
Cushman & Wakefield Echinox: Volumul tranzacțiilor în prima jumătate a anului s-a menținut la un nivel ridicat, cu 30% peste media ultimilor 12 ani
16 Iulie 2025
BizLawyerCushman & Wakefield Echinox a fost implicată în trei dintre cele mai mari tranzacții încheiate în acest an, cu o valoare cumulată de 160 milioane de euro, reprezentând peste 40% volumul tranzacționat.
![]() |
Piața tranzacțiilor cu proprietăți generatoare de venituri din România – birouri, spații de retail, industriale și hoteluri - a înregistrat un volum total de aproximativ 391 milioane euro în prima jumătate a anului 2025, marcând o ușoară scădere de 6,5% față de aceeași perioadă a anului precedent (418 milioane euro în S1 2024). Cu toate acestea, primul semestru din 2025 se clasează drept al doilea cel mai performant semestru I din ultimii 12 ani, fiind cu 30% peste media primelor semestre din perioada analizată.
În acest context, Cushman & Wakefield Echinox a fost implicată în trei dintre cele mai mari tranzacții încheiate în acest an, cu o valoare cumulată de 160 milioane de euro, reprezentând peste 40% volumul tranzacționat.
În acest context, Cushman & Wakefield Echinox a fost implicată în trei dintre cele mai mari tranzacții încheiate în acest an, cu o valoare cumulată de 160 milioane de euro, reprezentând peste 40% volumul tranzacționat.
Astfel, Cushman & Wakefield Echinox a gestionat și finalizat mandatele de vânzare a unui portofoliu de 7 strip mall-uri situate în orașele Slobozia, Focșani, Râmnicu Sărat, Sebeș, Făgăraș, Târgu Secuiesc și Gheorgheni, a centrului comercial Focșani Mall și a celei mai mari părți a proiectului IRIDE Business Park din București, constând în 17 clădiri cu destinație mixtă (birouri, depozitare, mică producție) desfășurate pe un teren de 128.000 de metri pătrați din dreptul stației de metrou Pipera.
Cristi Moga, Head of Capital Markets Cushman & Wakefield Echinox: „Rezultatele din prima jumătate a anului confirmă tendința de revenire a interesului față de piața imobiliară locală din partea investitorilor străini, care au avut o contribuție de peste 70% la volumul tranzacționat. Perspectivele pentru cea de-a doua jumătate a anului rămân pozitive, având în vedere tranzacțiile în derulare și faptul că, istoric, a doua jumătate a anului consemnează mai multe tranzactii decât prima parte a anului. În acest context, ne așteptăm la un volum investițional cuprins între 800 milioane euro și 1 miliard de euro pentru întregul an”.
Retailul a fost segmentul dominant, atrăgând investiții de 163 mil. euro, respectiv 42% din total, urmat de birouri (126 mil. euro, 32%) și proiecte mixte (55 mil. euro, 14%).
Segmentul clădirilor de birouri a marcat un reviriment semnificativ, ținând cont de faptul că ponderea în volumul tranzacțiilor a crescut de la 5% în prima jumătate a anului trecut la aproape o treime în S1 2025. Interesul pentru această categorie de active a crescut pe fondul îmbunătățirii gradului de utilizare a spațiilor de birouri și a unei ușoare scăderi a gradului de neocupare.
În ceea ce privește proveniența capitalului, investitorii din Marea Britanie au fost cei mai activi, cu un volum cumulat de 148 milioane euro (38%), urmați de investitorii români (105 milioane euro, 27% din total) și de cei din Ungaria (52 milioane euro, 13% din total).
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 6 / 19540 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat ROCA la vânzarea participației sale în Artesana. Echipa de proiect, coordonată de Alina Stăvaru (Partner)
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...