Buget de 9,76 milioane de lei destinat exproprierilor pentru noi obiective de infrastructură rutieră şi feroviară (MTI)
20 Octombrie 2023
AgerpresSuma aferentă despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată este de 56.000 de lei, alocată de la bugetul de stat, prin MTI, în conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2023.
Guvernul a aprobat sumele necesare destinate exproprierilor pentru noi obiective de infrastructură rutieră şi feroviară, valoarea totală ce urmează a fi acordată fiind de 9,76 milioane de lei, informează Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), printr-un comunicat transmis, vineri, AGERPRES.
Astfel, este vorba despre declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional "Reamenajare intersecţie DN 66 km 180+555 cu sens giratoriu în localitatea Haţeg", precum şi aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului şi a listei imobilelor proprietate publică a unităţilor administrativ - teritoriale care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional.
Potrivit sursei citate, pentru realizarea lucrărilor aferente acestui obiectiv de investiţii este necesar a fi expropriată o suprafaţă de 708 mp teren, aferentă unui număr de patru imobile proprietate privată situate pe raza localităţii Haţeg, din judeţul Hunedoara. De asemenea, pentru realizarea lucrării de utilitate publică de interes naţional, este necesară ocuparea unei suprafeţe de 3.808 mp teren (din drumul naţional DN 66) aparţinând proprietăţii publice a statului, precum şi 1.764 mp aparţinând proprietăţii unităţilor administrativ-teritoriale Haţeg.
Suma aferentă despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată este de 56.000 de lei, alocată de la bugetul de stat, prin MTI, în conformitate cu Legea bugetului de stat pe anul 2023.
O altă Hotărâre de Guvern aprobată se referă la declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată, aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului şi a listei imobilelor proprietate publică a unităţilor administrativ-teritoriale, situate pe amplasamentul care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional "Reabilitarea liniei feroviare Craiova - Drobeta-Turnu Severin - Caransebeş, parte a Coridorului Orient/Est - Mediteranean, aflate pe raza unităţilor administrativ-teritoriale: Craiova, Işalniţa, Almăj, Coţofenii din Faţă, Brădeşti şi Filiaşi - judeţul Dolj; Butoieşti, Stângăceaua, Strehaia, Voloiac, Tâmna, Prunişor, Huşnicioara, Şimian, Drobeta -Turnu Severin şi Orşova - judeţul Mehedinţi; Topleţ, Băile Herculane, Mehadia, Iablaniţa, Cornea, Domaşnea, Luncaviţa, Teregova, Armeniş, Slatina-Timiş, Bucoşniţa, Buchin şi Caransebeş - judeţul Caraş-Severin.
În cazul acestui obiectiv, expropriatorul (CFR SA) a întocmit o documentaţie tehnico - economică cuprinzând coridorul de expropriere stabilit pe baza studiului de fezabilitate în variantă finală şi lista proprietarilor imobilelor care constituie coridorul de expropriere aşa cum rezultă din evidenţele Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, care cuprinde sumele individuale aferente despăgubirilor estimate de către expropriator pe baza unui raport de evaluare întocmit, având în vedere expertizele întocmite şi actualizate de camerele notarilor publici.
Lista proprietarilor de imobile proprietate privată supuse exproprierii, aflate pe raza localităţilor respective cuprinde 1.286 imobile (terenuri cu sau fără construcţii), din care 1.255 de imobile terenuri, proprietate privată, în suprafaţă totală de 1.402.448 mp, un număr de 89 de imobile construcţii (clădiri) în suprafaţă totală de 29.905 mp.
Alocarea financiară, în cuantum de 9,704 milioane de lei, se alocă din bugetul de stat, prin MTI, pe baza prevederilor din Legea bugetului de stat pe anul 2023.
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 3366 / 18434 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Stratulat Albulescu o recrutează pe Andreea Șerban de la Reff & Asociații, pe poziția de Partener
Trei ofertanți intră în a doua rundă a vânzării Amethyst Healthcare, lanț paneuropean de radioterapie cu șase clinici în România. Goldman Sachs supraveghează tranzacția
Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2025 | Baciu Partners, Răzvan Dincă & Asociaţii și Ratza & Ratza sunt lideri pe segmentele analizate, o bună expunere pentru TZA, Mușat, Schoenherr, ZRVP și NNDKP. Cum arată elita profesioniștilor din domeniu și ce spun clienții despre aceștia
Noi promovări în echipa RTPR | Andreea Nedeloiu devine Counsel, alți cinci avocați au terminat stagiatura și vin pe poziția de Associate
Promovări la Voicu & Asociații | Roxana Neguțu devine Senior Partner, noi poziții ocupate în cadrul Firmei
Filip & Company asistă eMAG şi HeyBlu în achiziția a 100% din acțiunile Orange Money IFN SA. Echipa, coordonată de Alina Stancu Bîrsan (partener) și Rebecca Marina (counsel)
Academia Română, reprezentată de Popescu & Asociații, obține o victorie semnificativă într-un proiect complex de retrocedare | Echipa coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner), Andreea MIHALACHE (Partner) și Ana Maria BULEA-CIURARU (Associate) stabilește un precedent important în protejarea bunurilor de importanță națională
O nouă echipă de coordonare la Filip & Company | Cristina Filip și Alexandru Bîrsan, co-Managing Partners, au un mandat de 4 ani. Mai mulți parteneri devin manageri sau co-manageri ai departamentelor firmei
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Intervenția instanței în arbitraj (Powered by ZRVP)
Mușat & Asociații promovează șapte avocați în ariile fuziuni și achiziții, litigii și arbitraj, drept bancar și financiar, piețe de capital și achiziții publice
RTPR, alături de Integral Capital Group la investiția în Embryos. Echipa de proiect, coordonată de Costin Tărăcilă (Managing Partner) și Marina Fechetă-Giurgică (Senior Associate)
CMS asistă grupul M Core cu privire la achiziția portofoliului de centre comerciale (Strip Malls) din România de la MAS Plc. Roxana Frățilă (partener) și Mircea Moraru (senior counsel), au coordonat avocații care au acoperit aspectele tranzacționale, iar Ana Radnev (partner) și Alina Tihan (senior counsel) au condus echipa de drept bancar
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...