Holcim va extinde achiziţiile pentru a-şi diversifica activităţile
19 Noiembrie 2021
AgerpresPonderea diviziei care produce prefabricate din beton, produsele pentru acoperişuri, asfalt şi mortar ar urma să crească, ajungând la 30% din vânzări, ceea ce va ajuta compania să-şi diversifice activităţile.
Holcim, cel mai mare producător mondial de ciment, şi-a anunţat joi obiectivele până în 2025 şi a informat că este pregătit să facă mai multe achiziţii pentru a-şi extinde gama de produse şi soluţii, transmite Reuters.
Ponderea diviziei care produce prefabricate din beton, produsele pentru acoperişuri, asfalt şi mortar ar urma să crească, ajungând la 30% din vânzări, ceea ce va ajuta compania să-şi diversifice activităţile.
În 2020, divizia reprezenta 8,2% din vânzări, deşi de atunci Holcim a plătit 3,4 miliarde de dolari pentru a cumpăra Firestone Building Products, o companie specializată pe produsele pentru acoperişuri. A fost cea mai mare achiziţie de peste un deceniu.
"Vânzările de produse pentru acoperişuri înregistrează deja o creştere de două cifre, în condiţiile în care valoarea pieţei globale de acoperişuri plane este de 50 de miliarde de dolari. Vrem să dublăm vânzările la patru miliarde de dolari până în 2025, prin investiţii şi achiziţii strategice", se arată în comunicatul Holcim.
Decizia va îmbunătăţi profilul ecologic al Holcim, deoarece multe produse pentru acoperişuri reduc pierderile de energie ale clădirilor.
Joi, Holcim a confirmat că a îndeplinit cu un an mai devreme obiectivele stabilite până în 2022.
"Cu noul nostru nivel de performanţă, avem capacitatea de a investi în divizia Solutions & Products", a afirmat directorul general Jan Jenisch.
Obiectivul companiei îl reprezintă majorarea vânzărilor anuale cu 3% - 5% şi creşterea profitului operaţional.
"Cheltuielile verzi de capital" ale Holcim sunt estimate la 500 milioane franci elveţieni (539 milioane de dolari).
Compania elveţiană, care recent şi-a simplificat denumirea, renunţând la LafargeHolcim, continuă evoluţia foarte bună sub conducerea directorului general Jan Jenisch, raportând creşteri semnificative ale vânzărilor şi profitului în primul semestru din 2021.
Vânzările mai ridicate vin în urma reluării proiectelor imobiliare, măsurile de stimulare ale guvernelor urmând să sprijine suplimentar creşterea în a doua parte a anului.
În primele şase luni din acest an, marja operaţională a urcat la 15,8%, de la 11,2% în urmă cu un an. Jenisch a explicat că această îmbunătăţire nu este singulară, ci sustenabilă.
Vânzările au urcat cu 17,4% în primul semestru din 2021, la 12,56 miliarde de franci elveţieni (14 miliarde de dolari), în timp ce profitul operaţional (EBIT) a crescut cu 66,1%, la 1,98 miliarde de franci elveţieni.
Compania se aşteaptă ca această creştere a câştigurilor să continue în toate regiunile sale până la finalul anului, iar în 2021 profitul operaţional ar urma să urce cu cel puţin 18%, după ce anterior previzionase un avans de 10%.
Holcim a intrat pe piaţa din România în anul 1997, iar în prezent deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare la Turda, 19 staţii ecologice de betoane, cinci staţii de agregate şi un terminal de ciment în Bucureşti.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 11102 / 18434 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Stratulat Albulescu o recrutează pe Andreea Șerban de la Reff & Asociații, pe poziția de Partener
Trei ofertanți intră în a doua rundă a vânzării Amethyst Healthcare, lanț paneuropean de radioterapie cu șase clinici în România. Goldman Sachs supraveghează tranzacția
Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2025 | Baciu Partners, Răzvan Dincă & Asociaţii și Ratza & Ratza sunt lideri pe segmentele analizate, o bună expunere pentru TZA, Mușat, Schoenherr, ZRVP și NNDKP. Cum arată elita profesioniștilor din domeniu și ce spun clienții despre aceștia
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...