ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Chiriile cele mai scumpe din Bucureşti sunt în Pipera, Aviaţiei şi Floreasca (barometru)

23 Martie 2023   |   Agerpres

Barometrul chiriilor din Bucureşti a fost realizat pe baza colectării datelor de la 11.046 de oferte postate pe platforma imobiliare.NET, în luna martie a acestui an.

 
 
Cele mai scumpe chirii înregistrate în Capitală sunt în zonele Pipera, Aviaţiei şi Floreasca, în timp ce la polul opus, cele mai accesibile tarife sunt în cartierele Berceni, Ghencea, Drumul Taberei şi Giurgiului, arată Barometrul chiriilor din Bucureşti, întocmit de către specialiştii unei platforme imobiliare.

Potrivit imobiliare.NET, cea mai mare diferenţă este în cazul apartamentelor cu patru camere, unde chiria unei locuinţe din cartierul Aviaţiei este cu peste 300% mai mare faţă de una similară din Drumul Taberei.

Pe segmentul de garsoniere, chiriile cele mai mari se consemnează în zona Pipera, unde preţul mediu ajunge la 425 euro/lună, urmată de cartierele Aviaţiei (401 euro) şi Floreasca (389 de euro). La polul opus, cele mai accesibile chirii pentru o garsonieră sunt în sudul şi în vestul Bucureştiului. Astfel, în zona Berceni, chiria lunară este de 292 de euro, în Ghencea 280 de euro, iar cel mai mic preţ este în zona Brâncoveanu, de 277 de euro.


În cazul apartamentelor cu două camere, analiza de specialitate relevă faptul că se plătesc chirii medii mai mari în zona de nord a Capitalei, în cartierele Primăverii şi Herăstrău, de 661 de euro, respectiv 650 de euro. În schimb, chirii mai mici se achită în sudul oraşului - în Berceni (368 de euro), Rahova (360 de euro), Ghencea (360 de euro) şi Giurgiului, unde chiria scade până la 348 de euro/lună.

Datele imobiliare.NET evidenţiază că, la nivelul lunii martie a acestui an, cele mai ridicate chirii pentru un apartament cu trei camere se înregistrează în zona Herăstrău (1.046 de euro), apoi Floreasca (966 de euro) şi Aviatorilor (944 de euro). Totodată, cele mai accesibile locuinţe cu trei camere, de închiriat, se găsesc în sudul oraşului, dar şi în est. În Pantelimon şi Fundeni, chiria este de aproximativ 440 euro/lună, în timp ce Brâncoveanu şi Giurgiului sunt singurele zone unde chiriaşii pot găsi locuinţe cu mai puţin de 400 euro/lună (394 de euro, respectiv 385 de euro).

De asemenea, la apartamentele cu patru camere, diferenţele de preţ sunt cele mai mari, în condiţiile în care spaţiile locative de acest tip din nordul Bucureştiului sunt de trei ori mai mari decât cele din sud şi vest. De exemplu, cea mai scumpă zonă pentru a închiria o locuinţă cu patru camere este Aviaţiei, unde chiria medie lunară ajunge la 1.372 de euro, însă în Titan preţul scade la 460 de euro, iar în Drumul Taberei, la 454 de euro.

Conform sursei citate, datele analizează mai multe segmente, precum anul construcţiei, confort (I sau II), compartimentare (decomandat sau semidecomandat) şi dotări interioare (mobilat sau nemobilat).

În acest context, o garsonieră se închiriază în Bucureşti, în medie, cu 328 de euro/lună, dar tariful mediu scade până la 255 de euro pentru confort II, în timp ce o garsonieră nouă, construită după anul 2010, cu dotări de lux, are o chirie medie de 357 de euro/lună.

Totodată, pentru un apartament de două camere, un chiriaş din Bucureşti plăteşte în fiecare lună, în medie, 447 de euro, însă dacă este confort II, chiria scade până la 359 de euro/lună.

În cazul locuinţelor cu trei camere, chiria medie lunară este de 586 de euro, iar preţul creşte cu aproape 180 de euro dacă este un apartament cu dotări de lux, până la 764 de euro/lună.

Când vine vorba despre despre apartamentele cu patru camere, chiria medie se situează la o valoare de 830 de euro/lună, dar scade aproape la jumătate dacă este un apartament confort II (473 de euro).

Barometrul chiriilor din Bucureşti a fost realizat pe baza colectării datelor de la 11.046 de oferte postate pe platforma imobiliare.NET, în luna martie a acestui an.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5175 / 18380
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bulboacă & Asociații a sprijinit obținerea unei finanțări de capital de lucru în valoare de 20 de milioane EUR pentru Frigoglass, asumând din nou un rol de reprezentare dublă. Colaborare cu două firme internaționale de avocați, în acest proiect
Trei firme de avocați din România, evidențiate pentru activitatea în domeniul Competition ̸ Antitrust | NNDKP, CMS și D&B David și Baias au intrat în topul global al firmelor cu cea mai bună practică de concurență. Cine sunt avocații evidențiați de GCR 100 – 2025 și care au fost proiectele care au adus recunoaștere echipelor locale
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Abuzul de Drept în arbitraj (Powered by ZRVP)
Cum a evoluat anul trecut Ioana Gelepu The Office Litigation & Enforcement, butic de litigii evidențiat de ghidurile juridice internaționale, și care au fost proiectele care au antrenat un număr considerabil de analize juridice | Ioana Gelepu, fondator: ”Sunt mulțumită că am reușit să mă implic în toate detaliile proiectelor pe care le gestionăm, suficient de variate cât să satisfacă setea mea neobosita de nou”
Meet the Professionals | Monica Constantin, Legal & Corporate Affairs Director - Bergenbier SA, avocat ”antrenat” în multinaționale și cu o bogată experiență dobândită în gestionarea unor tranzacții de referință pe piața locală: ”Oamenii pe care i-am întâlnit au făcut diferența și au contribuit la dezvoltarea și la evoluția mea, atât colegi din business, din interiorul echipelor din care am făcut parte, cât și liderii care mi-au servit drept model”
Cum poți dezvolta o carieră internațională cu programul Erasmus+ | Povestea lui Constantin Roșca, absolvent de Drept plecat din Fălticeni, care a ales să studieze la Universitatea din Istanbul. El este azi masterand în Drept Internațional Public în cadrul Universității Koç, cea mai prestigioasă din Turcia și stagiar în cadrul biroului Esenyel ̸ Partners, unul din cele mai cunoscute birouri internaționale de avocatură și consultanță juridică din țara desfășurată pe două continente
CMS Emerging Europe M&A 2024 ̸ 25 | Piața de M&A din Europa emergentă se redresează, ajungând la cele mai ridicate niveluri din 2018 până în prezent. Horea Popescu, Partener CMS România: „Optimismul pare să devină marca anului 2025”
Filip & Company devine prima firmă de avocatură independentă din CEE care adoptă Harvey, platformă de IA generativă de ultimă generație care s-a remarcat prin precizie, securitate și versatilitate | Cristina Filip (managing partner): ”Este un pas transformator care îmbunătățește, mai degrabă decât înlocuiește, experiența și contribuția umană”
Țuca Zbârcea & Asociații promovează un nou Partener Equity în structura de conducere a firmei. Șerban Pâslaru se alătură celor 8 fondatori ai firmei de avocatură | Florentin Țuca, Managing Partner: ”Este un semnal pe care vrem să-l transmitem generațiilor viitoare de avocați, un semn de deschidere către partenerii care doresc să aibă un rol mai pronunțat în treburile firmei”
Promovare la RTPR: Bogdan Cordoș, expertul în energie care s-a alăturat firmei imediat după absolvirea facultății, face un pas înainte în carieră și devine partener | Costin Tărăcilă, Managing Partner: ”Suntem mândri de echipa noastră care numără unii dintre cei mai talentați și experimentați avocați din România”
Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
România căștigă arbitrajul ICSID cerut de 15 grupuri de investitori și 28 de persoane fizice din 7 țări, care cereau compensații de 256 mil. € pentru tratamentul aplicat de autorități | Tribunalul arbitral a decis că țara noastră nu a încălcat niciuna din garanțiile acordate investitorilor, iar reclamanții îi vor plăti jumătate din costurile de arbitraj suportate în acest dosar
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...