ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ANCOM: Peste 1,3 milioane de numere de telefon au fost portate între operatorii de telecomunicaţii, în 2024

21 Ianuarie 2025   |   AGERPRES

În 2024, un număr de 36 de furnizori de telefonie fixă şi mobilă au participat la procesul de portare a numerelor.

 
 
Mai mult de 1,3 milioane de numere de telefon au fost transferate între operatorii de comunicaţii electronice din România, în 2024, iar de la lansarea serviciului de portabilitate în România, în octombrie 2008, au fost transferate astfel peste 12,6 milioane de numere, arată datele publicate, marţi, de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Potrivit sursei citate, anul trecut au fost portate 1.360.111 numere de telefon, dintre care 94%, respectiv 1.282.509, au fost numere de telefonie mobilă, iar restul numere fixe. În medie, pe lună, în anul 2024, s-au efectuat 113.343 de portări, în luna ianuarie înregistrându-se cele mai multe, aproape 140.000.

Datele statistice prelucrate de ANCOM arată că utilizatorii persoane fizice optează cu precădere pentru portarea numerelor de telefonie mobilă, 88% dintre numerele de telefonie mobilă portate fiind ale unor persoane fizice, în timp ce din totalul de numere fixe portate în anul 2024, trei sferturi (75%) au fost cereri ale unor persoane juridice.


În 2024, un număr de 36 de furnizori de telefonie fixă şi mobilă au participat la procesul de portare a numerelor.

Pe segmentul de telefonie mobilă, în cursul anului anterior, cei mai mulţi utilizatori au ales ofertele furnizorului Digi România, care a primit 726.428 de numere de telefon. Vodafone a primit prin portare 284.193 de numere, Orange 192.444, iar Telekom Romania Mobile Communications 79.427. Restul au fost distribuite între alţi furnizori. Din totalul numerelor de telefonie mobilă portate în 2024, o pondere de 58% au fost utilizate pe bază de abonament.

La telefonia fixă, statistica ANCOM relevă faptul că, anul trecut, au fost portate 77.602 de numere, cele mai multe transferate către Vodafone (21.196), Colt Technology Services (18.460) şi Digi România (18.170).

Tot în 2024, din totalul numerelor de telefonie fixă portate, 28.002 au fost independente de locaţie, cu acces gratuit sau cu tarif special.

În cele 12 luni anterioare, ANCOM a înregistrat 746 de petiţii privind portarea numerelor de telefon. Utilizatorii au semnalat, în special, anularea proceselor de portare, în contextul de reofertare din partea furnizorilor la care intenţionau să renunţe, precum şi rezilierea contractului aferent numărului de telefon alocat iniţial provizoriu.

La ora actuală, utilizatorii pot accesa site-ul www.portabilitate.ro pentru a verifica reţeaua în care funcţionează orice număr de telefon din România, inclusiv cele portate. Platforma oferă detalii despre procesul de portare, răspunsuri la întrebările frecvente şi soluţii pentru eventualele probleme.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 614 / 18929
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Promovări în echipa Filip & Company: Andreea Bănică și Alin Grapă ajung pe poziția de Counsel, alți patru avocați urcă în ierarhie | Cristina Filip, co-managing partner: ”Prin aceste promovari consolidăm fundamentele organizației printr-o noua generație de avocați excepționali”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
“ICC Arbitration Breakfast in Romania” – eveniment privind arbitrajul ICC, 14 mai 2025, București
LegiTeam: Atorney at Law | Dispute Resolution for commercial ̸ administrative litigation and arbitration | Reff & Associates
NNDKP a asistat MedLife cu privire la majorarea limitei unui credit sindicalizat cu 50 milioane EUR. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Schoenherr a asistat Verbund cu privire la achiziția unui proiect eolian de 272 MW de la Monsson. Echipa a fost coordonată de Monica Cojocaru (partner)
BACIU PARTNERS câștigă premiul ‘Firma de Copyright & Design a Anului în România’ la gala Managing IP EMEA Awards 2025, desfășurată la Londra. Andreea Bende (Partener), premiată ca ‘Practicianul Anului în România’ | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: ”Este o reconfirmare a faptului că principiile pe care le integrăm în fiecare proiect creează în mod constant valoare tangibilă, vizibilă și demnă de recunoaștere”
CMS România își mărește echipa în România prin cooptarea strategică a unui senior counsel și lansează practica de Apărare | Horea Popescu (Managing Partner): „Cristian Băcanu se remarcă printr-o combinație unică de experiență juridică, leadership în sectorul public și viziune internațională, ceea ce îl recomandă ca un membru valoros al echipei noastre”
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari (București)
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv dreptul muncii | Consultanță
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...