ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

BERD sprijină retailerul român Profi în optimizarea finanţării lanţului de aprovizionare

23 Decembrie 2024   |   Agerpres

Proiectul este aliniat cu Strategia de Ţară a BERD pentru România, care vizează îmbunătăţirea dezvoltării IMM-urilor şi consolidarea lanţurilor de aprovizionare locale.

 
 
Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat vineri că s-a asociat cu Banca Transilvania pentru a îmbunătăţi programul de finanţare a lanţului de aprovizionare pentru Profi Rom Food SRL, un important lanţ de retail care operează în România.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei financiare internaţionale, BERD îşi asumă un risc de până la 10 milioane euro în monedă locală pentru extinderea programului de finanţare a lanţului de aprovizionare al Profi, în beneficiul furnizorilor Profi. Participarea BERD va ajuta la creşterea programului existent de finanţare a lanţului de aprovizionare al Profi, administrat de Banca Transilvania, cu echivalentul în monedă locală a 20 de milioane euro, BERD preluând 50% din risc. Aceasta este prima tranzacţie de finanţare a lanţului de aprovizionare, realizată de BERD în România, care sprijină un lanţ valoric local.


Suplimentarea facilitată de garanţia BERD este de aşteptat să permită mai multor furnizori accesul la soluţii pentru finanţarea capitalului de lucru, stimulând creşterea şi stabilitatea financiară de-a lungul lanţului de aprovizionare al Profi. Profi are aproximativ 1.800 de furnizori la nivel naţional, iar câţiva dintre aceştia vor fi integraţi în program. Proiectul este aliniat cu Strategia de Ţară a BERD pentru România, care vizează îmbunătăţirea dezvoltării IMM-urilor şi consolidarea lanţurilor de aprovizionare locale.

Furnizorii participanţi vor beneficia, de asemenea, de programul BERD "Advice for Small Businesses" (ASB) şi de expertiza consultanţilor externi, care îi vor sprijini în dezvoltarea de planuri eficiente de tranziţie verde, în adaptarea de soluţii inovatoare în operaţiunile lor şi în publicarea de angajamente în cadrul iniţiativei Science Based Targets (SBTi). Iniţiativa Science Based Targets este un organism global care permite companiilor să îşi stabilească ţinte ambiţioase de reducere a emisiilor, în conformitate cu cele mai recente date ştiinţifice privind clima.

Furnizorii care adoptă şi publică angajamente SBTi vor fi apoi eligibili pentru până la 25.000 euro fiecare, ca stimulente financiare prin programul Uniunii Europene de finanţare pentru cercetare şi inovare, Orizont Europa (Horizon Europe). Orizont Europa (Horizon Europe) abordează schimbările climatice, ajută la atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale Naţiunilor Unite şi stimulează competitivitatea şi creşterea UE. Stimulentele în numerar sunt concepute pentru a promova, încuraja şi sprijini inovaţia în IMM-uri şi companii mid-cap.

"BERD rămâne angajată să promoveze inovaţia şi sustenabilitatea în sectorul de retail din România. Prin îmbunătăţirea programului de finanţare a lanţului de aprovizionare al Profi, ne propunem să sprijinim IMM-urile, să promovăm practici durabile şi să creăm un impact economic semnificativ, în conformitate cu strategia noastră mai largă pentru regiune", a declarat directorul BERD pentru România, Victoria Zinchuk, citată în comunicat.

Profi operează 1.750 de magazine locale de proximitate în toată ţara, sub trei branduri: Super (magazine de dimensiune medie până la mare), Go (magazine de proximitate) şi Loco (magazine în zone rurale).

"Consolidarea relaţiei cu furnizorii noştri, în special producătorii locali şi cei care aparţin segmentului IMM, oferindu-le acces la finanţare a lanţului de aprovizionare ca un instrument simplu pentru a-şi dezvolta afacerile, este unul dintre angajamentele Profi. Ne aflăm în centrul ecosistemului de finanţare prin acest mecanism financiar simplu, uşor de accesat şi foarte convenabil, creând legătura între furnizorii noştri pe de o parte şi respectaţii noştri parteneri bancari pe de altă parte, cu scopul comun de a dezvolta în continuare sectorul comerţului modern din România", a declarat la rândul său directorul financiar de la Profi, Andrei Bica.

BERD este o instituţie financiară internaţională care promovează dezvoltarea sectorului privat şi a iniţiativelor antreprenoriale în 36 de ţări de pe trei continente. Acţionariatul băncii este compus din 73 de ţări, UE şi BEI. Investiţiile BERD au ca scop transformarea economiilor din regiunile de operare, astfel încât acestea să devină competitive, incluzive, bine guvernate, verzi, reziliente şi integrate.

BERD este un investitor instituţional major în România. Până în prezent, BERD a investit aproape 11,5 miliarde de euro în 550 de proiecte în România. O pondere semnificativă a finanţării sale sprijină dezvoltarea sectorului privat, sustenabilitatea şi inovaţia.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 13 / 18216
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Mușat & Asociații a obținut rejudecarea cererii de revizuire în cazul torționarilor lui Gheorghe Ursu
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Filip & Company a asistat Mozaik Investments la vânzarea unui pachet minoritar din acțiunile 5 to go către Invenio Partners și ACP
Mușat & Asociații își actualizează identitatea vizuală și lansează un nou website
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...