ANPC au dispus oprirea definitivă de la comercializare a unor produse în valoare de aproximativ 25.000 lei, oprirea temporară a prestării serviciilor în cazul a 21 de operatori economici şi propunerea închiderii pentru o perioadă de până la 6 luni pentru doi operatori economici.

 
 
Comisarii pentru Protecţia Consumatorilor au aplicat joi amenzi în valoare de 735.000 de lei unui număr de 33 de operatori economici din judeţul Cluj, potrivit unui comunicat remis vineri de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).
 
În urma deficienţelor constatate, comisarii ANPC au dispus oprirea definitivă de la comercializare a unor produse în valoare de aproximativ 25.000 lei, oprirea temporară a prestării serviciilor în cazul a 21 de operatori economici şi propunerea închiderii pentru o perioadă de până la 6 luni pentru doi operatori economici.
 
Potrivit sursei citate, deficienţele constatate în urma controalelor vizează comercializarea unor produse cu data limită de consum depăşită; schimbarea stării termice a unor produse şi preparate; comercializarea unor produse şi preparate fără elemente de identificare-caracterizare; utilizarea unui regim de temperatură necorespunzătoare la masa caldă în zona gastro ( 27,8°C, 35,5°C, faţă de minim 60°C impuse de legislaţie); existenţa unor zone cu igrasie, pe tavan şi pereţi laterali, în blocuri alimentare; utilizarea unor blocuri alimentare cu deficienţe: vase emailate şi hote îmbâcsite cu depuneri de grăsime, plite neigienizate, frigidere care prezentau garnituri neconforme, depozitarea produselor direct pe paviment şi la temperaturi care nu respectă indicaţiile producătorului, utilizarea veselei din PVC.
 
Comisarii ANPC au mai identificat deficienţe legate de utilizarea unor spaţii de depozitare insalubre, aferente produselor de patiserie sau refrigerate; practici comerciale incorecte în ceea ce priveşte comercializarea legumelor şi fructelor, prin prezentarea ca fiind de calitatea I şi, în realitate, fiind improprii consumului uman prin prezenţa mucegaiului şi putregaiului; neinformarea consumatorilor asupra posibilelor substanţe alergene, prezente în lista de meniu; utilizarea unor aparate frigorifice insalubre; comercializarea unor produse cu ambalaje deteriorate şi cu arsuri de congelare.
 
Preşedintele ANPC, Horia Constantinescu, a anunţat la Cluj demararea operaţiunii "Caravana consumatorilor", care îşi propune realizarea unei abordări de control unitare, la nivelul tuturor structurilor teritoriale ale ANPC, astfel încât intensitatea şi frecvenţa acţiunilor de verificare a operatorilor economici din întreaga ţară să se desfăşoare într-un ritm unitar.
 
"Constatăm că abordarea la nivelul judeţelor este diferită de la unul la celălalt. Sunt regiuni ce par în vacanţă, în raport cu celelalte. Transmitem, astfel, un mesaj greşit operatorilor economici. Această autoritate este o mare şi unită echipă, iar modul de abordare în cadrul acţiunilor de control trebuie să fie acelaşi. Nu vrem să continue ideea că într-un judeţ sunt comisari mai duri, iar în altul dimpotrivă. Vom lua ţara la pas, vom participa la controale, vom transmite acelaşi mesaj atât colegilor comisari cât şi operatorilor economici: nu există consumatori de mâna a doua!
Numită simbolic 'Caravana consumatorilor', această operaţiune arată că ne dorim şi că vom reuşi să fim la fel de implicaţi în activitatea pe care o desfăşurăm", a precizat preşedintele ANPC, citat în comunicat. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 10044 / 18393
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Promovări la Schoenherr: Monica Cojocaru devine partner în structura internațională a grupului, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu, managing partner: ”Aceste promovări vin să confirme valoarea pe care o atribuim contribuției efective a colegelor noastre la dezvoltarea ariilor de practică din care fac parte – corporate m&a, energy, banking & finance, labour & employment – și a relației cu clienții firmei”
Clifford Chance Badea și-a extins echipa cu 15 avocați în 2024, după cel mai accelerat ritm de creștere și recrutare din ultimii ani | Daniel Badea, Managing Partner: ”Am avut colegi care au lucrat în birourile internaționale ale Clifford Chance, dar și în locuri precum Stockholm sau Zurich, pe proiecte transfrontaliere de o complexitate foarte mare, acoperind aproape toate continentele”
Sun Wave Pharma România, la vânzare. Jefferies consiliază exitul LetterOne, fond de investiții legat de doi oligarhi ruși
BACIU PARTNERS, numită ”Gold Stars of Romanian IP” de World Trademark Review în clasamentele WTR 1000 2025. Patru membri ai echipei, desemnați profesioniști de top în clasamentul individual
Trei firme de avocați din România, evidențiate pentru activitatea în domeniul Competition ̸ Antitrust | NNDKP, CMS și D&B David și Baias au intrat în topul global al firmelor cu cea mai bună practică de concurență. Cine sunt avocații evidențiați de GCR 100 – 2025 și care au fost proiectele care au adus recunoaștere echipelor locale
Cum a evoluat anul trecut Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement, butic de litigii evidențiat de ghidurile juridice internaționale, și care au fost proiectele care au antrenat un număr considerabil de analize juridice | Ioana Gelepu, fondator: ”Sunt mulțumită că am reușit să mă implic în toate detaliile proiectelor pe care le gestionăm, suficient de variate cât să satisfacă setea mea neobosita de nou”
Cum poți dezvolta o carieră internațională cu programul Erasmus+ | Povestea lui Constantin Roșca, absolvent de Drept plecat din Fălticeni, care a ales să studieze la Universitatea din Istanbul. El este azi masterand în Drept Internațional Public în cadrul Universității Koç, cea mai prestigioasă din Turcia și stagiar în cadrul biroului Esenyel ̸ Partners, unul din cele mai cunoscute birouri internaționale de avocatură și consultanță juridică din țara desfășurată pe două continente
Bulboacă & Asociații a sprijinit obținerea unei finanțări de capital de lucru în valoare de 20 de milioane EUR pentru Frigoglass, asumând din nou un rol de reprezentare dublă. Colaborare cu două firme internaționale de avocați, în acest proiect
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Abuzul de Drept în arbitraj (Powered by ZRVP)
CMS Emerging Europe M&A 2024 ̸ 25 | Piața de M&A din Europa emergentă se redresează, ajungând la cele mai ridicate niveluri din 2018 până în prezent. Horea Popescu, Partener CMS România: „Optimismul pare să devină marca anului 2025”
Țuca Zbârcea & Asociații promovează un nou Partener Equity în structura de conducere a firmei. Șerban Pâslaru se alătură celor 8 fondatori ai firmei de avocatură | Florentin Țuca, Managing Partner: ”Este un semnal pe care vrem să-l transmitem generațiilor viitoare de avocați, un semn de deschidere către partenerii care doresc să aibă un rol mai pronunțat în treburile firmei”
Promovare la RTPR: Bogdan Cordoș, expertul în energie care s-a alăturat firmei imediat după absolvirea facultății, face un pas înainte în carieră și devine partener | Costin Tărăcilă, Managing Partner: ”Suntem mândri de echipa noastră care numără unii dintre cei mai talentați și experimentați avocați din România”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...