Oferta educațională a facultăților de drept. Admitere 2019, probe de concurs, număr de locuri și alte informații utile din mai multe centre universitare
08 Iulie 2019
Maria TeodoruAici găsești toate informațiile despre admiterea la facultatile de Drept din țară.
Sursa: Engin Akyurt - Pixabay |
După finalizarea probelor de Bacalaureat, tinerii absolveți își îndreaptă atenția către facultățile la care visează să devină studenți. Mulți dintre ei au în vedere o carieră în domeniul juridic, așa că este de așteptat ca și în acest an concurența la Drept să fie una destul de ridicată.
Facultățile de Drept din întreaga țară se pregătesc deja pentru admiterea din acest an. Și de data aceasta oferta educațională este una generoasă, dar candidații care vor să facă o carieră în domeniul juridic trebuie să se pregătească serios, în majoritatea centrelor universitare admiterea fiind pe bază de examen.
Facultatea de Drept din cadrul Universității din București este cotată drept una dintre cele mai bune instituții de învățământ superior de profil din România. Absolvenții de liceu care doresc să devină studenții acestei școli trebuie să știe că admiterea este destul de grea, făcându-se exclusiv pe bază de concurs.
Facultățile de Drept din întreaga țară se pregătesc deja pentru admiterea din acest an. Și de data aceasta oferta educațională este una generoasă, dar candidații care vor să facă o carieră în domeniul juridic trebuie să se pregătească serios, în majoritatea centrelor universitare admiterea fiind pe bază de examen.
- BUCUREȘTI
Facultatea de Drept din cadrul Universității din București este cotată drept una dintre cele mai bune instituții de învățământ superior de profil din România. Absolvenții de liceu care doresc să devină studenții acestei școli trebuie să știe că admiterea este destul de grea, făcându-se exclusiv pe bază de concurs.
Reprezentanții Facultății de Drept din cadrul Universității din București precizează că admiterea constă în examen la disciplinele Limba Română și Economie. Aceste probe trebuie susținute inclusiv de către candidații care, în cursul studiilor liceale, au obținut distincții la olimpiadele școlare, naționale și internaționale.
Singura excepție o fac absolvenții cu diplomă de licență a unei alte facultăți, care doresc să urmeze cursurile la forma de învățământ la distanță (ID). În acest caz, admiterea se face în ordinea mediei de la examenul de licență, în limita locurilor rămase libere după concursul de admitere din sesiunea iulie 2019.
Oferta educațională a Facultății de Drept din cadrul Universității din București este următoarea:
Învățământ cu frecvență:
• 273 de locuri finanțate de la buget
• 2 locuri finanțate de la buget pentru cetățeni români de etnie romă
• 10 locuri finanțate de la buget pentru absolvenți de licee situate în zone rurale
• 300 de locuri cu taxă.
• 5 locuri pentru cetățeni străini din afara Uniunii Europene
Învățământ la distanță ( ID):
• 400 de locuri cu taxă.
Toate locuri sunt scoase la concurs în sesiunea din iulie, admiterea având loc pe 24 iulie.
În cazul formei de învățământ la distanță, concursul de admitere este același cu cel organizat pentru forma de învățământ cu frecvență, urmând ca la ID – în funcție de opțiune – să fie admiși candidații care au obținut minimum nota 5 (50 de puncte).
Până pe 17 iulie, ora 14.00, facultatea face și înscrieri online. De asemenea, între 10-17 iulie, se pot face înscrieri la sediul Facultății de Drept. Înscrierile se pot face în cursul săptămânii, între orele 9.00-14.00, iar sâmbăta și duminica, între orele 9.00-12.00.
Taxa de înscriere la Facultatea de Drept din cadrul Universității București este de 350 de lei. Taxa de școlarizare, în cazul studenților admiși pe locuri cu plătă, este de 3.500 de lei/an.
Candidații cu diplomă de licență de la alte facultăți se vor putea înscrie în intervalul 2-7 septembrie, între orele 9.00-14.00 (sâmbăta între orele 9.00-12.00).
În sesiunea din iulie 2018, Facultatea de Drept din cadrul UB a avut 1.292 de candidați care s-au luptat să ocupe unul dintre cele 273 de locuri finanțate de la buget sau unul dintre cele 307 locuri cu taxă. Punctajul minim de admitere la forma de învățămât cu frecvență ( Buget) a fost anul trecut de 73 de puncte.
AICI găsești toate informațiile despre admiterea la Facultatea de Drept din cadrul Universității din București
- CLUJ-NAPOCA
O altă facultate de drept foarte bine cotată este cea din cadrul Universității Babeș-Bolyai, din Cluj-Napoca.
Instituția de învățămât clujeană scoate la concurs 168 de locuri finanțate de la buget și 370 de locuri cu taxă. Dintre locurile la buget, 147 sunt pe Linia Română, iar 21 sunt pe Linia Maghiară. Și în cazul locurilor cu taxă, 350 sunt pe Linia Română și 20 pe Linia Maghiară.
Înscrierea pentru sesiunea de admitere din iulie se face în intervalul 16-20 iulie și 22 iulie, iar examenul de admitere are loc pe 23 iulie.
Admiterea la Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai se face prin exxamen scris, care constă într-o probă de verificare a raţionamentului logic. Nota obținută la această probă reprezintă 50% din media finală. De asemenea, media obţinută la examenul de Bacalaureat are o pondere 50% în media de admitere.
Taxe de înscriere este de 250 de lei, iar taxa de școlarizare pentru locurile nebugetate este de 3.600 lei/an.
AICI găsești toate informațiile despre admiterea la Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca
- IAȘI
Facultatea de Drept din cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează admiterea pe 22 iulie, ora 11.00, atunci când candidații vor susține un test grilă de limba română. Nota obținută la această probă reprezintă 50% din media finală, restul de 50% rezultând din media obținută la Bacalaureat.
Înscrierea candidaților se face în intervalul 15-22 iulie.
Oferta educațională a Facultății de Drept din cadrul Universității din Iași este următoarea:
Învățământ cu frecvență:
• 187 de locuri finanțate de la buget
• 3 locuri finanțate de la buget- Domenii prioritare de dezvoltare ale României
• 80 de locuri cu taxă
• 5 locuri finanțate de la buget pentru absolvenți de licee situate în zone rurale
• 2 locuri finanțate de la buget pentru cetățeni români de etnie romă
• 145 de locuri- învățământ cu frecvență redusă
• 16 locuri pentru românii de pretutindeni ( 15 cu bursă, unul fară)
• 5 locuri cu taxă pentru românii de pretutindeni
AICI găsești toate informațiile despre admiterea la Facultatea de Drept din cadrul Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași
- SIBIU
Admiterea la Facultatea de Drept din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu, forma de învățământ cu frecvență, se face pe bază de concurs. Media generală obţinută la concursul de admitere organizat de Facultatea de Drept se calculează astfel: nota obţinută la proba scrisă de verificare a competenţelor lingvistice şi a raţionamentului logic - cu o pondere de 50 % și media examenului de bacalaureat - cu o pondere de 50 %.
Pentru candidații care optează pentru ID, admiterea se face pe bază de dosar, fiind luată în calcul media examenului de Bacalaureat (pondere de 100% din media general).
Candidații care doresc să dezvolte o carieră în domeniul juridic se vor lupta pentru 98 de locuri subvenţionate de la bugetul de stat (în învăţământul cu frecvenţă - IF); pe cele 49 de locuri cu taxă (în învăţământul cu frecvenţă - IF) și pentru cele 120 de locuri cu taxă (în învăţământul la distanţă şi frecvenţă redusă - ID şi IFR).
Înscrierile la Facultatea de Drept din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu au loc în intervalul 15-20 iulie. Examenul de admitere este programat pe 22 iulie.
Potrivit reprezentanților facultății, candidaţii laureaţi ai Olimpiadelor Naţionale de Istorie, Filosofie sau Limba Română, premiile I şi II pot fi înscrişi fără concurs de admitere.
În cazul candidaților care optează pentru ID, înscrierile se fac până pe 12 septembrie.
Taxa de școlarizare pentru forma de învățământ cu frecvență este de 3.100 lei/ an și 3.000 lei / an pentru ID.
AICI găsești toate informațiile despre admiterea la Facultatea de Drept din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu
- TIMIȘOARA
Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara scoate la concurs 650 de locuri, dintre care, la învățământul cu frecvență, 120 sunt la buget și 430 cu taxă. Mare atenție! Locurile finanțate de la buget se ocupă integral în sesiunea de admitere din iulie.
Media de admitere reprezintă media dintre media generală a examenului de bacalaureat (pondere 50%) şi nota la proba de specialitate Test de evaluare a competenţelor lingvistice și de raționament (pondere 50%)
Pentru sesiunea de vară, examenul este programat pe 23 iulie, ora 12.00, iar înscrierile candidaților se fac în intervalul 15-20 iulie, de luni până vineri, între orele 9.00 – 13.00. Cei care nu participă la această sesiune mai au o șansă în toamnă, atunci când sunt scoase la concurs doar locuri de școlarizare cu taxă.
AICI găsești toate informațiile despre admiterea la Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 135 / 145 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Promovare la RTPR: Bogdan Cordoș, expertul în energie care s-a alăturat firmei imediat după absolvirea facultății, face un pas înainte în carieră și devine partener | Costin Tărăcilă, Managing Partner: ”Suntem mândri de echipa noastră care numără unii dintre cei mai talentați și experimentați avocați din România”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Garanția la plata cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Câți avocați au firmele de top în evidențele Baroului București la începutul anului 2025 | Ce firme au înregistrat creșteri semnificative de ”headcount” și câte și-au micșorat efectivele. Schimbări importante în Top 10: NNDKP are cei mai mulți avocați, Reff & Asociații urcă pe locul 4, după Filip & Company, iar DLA Piper iese din ”pluton”
România căștigă arbitrajul ICSID cerut de 15 grupuri de investitori și 28 de persoane fizice din 7 țări, care cereau compensații de 256 mil. € pentru tratamentul aplicat de autorități | Tribunalul arbitral a decis că țara noastră nu a încălcat niciuna din garanțiile acordate investitorilor, iar reclamanții îi vor plăti jumătate din costurile de arbitraj suportate în acest dosar
Noi promovări în structura de conducere a firmei POPESCU & ASOCIAȚII. Adina VLAICU, Andreea MIHALACHE și Mirel RĂDESCU devin parte a echipei de management | Octavian POPESCU, Managing Partner: ”Sunt profesioniști de elită, cu notorietate și impact remarcabil în domeniile lor de expertiză, iar prezența lor în structura noastră de coordonare consolidează poziția firmei ca partener juridic de încredere în mediul de business”
Mitel & Asociatii recrutează avocat cu experienta (Real Estate)
Filip & Company a organizat în parteneriat cu Asociația Studenților în Drept cea de-a noua ediție a Concursului de negocieri simulate „Teodora Tudose” | Cine sunt câștigătorii
Refinitiv Legal Advisers - Full Year 2024 | La nivel global, piața fuziunilor și achizițiilor a crescut cu 10% anul trecut, iar pe continentul European avansul a fost de 22%. CMS, în Top 10 consultanți juridici care au asistat cele mai multe tranzacții de M&A la nivel global, Clifford Chance se remarcă pe ”bătrânul continent”, iar Schoenher în Estul Europei, regiune în care Filip & Company a intrat în Top 25
Filip & Company a asistat PayPoint Services în contractarea unui credit sindicalizat de la UniCredit Bank și BERD | Alexandru Bîrsan (partener) şi Camelia Ianțuc (senior associate) au coordonat echipa de proiect
Băiculescu și Asociații asistă una dintre cele mai mari companii de brokeraj din România într-o tranzacție de 2.000.000 RON | Antonia Prisacaru, Head of Litigation: ”Un exemplu de cooperare eficientă între echipă și client, dar și o provocare în gestionarea unor etape juridice complexe, de la litigii până la finalizarea negocierilor”
Filip & Company asistă Credit Europe Bank România în fuziunea transfrontalieră cu Credit Europe Bank NV | Partenerele Alexandra Manciulea și Eliza Baias au coordonat echipa. Modificarea semnificativă a cadrului legislativ pe parcursul pregătirii acestei fuziuni a adăugat complexitate proiectului, spun avocații
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...