ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

România ar putea beneficia de 14 miliarde de euro prin Fondul de Modernizare

28 Iunie 2021   |   AGERPRES

În ceea ce priveşte contractele pe termen lung, investitorii pot face acest lucru încă de anul trecut, după ce Guvernul a emis o ordonanţă.

 
 
România ar putea beneficia de 14 miliarde de euro prin Fondul de Modernizare, după ce preţul certificatelor de emisii de dioxid de carbon s-a dublat, a declarat, luni, Niculae Havrileţ, director şi expert în cadrul Ministerului Energiei, prezent la o conferinţă de specialitate.

"Fondul de Modernizare, care va fi gestionat de Ministerul Energiei şi care se susţine din sistemul de trading al certificatelor de CO2, un fond din care care la începutul iniţierii acestuia contam pe 6-7 miliarde de euro până în 2027, odată cu dublarea preţului certificatelor este foarte posibil ca această sumă să se dubleze şi ea", a arătat oficialul din minister.

Potrivit acestuia, ţara noastră va mai primi 1,6 miliarde de euro prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru energie, la care se adaugă şi fondurile de tranziţie justă, pentru zonele unde se închid termocentralele poluatoare.


"Deci fonduri foarte generoase, ne trebuie legislaţie stabilă, predictibilă, să nu fie modificată în următorii 10 ani, şi alte mecanisme de încurajare, precum posibilitatea de a încheia contracte pe termen lung, de vânzare în avans al energiei, pe care investitorii îl pot utiliza în relaţia cu băncile", a continuat Havrileţ, prezent la conferinţa "Energia postcoronavirus", organizată de Profit.ro.

În ceea ce priveşte contractele pe termen lung, investitorii pot face acest lucru încă de anul trecut, după ce Guvernul a emis o ordonanţă.

"Ei pot încheia contracte pe perioadă îndelungată, de preferinţă între 7 şi 10 ani, cu furnizori sau consumatori din industrie, ca un mecanism de garantare a fondurilor puse la dispoziţie de către bancă. În acest zile se discută la Parlament posibilitatea aprobării prin lege a acestui mecanism", a completat Havrileţ.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 12716 / 18444
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Practica de protecție a datelor este o componentă strategică a firmei Wolf Theiss, existând o cerere crescătoare în acest domeniu. Viitorul acestei arii este unul promițător, având în vedere majorarea volumului de date prelucrate și evoluțiile tehnologice rapide, spun avocații | Flavius Florea - Counsel: „Un aspect cheie este legat de avansul tehnologic, cum ar fi utilizarea tot mai frecventă a inteligenței artificiale și provocările aferente respectării principiilor GDPR”
Stratulat Albulescu o recrutează pe Andreea Șerban de la Reff & Asociații, pe poziția de Partener
Trei ofertanți intră în a doua rundă a vânzării Amethyst Healthcare, lanț paneuropean de radioterapie cu șase clinici în România. Goldman Sachs supraveghează tranzacția
Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2025 | Baciu Partners, Răzvan Dincă & Asociaţii și Ratza & Ratza sunt lideri pe segmentele analizate, o bună expunere pentru TZA, Mușat, Schoenherr, ZRVP și NNDKP. Cum arată elita profesioniștilor din domeniu și ce spun clienții despre aceștia
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...