ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Dependenţa noastră de tehnologiile avansate ne-a dat noi probleme şi vulnerabilităţi în online (secretar de stat)

27 Octombrie 2022   |   Agerpres

Oficialul a făcut referire, totodată, la fondurile alocate domeniului securităţii cibernetice, atât la nivel european, cât şi de România.

 
 
Dependenţa noastră de tehnologiile avansate ne-a dat noi probleme şi vulnerabilităţi în online, iar hackerii dezvoltă constant metode pentru a declanşa atacuri din ce în ce mai complexe, a declarat, joi, secretarul de stat în Ministerul Cercetării, Inovaţiei şi Digitalizării Bogdan Dumea, la conferinţa internaţională BucharestCybersecurityConference.
 
"Tehnologiile avansate fac parte acum din viaţa noastră de zi cu zi (...) Cum ar fi să vă cer să trăiţi fără Internet, fără gadgeturi, fără reţele sociale, fără cumpărături online şi fără alte tehnologii pe care le avem la dispoziţie? Vorbesc despre sentimentul de panică pe care îl am atunci când am mai puţin de 10% din bateria telefonului, deci îmi este greu să-mi imaginez ce am face dacă toate acestea ar dispărea într-o clipă fără ca cineva să ne spună sau să ne anunţe. Avantajul tehnologic este disponibil pentru noi toţi. În acelaşi timp, dependenţa noastră de tehnologiile avansate ne-a dat noi probleme şi noi vulnerabilităţi. Atacurile cibernetice pot perturba sau pot salva vieţi mai mult ca niciodată şi asta pentru că vieţile oamenilor sunt acum aşezate şi dependente. Odată cu aceste tehnologii avansate, hackerii dezvoltă constant noi metode pentru a declanşa atacuri din ce în ce mai complexe. Aceste atacuri pot genera daune semnificative nu doar financiare, ci şi probleme legate de securitate naţională. De aceea, transformarea digitală a instituţiilor statului este inevitabilă şi extrem de importantă pentru noi toţi. În acest sens, cloud-ul guvernamental şi interoperabilitatea instituţiilor publice au fost finanţate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă", a afirmat Dumea.
 
Oficialul a făcut referire, totodată, la fondurile alocate domeniului securităţii cibernetice, atât la nivel european, cât şi de România.
 
"Următorul punct despre care vreau să vorbesc este că România va găzdui foarte curând Centrul european de competenţă în domeniul securităţii cibernetice, un punct de referinţă pentru securitatea cibernetică de la nivel european. Peste 600 de astfel Centre de expertiză în securitate cibernetică din toate statele membre se vor afla sub o singură umbrelă, aici în Bucureşti. Vorbim despre securitate cibernetică, despre un ecosistem industrial interconectat la nivel european chiar aici, în România. Securitatea cibernetică este principala prioritate în cadrul Uniunii Europene şi de aceea au fost alocate fonduri semnificative pentru acest scop. În Programul 'Europa Digitală' avem mai mult de şapte miliarde de euro pentru a proteja economia digitală europeană, societatea şi democraţiile. Cercetarea în cybersecurity şi inovaţie va fi sprijinită în continuare prin Programul 'Horizon Europe'. De asemenea, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, România are alocate 25 de milioane de euro pentru noile scheme digitale în domeniul securităţii cibernetice", a precizat reprezentantul Ministerului Cercetării, Inovaţiei şi Digitalizării.
 
Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) organizează, pe 27 şi 28 octombrie, conferinţa internaţională BucharestCybersecurityConference, la care vor fi prezenţi reprezentanţi ai autorităţilor şi specialişti în tehnologie şi securitate cibernetică.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6919 / 18425
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
Promovări la Schoenherr: Monica Cojocaru devine partner în structura internațională a grupului, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu, managing partner: ”Aceste promovări vin să confirme valoarea pe care o atribuim contribuției efective a colegelor noastre la dezvoltarea ariilor de practică din care fac parte – corporate m&a, energy, banking & finance, labour & employment – și a relației cu clienții firmei”
Clifford Chance Badea și-a extins echipa cu 15 avocați în 2024, după cel mai accelerat ritm de creștere și recrutare din ultimii ani | Daniel Badea, Managing Partner: ”Am avut colegi care au lucrat în birourile internaționale ale Clifford Chance, dar și în locuri precum Stockholm sau Zurich, pe proiecte transfrontaliere de o complexitate foarte mare, acoperind aproape toate continentele”
BACIU PARTNERS, numită ”Gold Stars of Romanian IP” de World Trademark Review în clasamentele WTR 1000 2025. Patru membri ai echipei, desemnați profesioniști de top în clasamentul individual
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...