ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CCIFER anunţă noua variantă a programului universitar de master în limba franceză de la ASE

12 Aprilie 2021   |   Agerpres

Noua structură organizatorică MEGA este modulară, permiţând studenţilor să capitalizeze cunoştinţele acumulate de la un modul la altul.

 
 
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză în România (CCIFER) implică reprezentanţii comunităţii franco-române în noua variantă a programului Master de Antreprenoriat şi Gestionarea Afacerilor în limba franceză (Master d'Entreprenariat et Gestion des Affaires - MEGA) care se derulează la Academia de Studii Economice.
 
Potrivit unui comunicat remis luni de CCIFER, Masterul de Antreprenoriat şi Gestionarea Afacerilor în limba franceză se adresează atât proaspeţilor absolvenţi de studii universitare de licenţă, cât şi profesioniştilor care doresc o specializare economică în limba franceză. Programul are o durată de 2 ani, este organizat în parteneriat cu IESEG School of Management din Franţa şi cu CCIFER şi oferă competenţe în domenii-cheie ale administrării afacerilor precum IT&C şi inovare, finanţe, managementul talentelor şi marketing, strategie şi management operaţional.
 
Noua structură organizatorică MEGA este modulară, permiţând studenţilor să capitalizeze cunoştinţele acumulate de la un modul la altul.
 
De asemenea, în plus faţă de programul standard, vor fi introduse treptat şi alte module opţionale precum antreprenoriat digital, multiculturalitate şi altele, cu scopul construirii cât mai multor competenţe transversale. Conceptul se bucură de sprijinul Ambasadei Franţei la Bucureşti şi de implicarea Institutul Francez din România, prin reţeaua France Alumni.
 
Împreună cu Cluburile Francofone de Afaceri din ţară, acest concept pilot va fi implementat la nivel naţional în mai multe centre universitare, în formule adaptate contextului local, cu beneficii pe termen lung atât pentru membrii comunităţii CCIFER, cât şi pentru studenţi, potrivit comunicatului.
 
Programul MEGA face parte din rândul proiectelor în educaţie ale CCIFER, vizând reducerea tensiunilor de pe piaţa muncii şi sprijinirea companiilor în recrutarea şi fidelizarea talentelor francofone şi multilingve, se menţionează în comunicatul organizaţiei.
 
Decanul Facultăţii de Administrarea Afacerilor cu predare în limbi străine din cadrul ASE, Tănase Stamule, a precizat că programul de master are dublă coordonare, atât din partea ASE cât şi din partea CCIFER.
 
"Programul în limba franceză de antreprenoriat şi administrarea afacerilor (MEGA) a fost recent restructurat pentru a putea valoriza experienţa partenerilor internaţionali şi a specialiştilor din mediul de afaceri francofon. În acest sens, colaborăm cu CCIFER pentru întărirea cooperării cu companiile franceze din România şi consolidarea filierei francofone din cadrul facultăţii noastre. Masterul MEGA are o dublă coordonare, cu un responsabil din partea ASE, doamna conf. univ. dr. Anca Bogdan, şi un responsabil din partea CCIFER, doamna Adela Jansen, care, pe lângă activitatea de cadru didactic asociat, asigură recrutarea, comunicarea şi coordonarea activităţii specialiştilor din cadrul companiilor francofone", a menţionat Tănase Stamule.
 
Reprezentanta CCIFER, Adela Jansen, a apreciat că masterul creşte angajabilitatea studenţilor.
 
"Binomul format din profesorii universitari ASE şi IESEG şi lideri ai comunităţii de afaceri franco-române, curricula adaptată celor mai noi informaţii din domeniu, proiectele moderne ancorate în exigenţele mediului de afaceri actual, precum şi modalitatea incrementală de acumulare a cunoştinţelor permit studenţilor să aibă o formare la un nivel internaţional, crescându-şi angajabilitatea şi accesul direct la o întreagă paletă de oportunităţi oferite de CCIFER", a afirmat Adela Jansen, membru în Consiliul de Administraţie al CCIFER.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 87 / 146
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv dreptul muncii | Consultanță
Eveniment Schoenherr pentru companii active în domeniul alimentar - reglementări, tendințe și practică: 8 mai 2025, București
O singură casă de avocatură locală independentă concurează la titlul de ”Firma anului în România” în cadrul IFLR Europe Awards 2025, ceremonie ce va avea loc joi | NNDKP, Schoenherr și Clifford Chance Badea, printre firmele aflate pe lista scurtă a premianților din acest an
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui împrumut de peste 54,7 mil. € în România și a unui împrumut de 275 mil. € în Spania | Alexandru Bîrsan (co-managing partener) și Rebecca Marina (counsel), în prim plan
VIDEO | Pastila de insolvență – Procedurile de restructurare (powered by ZRVP)
Rundă de promovări la ZRVP | Echipa de seniori a firmei crește cu șapte avocați. Dr. Cosmin Vasile: ”Ceea ce definește avocatul ZRVP este căutarea obsesivă a soluției juridice care să răspundă cel mai bine nevoilor clientului, iar aceasta este calitatea cheie a fiecărui membru al echipei ZRVP și primul criteriu care stă la baza promovărilor anuale”
CMS anunță noi promovări în România | Alina Tihan preia rolul de Partener în departamentul de Finanțe, iar Andrei Tercu devine co-coordonator al departamentului de Taxe. Horea Popescu, Managing Partner: ”Abilitățile lor de lideri și capacitatea de a obține rezultate excepționale le-a adus încrederea și aprecierea tuturor”
Chambers Europe 2025 | Cele mai bune firme locale de avocați în 9 arii de practică. NNDKP, Filip & Company, Schoenherr, RTPR și Țuca Zbarcea & Asociații au cele mai multe nominalizări pe prima bandă a performanței profesionale
Bondoc și Asociații a anulat un Proces-verbal de sancționare emis în materia RO e-Transport. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Trei avocați români de la Bondoc & Asociații, Filip & Company și DLA Piper sunt considerați ‘Eminent Practitioners’ în practica de fuziuni și achiziții. Clasamentul Chambers Europe 2025, cu cei mai buni avocați de Corporate ̸ M&A din România
Cei mai buni litigatori din România, văzuți de Chambers Europe 2025 | Cine sunt practicienii apreciați de clienți în practica de Dispute Resolution și ce spun clienții despre aceștia. Nouă avocați români sunt evidențiați în practica de arbitraj
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...