Simion & Baciu, desemnată „Firma de proprietate intelectuală a anului în România” la MIP EMEA Awards 2021. Protejarea drepturilor unor titulari de mărci cu notorietate globală, printre proiectele analizate în cercetarea din acest an
05 Aprilie 2021
A.D.Avocații firmei au precizat că sunt onorați de evaluarea independentă realizată de MIP în privința calității muncii lor și sunt recunoscători pentru eforturile cercetătorilor de a culege date și a oferi publicului și industriei informații utile despre profesioniștii care activează în acest domeniu.
Simion & Baciu este cea mai apreciată firmă din România în domeniul proprietății intelectuale. Casa de avocatură coordonată de Ana-Maria Baciu și Cosmina Simion, și-a adjudecat titlul de „Firma de proprietate intelectuală a anului în România” în cadrul celei de-a 16-a ceremonii anuale organizată de Managing Intellectual Property (MIP) ce a avut loc ieri.
Managing Intellectual Property, unul dintre cele mai respectate directoare din domeniul proprietatii intelectuale, premiază anual firmele din regiunea EMEA cu o activitate remarcabila în această arie de practică. În 2021, 5 firme din Romania au concurat pentru titul de ”Firma Anului în proprietate intelectuală”: Muşat & Asociaţii, Zamfirescu Racoți Vasile & Partners, Răzvan Dincă & Asociaţii, Cabinet M Oproiu și Simion & Baciu.
Managing Intellectual Property, unul dintre cele mai respectate directoare din domeniul proprietatii intelectuale, premiază anual firmele din regiunea EMEA cu o activitate remarcabila în această arie de practică. În 2021, 5 firme din Romania au concurat pentru titul de ”Firma Anului în proprietate intelectuală”: Muşat & Asociaţii, Zamfirescu Racoți Vasile & Partners, Răzvan Dincă & Asociaţii, Cabinet M Oproiu și Simion & Baciu.
Anul trecut, titlul a fost acordat firmei Răzvan Dincă & Asociaţii, iar în anul anterior - firmelor Zamfirescu Racoti Vasile & Partners și Cabinet M Oproiu. .. .
Potrivit directorului MIP, cercetarea a fost realizată în principal de echipa IP STARS, analiștii obținând informații de la mii de firme, practicieni în IP sau clienți ai acestora, prin interviuri și sondaje.
Recunoaștere a standardelor ridicate de calitate în serviciile oferite
Pentru firma Simion & Baciu, acest premiu reprezintă o recunoaștere a standardelor ridicate de calitate în serviciile oferite în domeniul proprietății intelectuale și îi confirmă poziția de lider de piață.
Premiul reprezintă, totodată, și o dovadă a eforturilor depuse de echipă zi de zi, în fiecare an, cu un standard de calitate pe care avocații îl impun și în legătură cu care nu fac compromisuri, adaptându-l continuu realităților dinamice la care ne raportăm.
Partenerii care conduc Divizia de Proprietate Intelectuală a firmei au participat la evenimentul online și au acceptat premiul, declarând:
„Echipa noastră primește cu mare bucurie Premiul MIP Firm of the Year, acum pentru prima dată sub numele Simion & Baciu, ceea ce ne face și mai recunoscători MIP pentru confirmarea acordată activității noastre. Acest premiu este despre oameni, despre echipa noastră dedicată, despre clienții noștri extraordinari, despre familia noastră de proprietate intelectuală. Lor le mulțumim și le dedicăm acest premiu. Acest premiu ne va rămâne mereu drag, pentru că este confirmarea efortului depus în primii ani de existență a Simion & Baciu. ”
Avocații firmei au precizat că sunt onorați de evaluarea independentă realizată de MIP în privința calității muncii lor și sunt recunoscători pentru eforturile cercetătorilor de a culege date și a oferi publicului și industriei informații utile despre profesioniștii care activează în acest domeniu.
Echipa Simion & Baciu a fost implicată în evoluția sistemului juridic din România în ultimii 20 de ani. ”Ne străduim să aducem o abordare eficientă în cadrul asistenței pe care o oferim, funcționând ca parteneri ai clienților noștri, nu doar ca avocații / consultanții lor în domeniul juridic sau al proprietății intelectuale”, au spus avocații firmei.
”Am sărbătorit primul nostru an de activitate în structura Simion & Baciu în iunie 2020, iar diversitatea proiectelor în care am fost implicați până acum, dar și încrederea cu care ne onorează clienții noștri reprezintă cele mai bune dovezi ale competențelor noastre. Indiferent dacă este vorba de managementul portofoliilor de drepturi de proprietate intelectuală, acțiuni litigioase sau aspecte tranzacționale, suntem alături de clienții noștri, indiferent de industria în care activeză”, au arătat reprezentanții Simion & Baciu.
Printre cele mai importante proiecte în care echipa a fost implicată în ultimul an, de menționat este asistarea clientului Sky International AG prin care s-a solicitat instanței pronunțarea unei decizii cu efecte pan-europene împotriva unor persoane fizice și juridice, române și străine, ce încalcă drepturile clientului asupra mărcii SKY.
De asemenea, avocații se mândresc cu implicarea în eforturile de protejare a drepturilor asupra mărcilor SKF și BMW pe piața din România, echipa Simion & Baciu alăturându-se altor firme de renume din întreaga lume în lupta împotriva contrafacerilor derulată de acești titulari de mărci.
Nu în ultimul rând, echipa asistă clienții în legătură cu înregistrarea și gestionarea portofoliilor de mărci. Exemple relevante sunt administrarea portofoliului global al Bitdefender sau asistența acordată Libra Internet Bank în înregistrarea mărcilor societății pe plan internațional, proiecte care au necesitat coordonarea simultană a eforturilor în contextul cererilor de înregistrare și reînnoire de mărci, răspunsurilor la avize de refuz și opoziții în diferite jurisdicții din întreaga lume.
Acestea sunt doar câteva dintre proiectele care au fost analizate de Managing IP în cadrul procesului de cercetare ce a condus la acordarea distincției de Firma Anului în România societății Simion & Baciu.
Managing IP (MIP) este un ghid internațional de referință în domeniul proprietății intelectuale ce conferă recunoaștere firmelor din întreaga lume pentru serviciile de înaltă calitate și realizările profesionale. Firmele premiate sunt selectate în urma unei cercetări de piață amănunțite derulată de MIP în fiecare jurisdicție și în urma interviurilor și recomandărilor primite de la colegi/competitori și clienți.
În prezent, Simion & Baciu are o echipă de 12 persoane, dintre care 4 parteneri. Nouă sunt avocați, membri ai Baroului București, respectiv Baroul Brașov, în timp ce 4 sunt (și) consilieri în proprietate intelectuală, membri ai Camerei Naționale a Consilierilor în Proprietate Industrială.
Experiența firmei în domeniul proprietății intelectuale a fost construită în ultimii 20 de ani și se concentrează pe mărci, desene și modele, denumiri comerciale, trade dress, dar și protejarea drepturilor de proprietate intelectuală în operațiunile de vămuire, concurență neloială, secrete comerciale și know-how, drepturi de autor și drepturi conexe, brevete sau nume de domeniu.
Membrii echipei Simion & Baciu sunt recunoscuți la nivel mondial de ghiduri de specialitate (Chambers and Partners, Legal 500, Managing Intellectual Property, WTR 1000).
Intră pe portalul de concurență pentru mai multe articole referitoare la proiectele avocaților din această arie de practică |
Cum arată ultimul clasament IP STARS pentru România
Mai multe firme locale de avocați au primit recunoaștere pentru practica în domeniile copyright, brevete și mărci industriale în ultima ediție (2020) a IP Stars/Managing Intellectual Property (MIP), unul dintre cele mai importante ghiduri juridice din sfera proprietății intelectuale. Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP) a fost de trei evidențiată pe primul palier al performanței profesionale (Copyright & related rights – Recommended, Patent contentious - Highly Recommended și Trade mark contentious – Tier 1), iar Simion & Baciu a avut 2 recomandări de top (Copyright & related rights – Recommended și Trade mark prosecution - Tier 1). Mușat & Asociații a fost poziționată pe prima poziție în domeniul Copyright & related rights (Recommended), iar NNDKP în Trade mark contentious (Tier 1).
Clasamentul IP Stars dat publicitatii în luna august este structurat pe trei secțiuni: Copyright (al treilea an de apariție, până în 2017 nu apărea în analiza jurisdicției locale din MIP), Brevete (cu două subsecțiuni - "Formalitati de înregistrare a brevetelor" și "Litigii si tranzacții în domeniul brevetelor") și Mărci industriale (cu două secțiuni - "Formalități de înregistrare a mărcilor industriale" și "Litigii si tranzacții în domeniul mărcilor industriale").
Publicitate pe BizLawyer? |
Articol 1150 / 1881 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ZRVP: 30 de ani de tradiție în avocatură, un nou look pentru viitor | Cosmin Vasile (managing partner): Noua imagine reflectă identitatea și tradiția brandului nostru, reinterpretate într-o manieră modernă și îndrăzneață
RTPR alături de Grup Șerban Holding într-o finanțare de 73 mil. € acordată de un sindicat bancar. Echipa, coordonată de Alexandru Retevoescu (Partner) și Andreea Nedeloiu (Senior Associate) | Nicolae Lucian Șerban (CEO GSH): Ne dorim ca pe viitor să găsim în RTPR un partener pentru proiecte viitoare
Edward Sukyas pierde arbitrajul cu statul român și trebuie să plătească peste o jumătate de milion de euro - cheltuieli arbitrale și onorarii plătite avocaților care au apărat România. Litigiul cu Jack Sukyas merge mai departe, modul de alocare a cheltuielilor de arbitraj fiind decis într-o etapă ulterioară a procedurii | Cât au însumat onorariile primite de avocații români aflați de-o parte și alta a baricadei și ce sume au încasat arbitrii
Cum a fost anul 2024 pentru Duțescu & Partners: poziționare în topul internațional al firmelor de avocați evidențiate în practica de Capital Markets, lansarea practicii de drept islamic și multe victorii obținute pentru clienți | De vorbă cu Dr. Cristian Duțescu (partener fondator) și Casiana Dușa (partener) despre parcurs, proiecte și realizări
Precedent important obținut de RTPR pentru Premier Energy Furnizare în materia teoriei impreviziunii. Despăgubiri de aproximativ 4 milioane EUR și dobânzi legale penalizatoare, ca urmare a neexecutării unui contract de furnizare de energie încheiat pe piața PCCB-BC. Alexandru Stănoiu (Counsel) și Ana Popa (Senior Associate), în echipa coordonată de Valentin Berea (Partener)
Bulboacă și Asociații facilitează atragerea de finanțare, la final de an, pentru o companie românească de succes din industria panificației
Pentru echipa de insolvență de la Țuca Zbârcea & Asociații, anul 2024 s-a caracterizat printr-o intensificare a volumului de muncă, cu mandate noi care s-au adăugat unui portofoliu existent bogat. Cele mai multe proiecte au avut complexitate și miză ridicată, necesitând extinderea echipelor implicate și un volum mai intens de activitate | De vorbă cu Cătălina Mihăilescu (Partener) despre activitatea departamentului și planurile de viitor
INTERVIURI 2+1 | Povestea lui “Timi”, numele de alint al biroului NNDKP din Nord-Vestul țării, înființat acum 20 de ani într-o perioadă fără smartphone, Google sau LinkedIn, spusă de doi avocați care au trăit intens toate etapele devenirii sale ca furnizor pentru mediul de afaceri local, standard de etică și membru al comunității academice: ”Vineri la prânz încă nu se născuse ideea; luni, la 10:15, era aprobată”. Mai apoi, ”cu profesionalism, corectitudine și smerenie” a devenit ”un organism viu și adaptabil, care se modelează după viața afacerilor din regiune în fiecare moment”
Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Cristina Roșu, proaspăt promovată Partner în cadrul firmei Toncescu și Asociații - KPMG Legal: “Angajarea mea la KPMG Legal după terminarea facultății a fost punctul de plecare al unei călătorii profesionale frumoase și pline de satisfacții, care m-a adus unde sunt astăzi. Am crescut încet, dar constant, în această firmă, dezvoltându-mă ca profesionist, dar mai ales ca om”
Echipa Wolf Theiss dedicată proiectelor din materia insolvenței este în proces de creștere și consolidare, având în vedere interesul ridicat acordat acestui domeniu și creșterea numărului și complexității proiectelor. ”În perioada recentă, ne-au fost solicitate de către clienți numeroase analize privind posibila deschidere a procedurii insolvenței, efectele și riscurile unei astfel de proceduri, dar și opțiunile reglementate pentru restructurarea afacerii, ceea ce arată interesul crescut al companiilor în utilizarea mecanismelor legale”, spun avocații
Băiculescu & Asociații continuă extinderea. Alți doi avocați se alătură firmei, întărind departamentele de Drept Penal și Litigii | Vasile Băiculescu (Managing Partner): ”Fundația unei societăți de avocatură este formată din echipe solide, orientate spre soluții și dedicare pentru client. Continuăm să creștem pentru a oferi un serviciu de calitate”
Insolvență ̸ Restructurare | În spatele scenei, alături de echipa NNDKP, într-o discuție cu trei dintre coordonatorii acestui segment de practică ce a generat venituri de cca. 11 % din total, anul trecut. Debt-recovery rămâne în continuare o parte importantă din activitatea echipei. Focusul tinde să migreze spre procedurile de pre-insolvență, iar componenta de turnaround și restructurare crește în mod constant. Numărul procedurilor de insolvență va crește cu 10-12% în următorii doi ani, estimează avocații
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...