Hexing investește masiv într-o facilitate de 8.000 mp în cadrul Globalworth Timișoara Industrial Park I
18 Martie 2024
BizLawyer• Investiția contribuie activ la dezvoltarea rețelei inteligente din Europa, Smart Grid 2.0.
Noul sediu al Hexing Technologies Europe SRL, o filială a grupului Hexing și lider în furnizarea de soluții de energie verde, găzduit de parcul industrial din vecinătatea Aeroportului Timișoara, reprezintă un centru de inovație, care va permite extinderea serviciilor de energie digitală ale Hexing în întreaga Europă. Parte din viziunea pe termen lung a Hexing de a construi o lume mai ecologică, unitatea de ultimă generație vă servi drept centru de excelență pentru producerea de soluții avansate de contorizare inteligentă, inclusiv sisteme inteligente de contorizare a energiei electrice și a apei, soluții de automatizare a distribuției, invertoare solare, baterii și încărcătoare pentru vehicule electrice.
Jessica Fan, Senior Vice President in cadrul Hexing, a declarat cu privire la această investiție: "Punerea în funcțiune a unei unități în România se înscrie în strategia pe termen lung a companiei noastre care urmărește construirea unei lumi mai ecologice. Suntem mândri să contribuim concret la dezvoltarea digitală a sistemelor energetice inteligente din Europa și să sprijinim comunitatea locală prin crearea de locuri de muncă valoroase. Ne aflăm de altfel în acest moment în plin proces intens de recrutare."
Jessica Fan, Senior Vice President in cadrul Hexing, a declarat cu privire la această investiție: "Punerea în funcțiune a unei unități în România se înscrie în strategia pe termen lung a companiei noastre care urmărește construirea unei lumi mai ecologice. Suntem mândri să contribuim concret la dezvoltarea digitală a sistemelor energetice inteligente din Europa și să sprijinim comunitatea locală prin crearea de locuri de muncă valoroase. Ne aflăm de altfel în acest moment în plin proces intens de recrutare."
Timisoara I Industrial Park, parcul industrial deținut și operat de Globalworth, este situat strategic în apropierea aeroportului internațional și oferă clădiri cu un nivel tehnologic ridicat destinate producției, depozitării și operațiunilor logistice. În prezent, este închiriat practic în exclusivitate, și găzduiește companii precum Continental, Litens Automotive, Valeo, Coca-Cola și, de acum, Hexing România, existând posibilitatea ca în viitor să găzduiască încă 28,5 kmp GLA prin extindere.
"Comunitatea noastră nu numai că devine mai puternică prin Hexing, dar își dezvoltă continuu standardele privind condițiile de muncă", a adaugat Mihai Zaharia, Head of Investments Romania si Group Capital Markets Director in cadrul Globalworth.
Unitatea Hexing, care se bazează pe respectarea principiilor livrării locale, a serviciilor locale și a lanțului de aprovizionare complet, este programată să înceapă operațiunile în al doilea trimestru al anului 2024. Se anticipează că facilitatea va genera oportunități de angajare de mare valoare, cu sprijinul guvernului local prin inițiative de ajutor de stat menite să încurajeze crearea de locuri de muncă. Colaborarea dintre Hexing Technologies Europe SRL si autoritati este un exemplu de viziune comună prin care se stimulează creșterea economică și se încurajează inovarea tehnologică în regiune.
CBRE România a consiliat Hexing cu privire la amplasarea optimă a fabricii.
"Timișul este poate cea mai căutată piață de către jucătorii din energie, care au ajuns la un nivel de maturitate ce necesită deja facilități de producție, nu doar terenuri energetice", a explicat Mădălin Aresmerițoaie, Senior Consultant Industrial & Logistics Services, responsabil pentru piața Vest/Nord-Vest la CBRE România. "Sectorul de producție este în creștere, revenind la ritmul de dinainte de pandemie, un semn privind stabilitatea României - în 2023 înregistrăm pentru acest sector 18% din totalul activității de leasing. Ne bucurăm că am proiectat cel mai bun scenariu pentru Hexing, ajutându-i să identifice locația optimă atât din punct de vedere al dimensiunii actuale, cât și al creșterii preconizate în următorii ani".
Înființarea acestei unități se conformează cu directiva ANRE 2019-2028 a autorității de reglementare din România privind dezvoltarea contoarelor inteligente, lucru care subliniază și mai mult contribuția Hexing la progresul rețelelor inteligente Europe Smart Grid 2.0. Această inițiativă strategică subliniază angajamentul Hexing Europe de a deveni
Prin înființarea acestei unități, Hexing Europe va crea un parteneriat strâns cu partenerii locali. Această colaborare va permite companiei Hexing Technologies Europe SRL să ofere un sprijin îmbunătățit atât în faza de pre-vânzare, cât și în cea de post-vânzare, contribuind la soluții de integrare impecabile în România și în alte țări din Uniunea Europeană. În plus, capacitățile avansate de producție ale unității vor asigura termene de livrare mai scurte, răspunzând astfel cerințelor pieței locale și nu numai.
Cel mai mare hub logistic regional însumând 1,7 milioane de metri pătrați moderni de spatii logistice si industriale, subpiața Vest / Nord-Vest găzduiește prin intermediul unor orașe importante precum Timișoara și Cluj-Napoca atât dezvoltatori cât și chiriași de renume internațional, beneficiind de proximitatea graniței de vest a țării. Forța de muncă calificată și poarta de acces către Europa de Vest, face ca zona Vest / Nord-Vest să fie cea mai căutată subpieță regională de către dezvoltatori și investitori.
Județul Timiș deține cea mai mare pondere a stocului industrial modern la nivel regional și găzduiește numeroase facilități de producție, logistică și depozitare, unde dezvoltatorii valorifică combinația creată de locația strategică, infrastructura și forța de muncă calificată, iar 87% din stocul modern este de clasă A. De asemenea, partea de Vest / Nord-Vest a țării va fi cel mai mare beneficiar al viitoarelor livrări de spatii industriale si logistice, respectiv 45%, urmată de București cu 32% și de regiunea Est / Nord-Est cu 14% din total.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 1683 / 18225 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Bondoc și Asociații obține o clarificare importantă la ÎCCJ cu privire la stabilirea competenței pentru soluționarea litigiilor în legătură cu încheierea contractelor finanțate din fonduri alocate prin PNRR, de către beneficiari privați care nu au obligația aplicării procedurilor de achiziție publică
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...