ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cotaţia petrolului a scăzut cu 4% după ce reuniunea OPEC+ a fost amânată

22 Noiembrie 2023   |   Agerpres

În jurul orei 14:12 GMT, cotaţia barilului de ţiţei Brent era în scădere cu 3,39 dolari, sau 4,1%, până la 79,06 dolari per baril, în timp ce cotaţiile futures pentru barilul de ţiţei West Texas Intermediate (WTI) erau în scădere cu 3,26 dolari, sau 4,2%, până la 74,51 dolari.

 
 
Preţul barilului de petrol a scăzut miercuri cu 4% după ce OPEC+ a amânat în mod neaşteptat o reuniune ministerială la care urma să fie discutat nivelul producţiei, ceea ce a ridicat semne de întrebare cu privire la direcţia viitoare a producţiei de ţiţei, transmite Reuters.
 
În jurul orei 14:12 GMT, cotaţia barilului de ţiţei Brent era în scădere cu 3,39 dolari, sau 4,1%, până la 79,06 dolari per baril, în timp ce cotaţiile futures pentru barilul de ţiţei West Texas Intermediate (WTI) erau în scădere cu 3,26 dolari, sau 4,2%, până la 74,51 dolari.
 
Reuniunea ministerială a ţărilor din alianţa OPEC+, prevăzută iniţial a avea loc duminică la Viena, a fost reprogramată pentru data de 30 noiembrie, a anunţat Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) într-un comunicat de presă în care nu a oferit un motiv pentru această amânare. La această reuniune se aşteaptă ca cele 13 state membre OPEC, în frunte cu Arabia Saudită, şi cele zece ţări partenere, în frunte cu Rusia, să discute noi modificări la un acord care a limitat deja oferta mondială de ţiţei.
 
Atât cotaţia ţiţeiului Brent cât şi a petrolului WTI au scăzut timp de patru săptămâni, presate de creşterea livrărilor şi îngrijorările cu privire la cerere şi o potenţială încetinire economică.
 
Pentru a susţine preţurile, OPEC şi aliaţii vor trebui nu doar să prelungească dar şi să extindă reducerile de producţie, a apreciat John Evans, broker la PVM. Amânarea reuniuni ministeriale OPEC+ ar putea oferi mai mult timp ţărilor membre pentru a discuta posibile reduceri suplimentare.
 
Însă chiar dacă ţările din OPEC+ vor prelungi reducerile de producţie şi în anul următor, piaţa petrolieră mondială va înregistra un uşor surplus în 2024, a apreciat anterior directorul diviziei de pieţe petroliere de la Agenţia Internaţională a Energiei.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2903 / 18400
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
Promovări la Schoenherr: Monica Cojocaru devine partner în structura internațională a grupului, alți trei avocați fac un pas înainte în carieră | Sebastian Guțiu, managing partner: ”Aceste promovări vin să confirme valoarea pe care o atribuim contribuției efective a colegelor noastre la dezvoltarea ariilor de practică din care fac parte – corporate m&a, energy, banking & finance, labour & employment – și a relației cu clienții firmei”
Clifford Chance Badea și-a extins echipa cu 15 avocați în 2024, după cel mai accelerat ritm de creștere și recrutare din ultimii ani | Daniel Badea, Managing Partner: ”Am avut colegi care au lucrat în birourile internaționale ale Clifford Chance, dar și în locuri precum Stockholm sau Zurich, pe proiecte transfrontaliere de o complexitate foarte mare, acoperind aproape toate continentele”
Sun Wave Pharma România, la vânzare. Jefferies consiliază exitul LetterOne, fond de investiții legat de doi oligarhi ruși
BACIU PARTNERS, numită ”Gold Stars of Romanian IP” de World Trademark Review în clasamentele WTR 1000 2025. Patru membri ai echipei, desemnați profesioniști de top în clasamentul individual
Trei firme de avocați din România, evidențiate pentru activitatea în domeniul Competition ̸ Antitrust | NNDKP, CMS și D&B David și Baias au intrat în topul global al firmelor cu cea mai bună practică de concurență. Cine sunt avocații evidențiați de GCR 100 – 2025 și care au fost proiectele care au adus recunoaștere echipelor locale
Cum a evoluat anul trecut Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement, butic de litigii evidențiat de ghidurile juridice internaționale, și care au fost proiectele care au antrenat un număr considerabil de analize juridice | Ioana Gelepu, fondator: ”Sunt mulțumită că am reușit să mă implic în toate detaliile proiectelor pe care le gestionăm, suficient de variate cât să satisfacă setea mea neobosita de nou”
Cum poți dezvolta o carieră internațională cu programul Erasmus+ | Povestea lui Constantin Roșca, absolvent de Drept plecat din Fălticeni, care a ales să studieze la Universitatea din Istanbul. El este azi masterand în Drept Internațional Public în cadrul Universității Koç, cea mai prestigioasă din Turcia și stagiar în cadrul biroului Esenyel ̸ Partners, unul din cele mai cunoscute birouri internaționale de avocatură și consultanță juridică din țara desfășurată pe două continente
Bulboacă & Asociații a sprijinit obținerea unei finanțări de capital de lucru în valoare de 20 de milioane EUR pentru Frigoglass, asumând din nou un rol de reprezentare dublă. Colaborare cu două firme internaționale de avocați, în acest proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...