ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

NASA Space Apps Challenge, cel mai mare hackathon din lume, a dat drumul înscrierilor pentru evenimentele din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Oradea

28 August 2023   |   BizLawyer

Câștigătorii edițiilor din România concurează în competiția globală cu peste 3.000 de echipe din toată lumea

 
 
Hackathonul are loc în weekendul 7-8 octombrie, 2023. În România, hackathonul se va desfășura în cinci orașe: offline la București și Cluj-Napoca și online la Timișoara, Iași și Oradea. Două echipe câștigătoare din fiecare oraș se vor califica în etapa globală. Tema evenimentului este “Explore Open Science Together”. 31 de provocări pentru a fi rezolvate de participanți.

NASA Space Apps Challenge, cel mai mare hackathon internațional, a lansat înscrierile pentru ediția a XII-a a competiției care va avea loc în weekendul 7-8 octombrie 2023, în cinci orașe din România și în alte sute de locuri din întreaga lume. Evenimentul va avea loc fizic la București și Cluj-Napoca și online la Timișoara, Iași și Oradea.

Înscrierile se pot face aici pană vineri, 6 octombrie, la finalul zilei.

Participanții se pot înscrie la evenimentul organizat de oricare dintre cele cinci orase indiferent de locul din România din care provin. Persoanele sub 18 ani care își doresc să participe trebuie să fie înregistrate de un părinte/tutore legal și să fie însoțite la eveniment de părinte/tutore legal.

Echipele Space Apps au între 2-6 membri. Cei care își doresc să participe, pot veni în echipe deja formate (inregistrarea se face individual) sau pot veni singuri urmând să fie ajutați de organizatori să își alcătuiască o echipă.

La hackathon pot participa programatori, oameni de știință, designeri, ingineri, pasionați de tehnologie, specialiști în storytelling, producători, constructori din întreaga lume. Timp de 48 de ore, aceștia vor avea acces la datele publice ale NASA și vor lucra împreună pentru a găsi soluții pentru probleme reale, de pe Pământ și din spațiu.

Detalii despre evenimentul global din acest an sunt disponibile aici, iar despre edițiile locale, pe Facebook.

Un eveniment pentru pasionații de identificarea de soluții

Acest eveniment este pentru oricine este pasionat de identificarea de soluții, indiferent dacă a mai participat vreodată la un hackathon. Astfel, încurajăm studenții, inginerii, artiștii, experții în storytelling să se înscrie la acest evenimente pentru că, da, unele provocări sunt tehnice, dar sunt și foarte multe sarcini pentru care este nevoie de abilități artistice, de cunoștințe de business sau de multă imaginație. De altfel, tocmai pentru că este un eveniment colaborativ, cele mai bune echipe sunt chiar cele in care membrii au abilităti diverse precum programare, storytelling, științe, tehnologie, inginerie, Tudor Pasc, Project Manager NASA Space Apps Challenge & Incubation Director ROTSA.

Tema evenimentului este “Explore Open Science Together”, iar printre cele 31 de provocări care trebuie rezolvate în acest an se numără subiecte precum: Artemis II and You!, Be a Space Geologist, Eclipses: Perspective is Everything, Everything Starts with Water, Habitable Exoplanets: Creating Worlds Beyond Our Own Immersed in the Sounds of Space, Managing Fire: Increasing Community-based Fire Management Opportunities, Mapping Data for Societal Benefit, NASA in Your Neighborhood Ocean Gardens, Open Science Storytelling, Planetary Tourism Office. 

 

Colaborări cu agenții spațiale din toată lumea. Google România, printre susținătorii ediției locale

Pentru fiecare dintre cele cinci orașe din România vor fi alese două echipe câștigătoare care vor participa în competiția globală unde vor concura cu peste 3.000 de echipe din întreaga lume.

Faza finală a NASA Space Apps Challenge va avea loc online, mai multe detalii fiind oferite în curând.

Misiunea NASA Space Apps Challenge este de a stimula colaborarea, creativitatea și gândirea critică, de a încuraja interesului pentru explorarea Pământului și a spațiului, de a creștere gradul de conștientizare la nivel global a datelor NASA și de a dezvolta următoarea generație de oameni de știință, ingineri, specialiști în tehnologie și designeri.

Printre agențiile spațiale partenere ale ediției din acest an se numără: ESA (Agenția Spațială Europeană), Agenția Spațială din Australia, Agenția Spațială Braziliană, Agenția Spațială Canadiană, Organizația de Cercetare Spațială Indiană, Agenția Spațială Italiană, Agenția de Explorare Aerospațială Japoneză, Agenția Spațială din Mexic, Comisia Națională pentru Activități Spațiale din Argentina, Agenția Spațială Națională din Bahrain, Agenția Spațială din Paraguay, Agenția Spațială Națională din Africa de Sud si Agentia Spațială Turcă.

În 2021, în cadrul celei mai recente ediții locale ale NASA Space Apps Challenge, au participat peste 200 de persoane din România cu vârsta cuprinsă între 16 si 56 de ani. Printre cele șase proiecte câștigătoare s-au numărat o seră care să furnizeze suplimente nutritive în cazul unei misiuni pe Marte, jocuri de explorare spațială sau o hartă virtuală care evidențiază deșeurile care orbitează în jurul Pământului.

În România, cel mai mare hackathon din lume este organizat de ROTSA, DiFine PR și ClujHub. Prima ediție a NASA Space Apps Challenge în România a avut loc în 2016.

Printre partenerii acestei ediții se numără Google România, Cloudsoft și AIESEC România.

 

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3974 / 18548
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for: Associate | Corporate and M&A Practice Group (2-4 years definitive ̸ qualified lawyer)
LegiTeam: WH Simion & Partners is looking for a Senior Associate
Cum se modelează o carieră în Drept cu programul Erasmus | Povestea Raisei Manolescu, studentă în ultimul an la Iași, dar și o comparație între două sisteme: ”Dacă la noi accentul este pe memorarea multor informații, la universitatea din Coimbra accentul cădea pe un dialog autentic între student și profesor, pe spiritul critic, pe utilizarea unor concepte juridice în situații practice. Am simțit că atitudinea non-formală a profesorilor de la seminare a dus la crearea unui mediu academic mai dinamic”
Filip & Company asistă Adrem în vânzarea a 20% din acțiuni către ROCA Investments. Monica Stătescu (partener): ”Această tranzacție este un exemplu de colaborare strategică între antreprenori români”
Kinstellar și-a relocat birourile în Globalworth Tower, pe fondul extinderii echipei. Cushman & Wakefield Echinox a asistat firma de avocați în acest proiect și în vânzarea fostului sediu din centrul Capitalei
Chambers Global 2025 | RTPR rămâne singura firmă de avocați listată pe prima poziție în ambele arii de practică analizate: Corporate ̸ M&A și Banking & Finance. Filip & Company și Schoenherr sunt în prima bandă în Corporate ̸ M&A. Firmele care au cei mai mulți avocați evidențiați sunt RTPR (9), Filip & Company (7), CMS (5) și Clifford Chance Badea (5)
Cum văd coordonatorii departamentelor juridice din companiile mari industriile în care activează și provocările anului 2025 | Monica Constantin, Legal & Corporate Affairs Director Bergenbier SA: ”Echipele noastre colaborează strâns pentru a preveni riscurile ce vin cu toate schimbările legislative. Vom continua acțiunile de conformare la modificările legislative și pe cele de prevenție. Menținem focusul pe strategia de sustenabilitate și continuăm să investim în dezvoltarea echipei”
Înalta Curte de Casație a decis în premieră restituirea TVA aferentă taxei clawback | Victoria obținută de avocații Băncilă, Diaconu și Asociații împreună cu EY România pentru un jucător de top din industria farmaceutică va avea implicații pentru toată industria farmaceutică
Trei ofertanți intră în a doua rundă a vânzării Amethyst Healthcare, lanț paneuropean de radioterapie cu șase clinici în România. Goldman Sachs supraveghează tranzacția
Stratulat Albulescu o recrutează pe Andreea Șerban de la Reff & Asociații, pe poziția de Partener
Practica de protecție a datelor este o componentă strategică a firmei Wolf Theiss, existând o cerere crescătoare în acest domeniu. Viitorul acestei arii este unul promițător, având în vedere majorarea volumului de date prelucrate și evoluțiile tehnologice rapide, spun avocații | Flavius Florea - Counsel: „Un aspect cheie este legat de avansul tehnologic, cum ar fi utilizarea tot mai frecventă a inteligenței artificiale și provocările aferente respectării principiilor GDPR”
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...